DreamHack Open Winter 2017 – Bets, Odds, Favoriter

DreamHack Open Winter 2017 – Bets, Odds, Favoriter

dh winter 2017 betting

DreamHack Winter är världens största LAN-party och numera spelas det alltid turneringar i diverse esporter. Den esport som drar störst publik är givetvis Counter-Strike: Global Offensive, och i årets DreamHack Winter tilldelas CSGO en prispott på $100,000.

Åtta lag ställer upp, men tråkigt nog är det inga svenska lag som kommer att vara på plats. Förmodligen har det att göra med att den stora finalen i ESL Pro League Säsong 6 spelas några dagar senare där både NiP och fnatic är med.

Utöver CSGO så anordnas även turneringar i Quake Champions, Dota 2, H1Z1, Hearthstone och Smash Bros Melee. Som vanligt på DH-evenemang så bjuds det även på underhållning av uppträdanden av artister, till exempel Aris Don Demina, Bass Modulators och Tjuvjakt. Dessutom hålls tävlingar i cosplay som är öppen för vem som helst att delta i.

DreamHack Winter 2017 – välj betting sida

Även om DH Open Winter 2017 inte är en jättestor CSGO-turnering så är det ändå några spelbolag som har laddat upp med odds och spelmöjligheter. Vi på Esportbets.se ser DreamHack som en perfekt mjukstart inför finalen av ESL Pro League S6. Bland de bettingsidor som har bäst utbud och erbjudande inför DH Winter 2017 ser vi Betway och bet365, som frekvent täcker esport-evenemang.

[bonustable num=3 orderby=’_as_rating’ tag=’csgo’ ]

DH Winter 2017 snabbfakta

Evenemang: DreamHack Winter Open 2017
Spel: CSGO, Quake Champions, Dota 2, H1Z1, Hearthstone, Smash Bros Melee
När: 1-3 december
Var: Jönköping
Prispengar: $100,000 (CSGO)
Deltagare: 8st lag
Kartor: Cache, Mirage, Inferno, Nuke, Train, Cobblestone, Overpass

Mer information hittar du på DreamHacks officiella webbplats.

Lista över deltagande lag

Som alltd när ett DreamHack-evenemang äger rum är det topplag som är med och slåss om titeln och prispengarna. Några av favoriterna i Jönköping är Gambit Esports och mousesports, men överlag är det väldigt jämn nivå bland deltagarna, det är inget lag som direkt sticker ut från mängden.

Vi har tagit en titt på samtliga deltagande lag: hur har de presterat på sistone, har de genomfört några ändringar? Detta och mer än så får du reda på här nedan. ’

Gambit Esports

Vanligtvis hör Gambit till den skara lag som inte är favoriter men som fortfarande är ett potentiellt hot mot bättre motståndare. I DH Winter 2017 är situationen något annorlunda, de är regerande mästare och med tanke på övriga deltagare så är man i år bland favoriterna att vinna hela turneringen. Har trots förlusten av IGL Zeus för ett tag sedan klarat sig hyfsat bra. Bland annat hamnade de på en tredje plats i DH Masters Malmö 2017 och det blev en finalplats i ROG Masters 2017 EMEA Finals.

Mousesports

Mousesports har numera en ganska stabil startfemma och i Jönköping är de favoriter enligt flera spelbolag. Det är inte ofta som mousesports får känna pressen som förhandsfavoriter, men om det är någon turnering de ska vinna så är det DH. Farligaste motståndarna för mousesports blir förmodligen Gambit, Heroic och Na’Vi. De har i alla fall väldigt goda chanser att ta sig vidare till slutspelet eftersom de delar grupp med BIG, EnVyUs och North Academy. Skulle bli väldigt förvånad om mousesports inte toppar sin grupp.

EnVyUs

EnVyUs har en vass lineup som det inte riktigt har lossnat för än, DH i Jönköping blir deras stora chans att äntligen kamma hem en turneringsvinst. De slipper möta landsmännen i G2 och andra topplag, istället är det Na’Vi och Gambit som blir tuffaste hindret. EnVyUs borde tillsammans med mousesports vara favorite att ta sig vidare ur grupp b. Vi håller ScreaM och gänget som en av favoriterna i årets upplaga av DreamHack Winter Open.

Natus Vincere

Trots ett stjärnspäckat lag så har Na’Vi inte lyckats leva upp till förväntningarna. Det var många som väntade sig stordåd när Zeus tog plats i laget bredvid superstjärnan s1mple, men framgångarna uteblev. Nu har Na’Vi plockat in talangfulle ”electronic” istället för ”seized” i hopp om att kunna utmana världens elitlag åter igen. DH Winter 2017 blir ett perfekt test för nya startfemman, ska de äntligen lyckas leva upp till sin potential eller blir det ännu ett fiasko? Det blir intressant att ta reda på när turneringen beger sig.

Heroic

Heroic är Damarks tredje bästa lag efter Astralis och North. Våra grannar i söder är en riktigt stark cs-nation just nu. Däremot är svenska MODDII som spelar i Heroic enda svensken i DH Winter i Jönköping i år. Heroic har helt okej resultat i tidigare DreamHack Open-turneringar, bland annat en andraplats i Atlanta, tredjeplats i Valencia och Austin. Det ska bli spännande att se vad dansksvenska laget kan bjuda på i DH Winter 2017. De har tilldelats en ganska tuff grupp där de har både Gambit och Na’Vi som motståndare.

BIG

Tyska laget BIG har inte gjort mycket väsen från sig senaste tiden. De har gott om duktiga och erfarna spelare i laget så kapaciteten finns definitivt där. Det gäller bara att de spelar med självförtroende när de möter lag som Gambit och mousesports. Grupp B är oerhört jämn skicklighetsmässigt, både EnVyUs och mousesports blir svåra motståndare, men samtidigt långt ifrån omöjliga.

North Academy

Många storklubbar i esport har bildat så kallade ”academy”-lag där unga talangfulla och lovande spelare får chansen att lira esport på tävlingsnivå. Hittills har North Academy inte nått någon märkbar framgång. Det blir en oerhört svår uppgift att ta sig vidare ur sin grupp som de delar med BIG, EnVyUs och mousesports. Om de mot alla odds tar sig vidare till slutspelet så är det en enorm vinst i sig.

Rise Nation

Rise Nation är det mest okända laget som är med och tävlar i DreamHack Winter 2017. Det är ett Nordamerikanskt lag med en mix av spelare från USA och Kanada. Att få resa och tävla i CSGO i Sverige blir en ny erfarenhet för de flesta av spelaran i Rise Nation. Det ska mycket till om de ska kunna ta sig långt i DH Winter 2017.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing