FACEIT finalgruppspel idag 1 Maj!

FACEIT finalgruppspel idag 1 Maj!

faceit stage 1 final 2015

Åtta lag lag medverkar i gruppspelet i finalen av FACEIT League 2015 Stage 1. LAN-finalen kommer att spelas i faceits studio i London, där topplagen från Nordamerika och Europa ställs mot varandra.

Grupperna ser ut som följande:

Grupp A
NiP
Fnatic
Immunity
Team Liquid

Grupp B
Virtus.Pro
Na’Vi
Team SoloMid
eLevate

Gruppspelet avgörs i bo3-matcher (best of 3 maps), där de två lagen som toppar respektive grupp går vidare till slutspelet. Svensklagen NiP och Fnatic väntas toppa grupp A, medan grupp B är mer öppen. Kommentatorer väntas bli Daniel ”ddk” Kapadia och James ”JZFB” Bardolph, välkända namn som ”Fifflaren” och ”cArn” kommer att agera analytiker.

Spel på FACEIT-finalen finns tillgängligt på

[bonustable num=4 orderby=’_as_rating’ tag=’csgo’ ]

FACEIT Stage 1: TSM Besegrar NiP i Stora Finalen

Drömmen om en potentiell helsvensk final släcktes snabbt när danska TSM slog fnatic i första semifinalen. Det blev två raka kartvinster på Mirage och Inferno för danskarna. TSM säkrade därmed en plats i finalen, där de antingen får möta NiP eller Virtus.pro.

I den andra semifinalen mellan Virtus.pro och NiP bjöds vi på en riktig rysare. Det krävdes spel på en tredje karta för att kora en vinnare. Den sista och avgörande kartan var den som också blev jämnast. Mot slutet ledde polska VP, men svenska laget lyckades rycka upp sig och lägga i en extra växel och plocka resterande rundorna för att säkra en plats i finalen.

 

Det blev en rafflande final mellan svenska superstjärnorna i NiP och TSM. Matchen blev en riktig långkörare som avgjordes på tredjekartan Cache.

Det blev inte direkt en smidig start på den stora finalen, tekniska problem gjorde att spelarna fick vänta ett bra tag innan de kunde dra igång. Till slut kunde faceits tekniker lösa problemet och matchen kunde börja.

Första kartan föll på Inferno, och det var ninjorna som fick börja på favoriserade CT-sidan. De tog snabbt kontroll över matchen och TSM kunde inte förmå sig att hitta hål i NiPs försvar. Efter en väldigt ensidig halva ledde svenskarna med 14-1. Jobbigt för danska laget som inte lyckades hitta tillbaka i matchen, istället var det NiP som kunde fortsätta i samma anda och plocka de sista rundorna för att säkra första kartan.

Efter Nips slakt på Inferno var det nu dags för deras kartval Dust2. Tyvärr fick inte svenskarna samma rivstart den här gången. Nu var det istället TSM som styrde och ställde, 10-5 till deras fördel efter första halvan. Men svenskarna kämpade sig tillbaka och tvingade fram övertid tack vare 3 kills av friberg.

Till en början var det en jämn övertid, rundor vanns fram och tillbaka. Men det var TSM som tog grepp och kunde vinna några rundor i följd. NiP hängde inte med och danskarna kunde lugnt stänga kartan med slutresultatet 21-18.

Med 1-1 i kartor föll avgörandet på Cache. NiP säkrade pistolrundan, som brukar innebära ytterligare två rundor i bagaget. Men TSM bröt snabbt deras framfart och NiP sattes därför i ekonomisk knipa. Under en period ledde TSM med flera rundor men NiP lyckades minska gapet och första halvan slutade 8-7 med fördel till danskarna.

TSM utökade ledningen under starten av sista halvan, men envist höll ninjorna sig kvar i matchen. Men danska laget blixtrade plötsligt till och kunde relativt bekvämt kamma hem kartan och därmed hela turneringen.

faceit stage 1 final 2015 poäng

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing