default image

League of Legends 2015 World Championship – Kvartsfinaler 15-18 oktober

På torsdag startar kvartsfinalerna av den femte upplagan utav världsmästerskapen i League of Legends på Brussels Expo i Bryssel. Efter att gruppspelen är avklarade har tre koreanska lag, två europeiska, två taiwanesiska och ett kinesiskt lag gått vidare till utslagsdelen av turneringen när lagen tävlar i kvartsfinaler om bäst av fem matcher. Så här ser veckans uppställning ut.

Torsdag 15 oktober
yoe Flash Wolves – Origen

Fredag 16 oktober
SK Telecom T1 – ahq e-Sports Club

Lördag 17 oktober
Fnatic – Edward Gaming

Söndag 18 oktober
KT Rolster – KOO Tigers

För torsdagens match är Origen knappa favoriter över Flash Wolves, men deras skickliga makrostrategier förväntas inte att räcka för att slå Origen veteraner. Det faktum att Origen inte har ett karaktäristiskt sätt att spela gör dem oförutsägbara och svårslagna. Origins spelare är mångsidiga och skulle någon bli utslagen finns det flera som kan ta över hans roll, särskilt bland de tre stjärnorna xPeke, SoaZ och Niels.

SK Telecom står än så länge obesegrade i turneringen och har visat sig vara i storform, de är riktiga lågoddsare att vinna sin match mot ahq e-Sport Club, som endast lyckades ta sig till slutspelet efter en tiebreaker mot Cloud9. Men det vara nära att ahq slog SK Telecom under MSI så helt chanslösa är de inte. SK Telecom är även storfavoriter att vinna hela turneringen.

Ska man gå efter oddsen så ser det inte så ljust ut för Fnatic på lördag. Sedan EDG rekryterade Deft och PawN har de varit svårslagna. Under LPL våren 2015 dominerade de motståndet totalt och lyckades att samla ihop rekordstora 38-6. EDG är nogranna och lämnar ingenting åt slumpen och när de har ett övertag, oavsett om det är vision, antal, inkomst eller level ser de till att utnyttja det med ett av de bästa team-fightingen i världen för att bit för bit ta kontroll över kartan. Fnatics styrka ligger i deras förmåga att anpassa sitt spel till situationen, de är aggressiva men de är trots allt rookies vilket kan ligga dem i fatet.

På söndag spelas den sista av kvartsfinalerna mellan KT Rolster och KOO Tigers där KT Rolsters förväntas ha övertaget. Även om KOO Tigers är skickliga och utmärkta på team-fighting så är god synergi mellan spelare inte tillräckligt för att vinna på den här nivån, utan spelarnas skills sätter stopp. Det är första året som KT Rolster har tagit sig till Worlds, men de har visat att det är här de hör hemma. De har spelat ihop sig mer och i en kombination av att vara välsynkade och ha ett öga för de möjligheter som dyker upp, har de än så länge i turneringen endast förlorar en enda match.

Vi rekommenderar följande spelbolag för betting på League of Legends 2015 Championship:

[bonustable num=1 tag=’unibet’ ] [bonustable num=1 tag=’bet365′ ] [bonustable num=1 tag=’betway’ ]
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing