Gfinity 2015 Vårfinalen 15-17 Maj [CSGO]

Gfinity 2015 Vårfinalen 15-17 Maj [CSGO]

gfinity masters 2

Idag kl 14.00 börjar Gfinity Masters II som spelas i Gfinitys eSports-arena i London. Prispotten ligger på $50 000 (ca 414 275kr) och vinnaren går hem med $25 000 (ca 207 137kr). Från Sverige ser vi inga mindre än NiP och fnatic, nu hoppas vi på svensk lycka i turneringen. Turneringen är den andra av totalt fyra Gfinityturneringar under året. I vanlig ordning kommer det självklart vara möjligt att satsa riktiga pengar hos diverse spelbolag!

Många topplag kommer att vara på plats, förutom NiP och Fnatic är även EnVyUs på plats. Från Nordamerika Cloud9, Team Liquid och Australien Immunity och Vox Eminor. Bland turneringens casters ser vi Auguste ”Semmler” Massonnat som även var kommentator i DH Tours förra helgen.

Värd
Scott ”SirScoots” Smith

Analytiker
Richard Lewis
Duncan ”Thorin” Shields

Kommentatorer
Auguste ”Semmler” Massonnat
Daniel ”ddk” Kapadia
Matt ”Chewwy” Smith
Karam ”Kyan1te” Kabbara
Henry ”HenryG” Greer

Grupp A
fnatic
NiP
Na’Vi
Team Liquid
Vox Eminor

Grupp B
EnVyUs
Virtus.pro
Titan
Cloud9
Immunity

Satsa riktiga pengar hos Bet-at-home
[bonustable num=1 tag=’betathome’ ] bet at home gfinity

Satsa riktiga pengar hos Pinnacle Sports
[bonustable num=1 tag=’pinnacle’ ] pinnacle sports gfinity

(observera att oddsen kan komma att ändras under dagen)

Fnatic vinner Gfinity Masters II 2015

Vägen till final blev ingen dans på rosor för fnatic. I semifinalen mot Titan krävdes en tredje avgörande map.

I matchen mot Titan såg det först ut att bli som väntat, en enkel seger för svenskarna. Första kartan som spelades var Cbble och fnatic samlade på sig många rundor innan Titan kunde slå tillbaka. Men med en 13-2 ledning för fnatic fanns inte mycket hopp för Titan. Trots att franska sidan vann pistolrundan kunde svensklaget bryta tillbaka direkt tack vare en force-buy och även vinna nästkommande rundor för att nå 16-3.

Fnatic fick alltså den superstart som många förväntade sig. Men på Cache, som var Titans val av karta, var det Kenny och c:o som styrde matchen. De avslutade sin halva som terrorister med 11-4. Som CT fortsatte Titan spela bra, även fnatic under en period kunde knappa igen något så kunde Titan vinna med 16-11.

Matchen avslutades på Inferno, som fnatic är kända att briljera på. Och så även den här gången, de såg stabila ut hela vägen och kunde segla hem kartan med 16-9 som slutresultat.

I bäst-av-5-finalen (bo5) var det Virtus.pro som skulle försöka slå svenska superstjärnorna. Valet av kartor hamnade på cbble, cache, dust2, mirage och overpass.

Finalen började på Cbble, en karta som båda lagen är bekväma på. Det skulle snabbt visa sig att fnatic helt enkelt är för bra på den här banan. Som terrorister plockade de 11 rundor och polackerna hamnade i ett jobbigt underläge. Virtus.pro var dock envisa och höll sig kvar i matchen ganska länge. Ett tag såg svenskarna något förvirrade ut. Men till slut kunde de samla sig och metodiskt vinna viktiga rundor och därmed kartan.

Med en storspelande Olofmeister ledde fnatic med hela 10-0 på Cache, matchens andra karta. Fnatic ct-halva slutade 12-3. VP jobbade sig tillbaka och vann 5 raka rundor när det var deras tur att spela som CT. Men när det stod 12-8 fördel fnatic kunde svenskarna börja skrapa ihop rundor igen, 16-9 blev slutresultatet.

Matchens tredje karta, Dust 2, måste Virtus.pro vinna om de ska hålla sig kvar i matchen. Och det blev faktiskt den karta som de gav mest motstånd på. VP tog Dust2 till övertid, men föll snöpligt ändå mot ett starkt fnatic.

3-0 i kartor till fnatic och ännu en turneringsvinst i bagaget, stort grattis!

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing