default image

Speltips 9/14 inför NiP-Liquid: Två formstarka lag

Ett toppmöte mellan två formstarka lag som bägge vann sin första match på majorn igår är vad vi har att se framemot. Nordamerikanska Liquid gjorde vad man skulle och besegrade enkelt Winstrike med 16-7 och vårat svenska Ninjas in Pyjamas slog fjärderankade Mousesports med 16-12 i en match som kanske blev något jämnare än vad den hade behövt bli.

Jämnare än nödvändigt

NiP vann sin första match i turneringen övertygande med 16-12 mot det internationella laget Mousesports, det just nu fjärde högst rankade laget på HLTV:s världsranking. Efter att NiP förlorade en anti-eco-runda vid ställningen 12-7 blev matchen jämnare än nödvändigt och man hade mycket väl kunnat dra iväg och vunnit med större siffror.

Liquid är ett av världens absolut bästa lag och har de senaste månaderna tagit sig till final i tre stora turneringar, ESL Pro League Season 7 Finals, ECS Season 5 Finals och ELEAGUE Premier. Gemensamt för alla tre turneringar? Att man förlorat mot Astralis i alla tre finaler. Man har ofta spelat oerhört bra genom hela turneringarna men haft otroligt svårt för just danskarna. Precis som NiP gick man 3-0 i ”New Challengers Stage” av majorn med vinster mot OpTic, HellRaisers och Vega Squadron, varav den sista matchen gick till övertid. I första matchen igår i själva ”main-turneringen” vann man enkelt med 16-7 mot det ryska laget Winstrike.

Speltips: Över 25.5 rundor

Precis som NiP:s match igår mot Mousesports där detta spel satt så är detta en match mellan två topp 8-lag i världen som bägge är väldigt formstarka. Liquid är ett ruskigt bra lag och är favoriter men med tanke på hur bra NiP spelat på slutet tror jag mycket väl man kan vinna. Men jag väljer även denna match att ”safea” och spela över 25.5 rundor, vilket innebär att båda lagen måste vinna minst 10 rundor. GG.BET ger @1.64 i odds vilket jag tar alla dagar i veckan!

  • NiP är oerhört formstarka och vann sin första match i turneringen mot Mousesports med 16-12 i en match som blev jämnare än nödvändigt då man förlorade en anti-eco-runda vid ställningen 12-7 och därmed bjöd in Mousesports i matchen.
  • Med tre finalplatser i några riktigt stora turneringar de senaste månaderna är Liquid ett av världens bästa lag. Precis som NiP gick man 3-0 i ”New Challengers Stage” och slog igår Winstrike enkelt med 16-7 och är således också väldigt formstarka.
  • Detta är ytterligare en match mellan två topp 8-lag i världen. Det är den största turneringen för hela året och inget av lagen kommer hålla tillbaka för fem öre. Jag tror bägge lagen löser 10 rundor utan problem.
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing