default image

Speltips 4/7 inför Cloud9-Na’Vi: Dags för dag två i Köln

 

Första dagen av ESL Cologne är spelad och en hel del överraskningar har skett. Den största skrällen är utan tvekan att ett av våra svenskhopp Ninjas in Pyjamas redan blivit utslagna, detta efter att man blivit fullständigt förnedrade av både Cloud9 och finska ENCE. Nu är det dags för dag två i Köln och jag har riktat fokus mot mötet mellan Cloud9 och Na’Vi, där jag hittat ett fint spelvärde på de sistnämnda.

BO3 – Na’Vi:s nyckel till framgång?

Nordamerikanska Cloud9 inledde ESL One Cologne med att fullständigt förnedra svenska Ninjas in Pyjamas med 16-3 på Inferno. Jag personligen trodde Cloud9 skulle få en tuff match då man ju fortfarande endast har 4 spelare under kontrakt och spelar denna turnering med STYKO som stand-in, men ack så fel jag hade. Det stora frågetecknet är dock NiP, som efter att ha blivit totalt krossade  även i matchen efter mot ENCE säkerligen har mycket att fundera på. GeT_RiGhT, för några år sedan världens bästa spelare, har haft ett riktigt tufft 2018. Under de totalt tre kartorna NiP spelade på ESL One Cologne så hade han ett snitt på föga 45.9 ADR (Average Damage Per Round) och 0.46 i rating, och man måste helt klart ställa sig frågandes varför laget valde att kicka draken och inte honom.

Men nog om NiP och istället fokus på Cloud9. Efter vinsten mot NiP så mötte man världens, utan tvekan, bästa lag just nu, Astralis i en BO3. Astralis vann föga överraskande matchen 2-0, med siffrorna 16-12, 16-1 och ser ut att gå mot ännu en stor titel. Det ska noteras att STYKO haft sämst stats i Cloud9 under båda lagets matcher så om man ska slå Na’Vi kommer det krävas att både han och de andra spelarna höjer sig minst ett snäpp.

Na’Vi är just nu rankade trea i världen, och med superstjärnor som s1mple och electronic i laget är det inte konstigt alls. S1mple har under 2018 en HLTV-rating på otroliga 1.37 och allt talar för att han kommer ta priset som världens bästa spelare detta år. Laget ser bättre ut än på väldigt länge och efter två andraplatser på StarSeries i-League säsong 4 och Dreamhack Masters Marseille tog man i juni hem både säsong 5 av StarSeries samt CS:GO Asia Championships. Man kammade hem totalt $275.000 på dessa två turneringar.

Na’Vi inledde ESL One Cologne med att förlora mot G2 med 16-14 på Inferno. Matchen efter mot Gambit spelades dock i en BO3, ett format som nu kommer användas i alla matcher resten av turneringen. Formatet gynnar vanligtvis de bättre (och mer samspelta) lagen och så även här. Na’Vi vann enkelt mot Gambit med 16-6 på Overpass och 16-5 på Train. Nu möter man ett Cloud9 med STYKO som stand-in i en vinna eller försvinna-match där vinnarna går till slutspel och förlorarna åker ut.

Speltips: Na’Vi vinner matchen

Na’Vi förlorade visserligen sin första match i turneringen mot G2, men direkt när det vankades BO3 så visade man klass direkt och krossade Gambit. Man är rankade trea i världen och har två av världens absolut bästa spelare i s1mple och electronic. Nu möter man ett Cloud9 med STYKO som stand-in då man ännu inte hittat en femte spelare. STYKO var länge ifrågasatt för sitt spel under sin tid i Mousesports. Han blev nyligen bänkad där och har heller inte imponerat under de totalt tre kartorna han spelat med Cloud9 under Cologne. Om laget ska ha nån chans mot Na’Vi, som är ett generellt bättre och mer samspelt lag, kommer det krävas att både han och resterande spelare steppar upp ordentligt, och det har jag svårt att se hända.

När jag började skriva reken låg oddset på Na’Vi på fina @1.52 hos Arcanebet, men har nu tyvärr sänkts till @1.43. Det får trots allt anses vara spelvärt, men självklart hoppas jag att oddset stiger igen.

  • Na’Vi är just nu tredje bäst i världen med superstjärnor som s1mple och electronic i laget.
  • Cloud9 spelar med STYKO som stand-in, en spelare som var oerhört ifrågasatt för sitt spel under sin tid i Mousesports där han till slut blev bänkad.
  • Matchen spelas i en bäst av 3, något som generellt är i favör för det bättre och mer samspelta laget. Att Cloud9 som sagt spelar med stand-in och Na’Vi med sin ordinarie femma är väldigt avgörande.
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing