default image

Windigo vs Valiance

hunter-talang-csgo

[ft_boxes box_style=’info’ ]Match: Windigo vs Valiance | Speltips: Valiance -2,5 | Odds: 1.75 | Format: bo1 | Spelbolag: Betway | Spelstopp: 2019-05-17 kl. 14.00[/ft_boxes]

Fredag den 17 maj är startdagen för DreamHack Open Tours 2019 där totalt åtta lag tävlar om $100,000, i en av öppningsmatcherna ställs Windigo mot Valiance. Båda lagen är formstarka, men jag måste ändå ge Valiance en fördel här då de känns snäppet vassare och mer på hugget just nu.

Windigo

Jämfört med Valiance har Windigo i snitt äldre spelare och därför också mer erfarenhet av att spela internationella turneringar. Bubble och v1c7oR har varit med ett tag och spelat CS:GO på hög nivå, men i laget syns även ungtuppar som ShiPZ och poizon. Alltså en god blandning av rutinerade spelare och hungriga skickliga nykomlingar. Däremot är jag inte helt övertygad om att det räcker till mot Valiance som verkligen är ett lag på uppgång.

Kikar man på Windigos vinstprocent på senast spelare kartor ser det inte jätteimponerande ut. Bland annat 53% och sämre på hela fyra kartor. Statistiskt sett är det inte tillräckligt bra för att i längden vinna turneringar. Jag skulle inte sätta några pengar på att Windigo klarar sig länge i DH Tours 2019, speciellt med tanke på att de kan stöta på ett för tufft hinder redan i inledningsmatchen.

Valiance

Min gissning är att det förmodligen inte är många som har stenkoll på Valiance. Det är ett ganska ungt lag som har klättrat stadigt på världsrankingen sedan oktober 2018, från plats 80 till idag 20. Den äldsta spelaren är 26 år så det är överlag en ung trupp som är hungriga på framgång. En spelare som sticker ut är Nemanja ’huNter’ Kovac, 23 år gammal och en 1.25 rating senaste 3 månaderna.

Valiance har ännu inte vunnit någon särskild internationell turneringar, men enligt mig är det endast en fråga om när det händer, för det kommer det med all säkerhet att göra. Deras resultat och vinstprocent senaste månaderna talar för sig själv, det här är ett lag som med tiden kan komma att utvecklas till ett topp-10-lag i världen. Det intressanta blir om de får sitt genombrott nu under DreamHack Open Tours 2019 eller om det blir vid ett senare skede.

Speltips: Valiance -2.5

Betway bjuder som vanligt på massa spelalternativ för CS:GO, mitt spel blir på Valiance med Map 1 handikapp -2.5, det innebär att de måste vinna med minst 3 rundors skillnad. Går spelet in vinner man 1.75 gånger pengarna.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing