CS Summit 2017: Förhandsfavoriter & Odds

CS Summit 2017: Förhandsfavoriter & Odds

cs summit 2017

Nu på torsdag den 20 april drar cs_summit igång i soliga Los Angeles och två lag från Sverige kommer att vara på plats. Sammanlagt är det åtta lag som är inbjudna att göra upp om prispotten på $150,000 (ca 1 340 000 kr).

Upplägget i den här turneringen ser lite annorlunda ut mot vad det vanligtvis brukar göra. Det är dubbel-eliminering i bäst av tre-matcher som gäller från start. Inte en massa bäst av en-matcher den här gången alltså, vilket givetvis minskar risken för eventuella skrällar. Men vi har definitivt grymma matcher att se fram emot.

Det är Ninjas in Pyjamas och GODSENT som fått äran att representera Sverige i cs_summit. Den svenska csgo-scenen har ju som de flesta känner till varit lite halvseg senaste tiden, det var ett bra tag sedan man såg ett svenskt lag i final i en internationell turnering. Så vi håller tummarna att det blir ändring på det den här gången!

De lag som gör NiP och GODSENT sällskap i Los Angeles är: SK, EnVyUs, OpTic, Cloud9, Gambit och Liquid. Som namnen kanske avslöjar kommer det bli många jämna och därmed svårtippade matcher. Men förhoppningsvis kan vår genomgång av förhandsfavoriterna vara till hjälp!

[bonustable num=2 orderby=’_as_rating’ tag=’csgo’ ]

Förhandsfavoriter

Spontant känns det som att det här är SK:s chans att återigen lyfta en vinnarpokal. Övriga lag ska dock absolut inte underskattas, det finns några som kan ge rejält motstånd. Bland annat kan NiP och Gambit bli farliga om de får sitt spel att stämma.

Turneringen inleds med följande matcher den 20 april
SK vs EnVyUs (bo3)
Gambit vs GODSENT (bo3)
OpTic vs Cloud9 (bo3)
NiP vs Liquid (bo3)

SK Gaming

sk felps 2017

De forna världsmästarna har än så länge i år inte sett lika starka ut. Men man kan ju inte vara bäst för evigt, det har vi sett prov på förut med NiP och fnatic. Senaste tiden är det istället framförallt Astralis som dominerat, men även det internationella laget FaZe har imponerat. I och med att SK slipper möta dessa lag i cs_summit så kunde de inte önska sig ett bättre utgångsläge. Och nu har det brasilianska stjärnlaget dessutom hunnit spela ihop sig med nyförvärvet felps som tog fnx plats. De är nog väldigt hungriga efter en turneringsseger efter en tids svacka.

Odds: bet365 2.37 | Betway 2.20

Ninjas in Pyjamas

nip draken 2017

Det har hittills varit ett riktigt jobbigt år för svenskarna i NiP. Bland annat så lyckades de inte ens kvala till majorn som spelades tidigare i år. Och i flera turneringar har man fått lämna redan i gruppspelet. Till slut gick det så långt att de själva insåg att de måste ändra något, så Pyth fick lämna och istället tog man in AWP:aren Draken, känd från bland annat Epsilon. Det är svårt att säga vilket NiP som dyker upp i Los Angeles, förhoppningsvis bevisar de att man fortfarande hör hemma bland topplagen. Nyligen vann de en karta mot världsettorna Astralis, visserligen en onlinematch, men visar ändå att de har verktyg att plocka fram för att lyckas vinna.

Odds: bet365 4.50 | Betway 4.75

Gambit Gaming

gambit zeus

Tror inte att bo3-formatet är till Gambits fördel, de känns som ett typiskt lag som främst slår andra topplag i bäst-av-en-matcher. Men de blir ändå riktigt farliga, sedan Zeus togs in i startfemman som IGL har Gambit sett otroligt sammansvärvade ut. Har tagit sig långt i tidigare turneringar och borde kunna ta sig långt även den här gången. Till exempel blev det en kvartsfinal för laget i senaste Majorn. Skulle inte bli alls förvånad om de tog sig till final, finns enorm potential.

Odds: bet365 7.50 | Betway 7.00

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing