default image

Dota 2 Frankfurt Major 2015 – 13-21 november

16 av de bästa Dota 2 lagen kommer slåss om över $3,000,000 i Frankfurt, Tyskland denna November. Turneringen varar 8 dagar och har både gruppspel och slutspel med dubbeleliminering. Våra mest populära spelbolag erbjuder självklart betting för detta event.

[bonustable num=4 tag=’d2frank’ ]

Grupper och Lag – 13-15 november

Alla gruppspels matcher är BO3.

Grupp A
Evil Geniuses
Fnatic
Virtus.Pro
Newbee

Grupp B
Vici Gaming
Team Unknown
Vega Squadron
OG

Grupp C
Team Secret
Newbee Young
LGD Gaming
Cloud9

Grupp D
EHOME
Alliance
CDEC Gaming
Mineski

Evil Geniuses det Amerikanska laget vann TI5 men trots detta valde dom att byta ut en av sina spelare, AUI_2000 och ersätta han med deras gamla lagkamrat Arteezy. Dom har inte alls sett lika starka ut som tidigare men är kända för att överraska på de riktigt stora turneringarna.

CDEC Gaming är ett lag med okända spelare tagna från en privat kinesisk liga, dom chockerade hela världen när dom tog sig enda till finalen vid TI5. Dom har spelat i flera turneringar sen dess men har haft mediokra resultat och inte nått en enda final.

LGD Gaming var ett av de starkaste lagen i världen under TI5 och slutade på tredje plats. Sen dess har dom bara spelat en internationell turnering där dom åkte ut redan i kvartsfinalen. Nyligen så anslöt sig rOtK till laget.

Vici Gaming får nog anses vara det starkaste laget i Kina och kanske näst bäst i världen efter Secret. Efter att ha lagt till den legendariska carry spelaren BurNIng har dom visat imponerande resultat och nyligen spelade dom en nervpirrande final mot Team Secret där de förlorade 2-3.

Vega Squadron gick ut redan i wildcard turneringen och fick aldrig spela i TI5 men trots detta valde dom att inte göra några ändringar och behöll alla sina spelare. Detta verkar ha lönat sig så dom nyligen vann ESL One New York och besegrade Team Secret vilket gav dom en direkt invite till Frankfurt.

Team Secret förlorade fyra av sina fem spelare efter ett katastrofalt TI5 där dom placerade 7-8. Puppey har byggt upp laget igen med nya spelare vilket har visat sig vara väldigt lyckat då de har vunnit sina två senaste turneringar och är just nu det bästa laget i världen.

Virtus.Pro är ett av de starkaste lagen i Östeuropa tillsammans med Vega Squadron.

EHOME är ett legendariskt Dota 2 lag från Kina som nyligen bytte ut tre av fem spelare och behöll endast deras kapten LaNm och deras carry Cty. Deras nya spelare är relativt okända men dom har trots detta lyckat ta sig en tredje plats i sin senaste turnering Nanyang där dom nästan vann mot Vici Gaming. Kan vara det bästa laget i Kina efter Frankfurt.

OG skapades av den gamla Fnatic duon n0tail och Fly efter TI5 tillsammans med 8k MMR spelaren Miracle- som var helt ny till professionell Dota. I Frankfurt kvalet så kom de på första plats och dom har visat imponerande resultat online.

Alliance lyckades inte kvala till TI5 och hade katastrofala resultat hela 2015 men efter att S4 har anslutit sig till laget igen så verkar dom vara tillbaka på banan igen. De var tvungna att kvala till Frankfurt och deras sista match hade en av de största comebacks i professionell Dota 2 historia någonsin. Detta kommer bli deras första turnering sen TI5.

Cloud9 blev återuppbyggt efter TI5 med 5 nya spelare efter att de äldre hade lämnat. Dom är ett av dom starkaste lagen i Nordamerika men internationellt är dom ett av de svagaste lagen.

Unknown.xiu är det första Peruvianska laget som lyckats kvala till en Valve sponsrad turnering. Dom överraskade de flesta när dom lyckades slå DC i finalen. Dom har aldrig spelat mot några lag utanför Amerika och är utan tvekan det sämsta laget i Frankfurt.

Newbee åkte ut först i TI5 och trots att dom tagit in nya spelare sen dess så har dom fortfarande visat dåliga resultat. Dom lyckades kvala sig till Frankfurt men är ett av dom svagaste lagen från Kina.

Newbee Young lyckades inte kvala sig till Frankfurt men fick ta Invictus Gaming’s plats efter att dom ej kunde få visum. Har ej spelat i några större turneringar och inte mot några internationella lag.

Mineski kommer från Filippinerna och imponerade när dom kom först i Frankfurt kvalet där dom vann mot Fnatic. Är det bästa laget i SEA regionen.

Fnatic bytte ut två av sina spelare efter att ha åkt ut bland dom första lagen i TI5 och lade till Tyska carry spelaren Black^ och Filippinen DJ. Tyvärr så har det ej hjälpt då dom inte ens är det bästa laget i Sydostasien längre.

Slutspel – 16-21 november

De 2 lag som kom först i sina grupper börjar i den övre halvan där alla matcher är BO3 tills finalen som är BO5. De resterande lagen börjar i den nedre halvan där första matchen är BO1 följt av BO3 tills finalen. Fördelen med att vara i den övre halvan är dels att man spelar en match mindre och att om man förlorar så har man en till chans i den nedre halvan.

Betway är det ledande spelbolaget inom esports betting och erbjuder betting på alla populära e-sports titlar så som DotA 2, CS:GO och LoL. Betway erbjuder just nu gratisspel upp till 500 kr för nya kunder.
[bonustable num=1 tag=’betway’ ]

Pinnacle Sports erbjuder betting med riktiga pengar på de mest populära titlarna. Finns tyvärr ingen bonus för dig som är ny kund men istället så erbjuds några av de bästa oddsen på marknaden.
[bonustable num=1 tag=’pinnacle’ ]

Unibet har begränsad esports betting men om det är en stor turnering så är den oftast tillgänglig för spel. 200% bonus upp till 1000kr erbjuds du som ny kund.
[bonustable num=1 tag=’unibet’ ]

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing