G2 Med Första Turneringsvinsten Sedan Spelarbytet

G2 Med Första Turneringsvinsten Sedan Spelarbytet

dreamhack open tours 2017

Det blev en ganska övertygande seger för G2 Esports mot HellRaisers i finalen av DreamHack Open Tours 2017, de vann med två raka kartor som slutade 16-6 på Cache och 16-14 på Cobblestone.

Till en början var många fans var lyriska över spelarbytena mellan G2 Esports och EnVyUs. Med superstjärnorna KennyS, Shox och NBK i samma lag kunde det väl inte bli annat än vinster? Riktigt så enkelt var det inte, fram till nu hade G2 inte riktigt lyckats leva upp till förväntningarna. Men nu har de alltså kammat hem sin första titel och kanske kan det resultera i självförtroende inför kommande storturneringar i sommar.

Med tanke på övriga deltagande lag i DreamHack Open Tours 2017 var det G2:s turnering att förlora. Även om fransmännen på pappret egentligen var bättre än alla andra lag så var det deras dagsform som skulle komma att avgöra hur långt de går. Slutligen så säkrades ju titeln, men vägen dit var alt annat än en dans på rosor. Bland annat tappade de en karta redan i gruppspelet mot danska Tricked.

Shox och co fick dock sin revansch mot Tricked i kvartsfinalen, där de ganska bekvämt kunde vinna två raka kartor och därmed ta sig vidare till semifinalen, där mouz stod för motståndet. Semin blev något tuffare där man faktiskt tappade en karta. Men på tredje och avgörande kartan Cobblestone visade fransmännen prov på stort spel och vann enkelt med 16-6.

I finalen väntade lite av ett skrällag, nämligen inga mindre än HellRaisers, som inte har gjort sig kända för att ta sig så långt i turneringar. Med självförtroendet på topp tog G2 snabbt ledningen på första kartan Cache som terrorister. Det skulle dröja ända till en 9-1-ledning för HR att slå tillbaka och vinna en runda. Men mycket bättre än så blev det inte för laget med mixade nationaliteter, första halvan slutade 12-3 med fördel till G2. En gnutta hopp växte för HR när de lyckades sno åt sig pistolrundan och de två nästkommande rundorna. Men så fort det var dags för första köprundan var det åter igen G2 som tog kontroll och kunde stänga första kartan med 16-6.

På Cobblestone var det inledningsvis HR som började bäst och kunde vinna de första sju rundorna. Det krävdes storspel av främst bodyy för G2 att ta sig in i matchen igen och till slut kunde de ändå plocka fem rundor innan det var dags att byta sida. Ännu en gång knep HR pistolrundan. Men tack vare att G2 beslöt sig för att force-köpa kunde de chocka HR och därmed vinna den rundan. Och därefter tog det fart på allvar för fransmännen och de kunde vända kartan till ledning för första gången. HellRaisers gjorde ett tappert försök att hålla sig kvar i matchen, men slutresultatet hamnade i G2:s favör med 16-14.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing