default image

Speltips 10/6 inför NRG-Liquid: Amerikanskt derby i semifinal 1

 

Två av de totalt tre dagarna av ECS LAN-finaler i London är slutspelade, gruppspelet är avklarat och 8 lag har blivit till 4. Det är dags för semifinal och först ut har vi ett nordamerikanskt derby mellan NRG och Liquid.

Har fortsatt på den inslagna vägen

I min första rek här på sidan i matchen mellan NRG och G2 trodde jag starkt på de förstnämnda som hade gått riktigt starkt med en andraplats i StarSeries veckan innan. Men oj så lätt det blev, att man skulle gå in och fullständigt köra över fransmännen med så mycket som 16-4 trodde jag faktiskt inte. Att man därefter slog världstvåorna FaZe med 16-8 samma dag får, trots att matchen spelades i en BO1 och att FaZe just nu spelar med stand-in, ses som väldigt imponerande för ett NRG som tidigare knappt haft några större LAN-meriter alls, bortsett från förra veckans tidigare nämnda andraplats i StarSeries. På tal om StarSeries så blir denna match lite av en repris från då, där NRG precis som nu mötte Liquid i en BO3 i slutspelet. NRG vann med 2-1 den gången och ser enligt mig ännu hetare ut denna turneringen, vilket gör att jag tror historien mycket väl kan komma att upprepas.

Liquid är ett lag med en oerhört hög högstanivå. Med spelare som EliGE, Twistzz och NAF har man ruskigt hög potential och det är ett lag jag gillar skarpt, men jag personligen önskar att de kunde bli jämnare och prestera bra LAN-resultat på en mer reguljär basis. I StarSeries förra veckan åkte man ut i kvartsfinal mot samma lag som man möter i semifinal nu, sina nordamerikanska rivaler NRG. I LAN-finalerna av ESL Pro League säsong 7 några veckor innan kom man dock tvåa efter en finalförlust mot världsettorna Astralis och kan man visa upp ett minst lika bra resultat i ECS så är man på god väg att ge svar på min efterfrågan. På tal om ECS så inledde Liquid turneringen med att slå fnatic med 16-14 efter att svenskarna var riktigt nära en upphämtning. Man hade dock inte en chans i matchen efter mot Astralis som man förlorade med 16-6. Efter det fick man återigen möta fnatic, denna gång i en BO3. Liquid vann den matchen relativt enkelt med 2-0 och blev därmed klara för semifinal där man nu, återigen alltså, ställs mot NRG.

Speltips: NRG vinner matchen

Dessa lagen möttes senast för bara lite drygt en vecka sedan i kvartsfinalen av StarSeries i-League säsong 5. Den gången vann NRG med 2-1 i kartor och tog sig sedan ända till final där Na’Vi dock blev för svåra. Med två väldigt komfortabla vinster mot G2 och FaZe (16-4, 16-8) ser laget nästan ännu starkare ut denna turnering, till skillnad från Liquid som trots allt var nära att tappa en 14-4-ledning mot fnatic i första matchen och sedan blev krossade av Astralis. Sett till oddsen är Liquid ganska stora favoriter, men jag ser detta som en 50/50-match med en liten fördel för NRG, vilket gör att jag måste testa det fina oddset hos Bet365 som ger hela @2.37 på att de tar det.

  • När dessa lagen möttes i StarSeries för knappt en vecka sedan vann NRG med 2-1.
  • Med de fina vinsterna mot G2 och FaZe ser NRG möjligtvis ännu bättre ut denna turnering.
  • Liquid har inte spelat dåligt denna turnering, men man har heller inte imponerat så pass att man ska vara så här stora favoriter.
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing