default image

Inför Frankfurt Major 17 november

Nu i veckan går main event för Dota 2, Frankfurt Major. Redan efter att gruppspelet är över ligger helsvenska Allience illa till och de måste fortsätta spela i det tuffa lower bracket inför slutspelet, och de har inte råd att förlora en enda match. Team Secret med svenska pieliedie ligger bättre till inför slutspelet och spelar i upper bracket och är ett av de segertippade lagen tillsammans med Evil Geniuses, som visserligen har haft en del problem den sista tiden.

Idag spelas matcherna mellan Team Secret och Mineski samt ViCi Gaming och Virtus Pro där Team Secret och ViCi Gaming är segertippade. Team Secret har än så länge vunnit båda sina matcher med poängen 4-1 och ViCi har efter gruppspelet samma resultat. Både Mineski och Virtus Pro mötte däremot ett tuffare motstånd i gruppspelet och var tvungna att spela tre matcher vardera innan de kunde gå vidare till main event.

Secrets framgångar är relativt nya på den högsta nivån, men efter patch 6.84 har de visat att det är i toppen de hör hemma. Det är dock inte bara tack vare patchen utan även hårt arbete som inneburit träningar sex dagar i veckan, regelbundna viloperioder och en ny speluppställning. Särskilt värda att nämnas i laget är EternalENvY och w33 som ahr gjort ett gediget arbete på lagets carry och mid positioner. w33 är en stark offensiv spelare och han har det näst högsta XPM bland de proffessionella spelarna på patch 6.85, det är särskilt imponerande då han endats har varit del av Tier 1 Dota i två månader. EternalENvY är även han en stark spelare med både ett högt XPM såväl som GPM.

Mineski har på senare tid blivit ett viktigt lag i Sydostasien och efter TI5 har de kunnat utmana Fnatics dominans i regionen. Minseki har visat att de har ett väldigt kompetent spel kring hjältar såsom Slardar, Undying, Dazzle, Tusk och Windranger, men de har också en del okonventionella val såsom att spela Night Stalker offlane och för att ha en chans mot Secret krävs det nog att de spelar något oväntat.

ViCi Gaming har haft problem efter TI5, men ifall vad vi har kunnat se den senaste är någon indikation verkar det som att de är tillbaka på rätt köl efter sin pallplats vid Nanyang. Även om de inte vinner särskilt många turneringar så har de ett säkert spel och borde inte avskrivas alltför snabbt. Alla deras spelare är av första klass och de vanses vara ett av de starkaste kinesiska lagen. De kan både stoltsera med BurNIng, en riktig veteran som har den högsta KDA ration av alla spelare, samt Super med sin mycket dödliga mid-Alchemist.

Virtus Pro har tidigare ansetts vara ett av de starkaste Dota lagen i världen, men det verkar inte som att de är i tillräckligt god form för att kunna stå upp mot ViCi Gaming, men förhoppningsvis är det vi kunde se i Nanyang en indikation på vad de kommer att kunna leverera i Frankfurt.

[bonustable num=1 tag=’unibet’ ]
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing