Blast Pro Series Istanbul 2018

Blast Pro Series Istanbul 2018

blast pro series istanbul 2018 betting

Blast Pro Series i Istanbul är inte det största evenemanget men trots det är flera av industrins bästa lag med. Purfärska majorvinnarna Astralis ställer upp och från Sverige ser vi Ninjas in Pyjamas, ytterligare fyra lag ställer upp som vi går igenom senare i den här artikeln.

Schemat för Blast Pro Series Istanbul 2018 är klarlagt och vi har tagit en titt på förhandsfavoriterna. Är du ute efter betting på den här tävlingen rekommenderar vi våra utvalda spelbolag, som alltid erbjuder fina odds och via oss får du dessutom unika bonusar.

Betting på Blast Pro Series Istanbul 2018

[bonustable num=5 orderby=’_as_rating’ tag=’csgo’ ]

Schema & matcher

Precis som Blast Pro Series i Köpenhamn blir det massvis av bo1-matcher i Istanbul. Det spelas fem omgångar av bo1 där endast finalen körs som bo3. En sak som är unikt för den här turneringen är att lagen som hamnar trea och fyra kommer att mötas i en 1v1 aim-duell där vinnaren tar hem $25,000.

Fredag, 28 September

Runda 1

TBD – Space Soldiers vs NiP (bo1)
TBD – MIBR vs Cloud9 (bo1)
TBD – Virtus.pro vs Astralis (bo1)

Runda 2

TBD – Space Soldiers vs Astralis (bo1)
TBD – Cloud9 vs Virtus.pro (bo1)
TBD – NiP vs MIBR (bo1)

Lördag, 29 September

Runda 3

13:00 – Space Soldiers vs MIBR (bo1)
13:00 – Astralis vs Cloud 9 (bo1)
13:00 – Virtus.pro vs NiP (bo1)

Runda 4

14:20 – Cloud9 vs Space Soldiers (bo1)
14:20 – NiP vs Astralis (bo1)
14:20 – MIBR vs Virtus.pro (bo1)

Runda 5

15:40 – Astralis vs MIBR (bo1)
15:40 – Space Soldiers vs Virtus.pro (bo1)
15:40 – Cloud9 vs NiP (bo1)

17:00 – BLAST Stand-off

18:00 – Final (bo3)

Deltagare i BPS Istanbul 2018

Blast Pro Series Istanbul 2018 pågår inte i mer än två dagar och det är endast sex lag som deltar. Dessutom är det ett ganska speciellt upplägg där man spelar fem rundor med bo1-matcher. Det är som upplagt för skrällar och oväntade resultat, därför kan man vänta sig rätt schysta odds.

Här är en rangordning av samtliga deltagare:

#1 Astralis

Det här danska laget är världsbäst och har varit det under en period nu. I samband med majorvinsten nyligen så stärkte man dessutom sin position som ettor på den här planeten. Frågan är nu hur länge deras fantastiska form ska hålla i sig?

I just den här tävlingen i Istanbul är Astralis givetvis överlägsna favoriter, speciellt med tanke på att man slipper de lag som vanligtvis brukar ge danskarna visst motstånd. Istället är det trupper som MiBR och NiP som ska sätta stopp för Astralis, som inte har lyckats senaste tiden.

Astralis blir riktigt svårslagna i Istanbul, men med tanke på formatet med så många bo1 är det inte alls omöjligt att man tappar kartor mot till exempel MiBR. Det blir en intressant turnering och kan danskarna kamma hem även den här turneringen så får man nog lov att det är en ny ”era” på gång.

#2 MiBR

MiBR har tidigare varit i samma sits som Astralis där man verkat vara totalt stoppbara. Man vann turnering efter turnering och samtliga spelare briljerade i varenda match. Men på vägen tappade man gnistan och övriga lag listade ut hur man skulle stoppa Coldzera och co. Idag är MiBR ett väldigt annorlunda lag jämfört med när man var som allra bäst, truppen består idag av FalleN, tarik, fer, Stewie2K och coldzera. Nuvarande lag är långt ifrån dåliga, senast blev det en tredjeplats i årets sista major och förra månaden vann man ZOTAC Cup Masters 2018.

Trots att Astralis står i vägen i Istanbul så är det här en perfekt turnering för MiBR att plocka hem ännu en pokal. Eftersom Astralis precis vann en major så är det inte helt säkert att man har tränat lika mycket som övriga deltagare, därför kan MiBR utnyttja detta till sin fördel.

#3 Ninjas in Pyjamas

Efter att ha missat majorturneringar senaste 2 åren tog sig NiP äntligen hela vägen till main event. Väl i majorn gick det tyvärr inte jättebra, man hamnade inte bland ”Legends” som man hade hoppats på. Därmed måste NiP alltså kvala in till nästa major.

Förmodligen hoppas NiP på en riktigt bra placering i Blast Pro Series Istanbul 2018, eftersom det är så pass få deltagare och motståndet är inte omöjligt att klå. Ska man gå hela vägen måste alla spelare börja leverera, speciellt Dennis som hade det extra tufft under majorn.

Utgångsläget inför den här tävlingen ser i alla fall ljus ut för NiP. Svenskarna har större chans att besegra lag som Astralis och MiBR i en bo1 än om det skulle vara bo3-matcher inledningsvis. Så på det sättet är det här en bra turnering för ninjorna att ställa upp i.

#4 Cloud9

Cloud9 är inte längre Amerikas stora hopp då man har tappat många nyckelspelare. Dessutom blev det klart för bara någon dag sedan att Flusha gör Golden sällskap i det här Nordamerikanska CSGO-laget.

C9, som har en majorvinst som främsta merit, utgörs idag av tre Amerikaner och två Svenskar. Det är flusha, Skadoodle, RUSH, autimatic och Golden som ska försöka att få Cloud9 att vara en klubb att åter räkna med.

Vi på esportbets.se tror det blir en svår uppgift att besegra Astralis och MiBR, till och med NiP kan vara för mycket i nuläget. Just på grund av att Cloud9 känns långt ifrån sammansvetsade. Frågan är om den här startfemman ens har någon framtid tillsammans, vi får se om de kan överraska oss i Istanbul.

#5 Space Soldiers

Space Soldiers hör till underdogsen i Blast Pro Series Istanbul 2018. För ett tag sedan såg det här turkiska laget ut att vara på uppgång, tyvärr varade det inte särskilt länge. Istället har man halkat ner på hltvs världsranking. Idag är man inte ens topp 30 i världen och det krävs att man börjar placera sig bättre i framtida turneringar, det räcker inte med att var tredje månad ta sig till slutspel.

Den senaste turneringsvinsten kom i juni i år då man vann DreamHack Open Austin 2018. Dock så var motståndet inte mycket att hänga i granen, det blir en helt annan nivå i Istanbul.

Även om vi har svårt att föreställa oss att Space Soldiers tar sig till final eller vinner den här turneringen så vore det kul om de kunde stå för ett mirakel på hemmaplan.

#6 Virtus.pro

Virtus.pro är ännu ett lag som tappat rejält, från ett stabilt som ofta placerade sig väl i turneringar till att knappt ta sig ur gruppspel. Även VP har genomfört ändringar i laget, det är endast NEO och Pasha som är kvar ur ursprungliga startfemman, resterande av laget fylls av namn som MICHU, morelz och snatchie.

Idag återses Virtus.pro på plats 28 i världsrankingen och de har nog aldrig haft så kass placering på den listan förut. Tråkigt nog kommer de förmodligen inte att knipa en placering i Istanbul som hjälper de att klättra på världsrankingen, de är inte favoriter oavsett vilket lag de blir matchade mot, och det är minst sagt ett tufft utgångsläge.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing