default image

Speltips 5/9 inför Virtus.pro-NiP: Äntligen major

Så var det äntligen dags, årets andra Major-turnering är här! Med 24 av de bästa lagen i världen och hela $1.000.000 i prispotten är det upplagt för en stor publikfest i London och ett event som mycket väl kan gå till historien som ett av de största och bästa i CS:GO:s historia. Vi har hela 18 dagar av CS framför oss, och jag ser verkligen framemot att pumpa ut speltips till er under dessa veckor. Majorn inleds med ”New Challengers Stage” där jag valt att rikta in mig på, åtminstone sett ur svenska ögon, den mesta intressanta matchen för dagen mellan polackerna Virtus.pro och vårat svenska Ninjas in Pyjamas.

Visade framfarten på hemmaplan

I drygt 4,5 år. Så länge höll Virtus.pro:s femma med TaZ, NEO, pasha, Snax och Byali ihop. Överlägset längst tid av alla proffslag att spela med exakt samma femma. Men allting har ett slut. Efter flera år av resultat som gick upp och ner för laget, främst ner, så valde trotjänaren TaZ att tacka för sig. TaZ som dessutom hade spelat i samma lag som NEO kontinuerligt sedan januari 2004, alltså över 14 år (!). 3,5 månad senare lämnade även Snax laget och istället för dessa två har man fått in MICHU och snatchie. Majorn är dessutom byali:s sista turnering med laget så det är helt klart nya tider för det polska laget nu.

VP kommer senast från ett Zotac Cup Masters där man förlorade mot det koreanska laget MVP PK med 2-1 i kvartsfinalen. Innan dess åkte man ut i semifinalen av IEM Shanghai, även här med 2-1, då mot hemmalaget TyLoo.

NiP ser ut att vara i en fin form. Efter tre raka vinster på hemmaplan, mot NRG, Ghost och Heroic i Dreamhack Masters Stockholm tog man sig till semifinal där man stötte på världsettorna Astralis. Man var oerhört nära att ta den första kartan, Mirage, men förlorade snöpligt med 16-14 och kunde inte riktigt studsa tillbaka på Nuke som var den efterföljande kartan. Även innan semestern som var innan Dreamhack såg man ut att vara på gång, då man för lite över en månad sen vann minorn som gjorde att man nu äntligen får spela en Major igen, efter att ha missat de tre senaste. Sett till de senaste månaderna så är NiP helt klart på väg uppåt, även om jag tror att en hel del av resultaten i Stockholm berodde på att man spelade på hemmaplan och var extra taggade.

Speltips: Över 24.5 rundor

Matchen spelas i en BO1 på LAN och även om spelare från bägge lagen bytts ut till höger och vänster genom åren så är detta fortfarande ett rivalmöte mellan två av de mest rutinerade lagen i hela scenen. Gamla rävar som f0rest, GeT_RiGhT, NEO, pasha, och byali är kvar och har mötts oändligt många gånger genom åren. NiP imponerade i Stockholm och är utan tvekan givna favoriter här, men att man spelade på hemmaplan tror jag hade stor inverkan. Även om resultaten inte gått VP:s väg på slutet så känns det som att man, med MICHU och snatchie i laget, har något spännande på gång och visst vill byali avsluta på topp? Så länge polackerna löser minst 9 rundor så bör detta spel sitta utan tvekan, och det tror jag man gör.

  • Detta är ett rivalmöte mellan två av de mest rutinerade lagen i hela CS:GO-scenen.
  • Matchen spelas i en BO1 vilket ofta brukar leda till skrällar och matcher blir betydligt jämnare än man trott på förhand. Detta har inte minst visat sig för NiP de senaste åren som innan denna turnering missat tre raka majors tack vare att man spelat i detta format.
  • NiP imponerade i Dreamhack Masters Stockholm, men jag tror mycket berodde på att man spelade på hemmaplan och var extra taggade. Med det sagt så är man dock självklart givna favoriter här.
  • VP har en förmåga att alltid tagga till extra på LAN, främst under större turneringar.
  • Detta är byali:s sista turnering med Virtus.pro. Nog vill ha visa framfötterna i detta rivalmöte?
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing