Dreamhack Open Cluj-Napoca 2015

Dreamhack Open Cluj-Napoca 2015

dreamhack open 2015 cluj napoca

Dreamhack Open Cluj-Napoca Betting

Det är åter igen dags för en major, denna gång på plats i Cluj-Napoca i Rumänien. Turneringen börjar den 28 oktober och håller på till den 1 november. Från Sverige ser vi giganterna fnatic och NiP, förhoppningsvis kan de göra oss svenska fans nöjda.

En intressant detalj är att vetosystemet i gruppspelet ser lite annorlunda ut den här gången. Det lag som först får lägga ett veto får totalt lägga veto tre gånger, medan det andra laget enbart får två vetoröster. Men det andra laget har samtidigt rätt att välja vilken sida man vill starta som på den slumpmässiga kartan.

Satsa pengar på Dreamhack Open Cluj-Napoca

[bonustable num=1 tag=’betway’ ] [bonustable num=1 tag=’bet365′ ] [bonustable num=1 tag=’unibet’ ]

Prispott ca 2 100 000 SEK
1a pris ca 830 000 SEK

Grupp A
Fnatic
Luminosity
Cloud9
Vexed

Grupp B
TSM
G2
Mousesports
FlipSid3

Grupp C
Virtus.pro
NiP
Titan
Liquid

Grupp D
EnVyUs
Na’Vi
CLG
Dignitas

 

Deltagare

Grupp A

fnatic  Sweden

Vinnare av ESL One Cologne tidigare i år, fnatic levde alltså upp till förväntningarna. Sedan dess har fnatic faktiskt sett mänskliga ut och inte vunnit varenda match. Är fortfarande en av favoriterna att även ta hem den här majorn, men absolut inte lika stora favoriter som inför ESL One Cologne.

Luminosity  Brazil

Tog sig till kvartsfinal i förra majorn, som de ändå ska vara nöjda med. Har hamnat i en rätt tuff grupp tillsammans med bland annat fnatic och Cloud9. Det ska mycket till om de ska lyckas ta sig vidare från gruppspelet.

Cloud9  United States of America (USA)

Åkte ur rätt snabbt i senaste majorn. Har inte sett särskilt starka ut senaste tiden. De hade sin period för ett tag sedan med 3 finaler, men har sedan dess inte lyckats hålla sig kvar i den absoluta toppen. Potentialen finns dock. Ska kunna ta sig vidare från gruppspelet.

Vexed  Poland

Svagaste laget i grupp A, utan tvekan. Det ska mycket till om de ska lyckas ta sig vidare.

Grupp B

TSM  Denmark

Storfavoriter att toppa sin grupp och en av favoriterna att potentiellt ta hem hela turneringen. Tog sig till en semifinal i ESL Cologne där de föll mot EnVyUs. Om deras spel stämmer kan de gå riktigt långt.

G2  European Union

Många individuellt skickliga spelare. Har goda chanser att ta sig vidare ur gruppspelet. Spontant känns det som att det blir G2 och mousesports som får slåss om andraplatsen medan TSM toppar gruppen.

Mousesports  Germany

Ska Mousesports plocka andraplatsen i gruppen gäller det att man slår G2. Blir nog tufft att slå TSM, även om de självklart har viss chans även där. Mousesports är ett lag som kan slå vilket lag som helst på en bra dag.

FlipSid3  ua flipside

Känns inte så stabila, tar sig troligtvis inte vidare ur gruppen.

Grupp C

Virtus.pro  Poland

VP har hamnat i vad man kan kalla dödens grupp, otroligt jämn grupp som kan sluta hur som helst. Dock så får man ändå se VP som favoriter att toppa gruppen, även om det blir tufft mot motstånd som Titan och NiP.

NiP  Sweden

Tog sig inte långt alls i ESL One Cologne. Kan självklart bjuda på bra motstånd mot Virtus.pro och Titan och lyckas gå vidare. Men det kommer att bli en tuff kamp, kanske kan de visa prov på NiP-magi som de förr var så kända för.

Titan  France

Har nyligen bytt ut Maniac mot ScreaM, en uppgradering helt klart. Mer fire power i laget nu som kan utmana de absoluta topplagen på riktigt. Kan absolut gå vidare ur gruppen, tippar att de hamnar tvåa i gruppen efter Virtus.pro.

Liquid  United States of America (USA) liquid

Liquid är det klart svagaste laget i gruppen. Det ska mycket till om de ska lyckas hota NiP och Titan om andraplatsen.

Grupp D

EnVyUs  France nV

Har spelat extremt bra sedan man gjorde spelarbyte med Titan. I ESL One Cologne föll man mot fnatic i finalen. Har sedan dess visat på fortsatt bra form, är definitivt en av favoriterna att ta hem förstapriset på 830 000 SEK.

Na’Vi  Ukraine

Na’Vi har goda chanser att gå vidare ur gruppen, ska kunna slå CLG och dignitas, även om det blir tufft. Om GuardiaN spelar på det sätt han är kapabel att göra kan de till och med slå EnVyUs.

CLG  United States of America (USA) CLG

Får det väldigt tufft mot EnVyUs och Na’VI. Men då inledningsmatcherna i gruppspelet spelas bo1 kan allt hända. Kan skrälla om de har en riktigt bra dag.

dignitas  Denmark dignitas

dignitas lyckades kvala till DH Open Cluj med schneider i laget. Dock lämnade schneider nyligen laget och tenzki tar hans plats. Detta efter påstådda kommunikationsproblem, återstår att se hur laget kan prestera med tenzki i laget.

[bonustable num=1 tag=’betway’ ] [bonustable num=1 tag=’bet365′ ] [bonustable num=1 tag=’unibet’ ]
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing