Gfinity Summer Masters I 26-28 Juni [CSGO]

Gfinity Summer Masters I 26-28 Juni [CSGO]

gfinity summer masters 1

På fredag (26 juni) sätter Gfinity Summer Masters 1 igång i London. Åtta av världens bästa lag gör upp om prispotten på $80 000 (ca 660 000 kr). Laget som ska försöka att göra Sverige stolt är Ninjas in Pyjamas. I rollerna som värdar, analytiker och kommentatorer ser vi Scott ”SirScoots” Smith, Duncan ”Thorin” Shields och FACEIT-duon James ”JZFB” Bardolph och Daniel ”ddk” Kapadia. Många av de spelbolag vi har listade på vår sajt kommer givetvis att erbjuda betting på Gfinity-turneringen!

[bonustable num=3 tag=’gfinitysummer’ ]

Grupp A
NiP
Titan
dignitas
SK Gaming

NiP och antingen Titan eller dignitas är de lag som är favoriter att ta sig vidare ur gruppspelet. Danska SK, som det inte har gått jättebra för senaste tiden har hamnat i en svår grupp. Däremot kan danskarna i dignitas mycket väl ta sig ur gruppen, de har potential att slå förhandsfavoriterna NiP och Titan.

Grupp B
EnVyUs
Virtus.pro
Cloud9
mousesports

Grupp B är lite av en ”dödens grupp” och kan egentligen sluta hur som helst. Men på rak arm utser vi nog EnVyUs och Virtus.pro som små favoriter. Överraskningar kan dock ske, både Cloud9 och mousesports kan slå bättre lag en bra dag. Summarum är att vi förväntar oss jämna matcher i dödsgruppen.

Spelade kartor
de_mirage
de_dust2
de_inferno
de_overpass
de_cobblestone
de_train

Prisfördelning

1) 329 000 SEK
2) 165 000 SEK
3-4) 41 200 SEK
5-8) 20 600 SEK

 

Resultat: EnVyUs kör över NiP i finalen av Gfinity Summer

Efter tre dagar fyllda med csgo-matcher var det till slut de två giganterna som gjorde upp om titeln i London. Den här gången var det EnVyUs som gick segrande ur striden och blev därmed Gfinity Summer Masters 1-mästare.

På matchens första karta de_dust2 var det fransmännen som snabbt tog ledningen, det stod 6-1 innan NiP kunde reducera till 3-6. Tyvärr fortsatte EnVyUs att vinna rundor och första halvan slutade 9-6 fördel fransmännen. Vid sidbyte kunde ninjorna vinna två snabba rundor, men övriga resterande rundor förutom en gick till den franska sidan som säkrade en 16-9 vinst.

Ninjorna fick en bättre start på matchens andra karta, då de plockade hem pistolrundan och anti-econ. Men EnVyUs tog sig snabbt tillbaka i matchen och vände på siffrorna. Första halvan slutade med att ninjorna endast fick med sig 4 rundor, mot EnVyUs 11.

Efter en vunnen pistolrunda av fransmännen på T-sidan såg det mörkt ut för NiP. EnVyUs kontrollerade matchen totalt och svenskarna hade inget svar alls på fransmännens aggressiva spel. NiP gick helt lottlösa som CT och 16-4 till nV var därmed ett faktum.

EnVyUs har segervittring efter två snabba kartvinster. Det är de som storspelar, medan svenska ninjorna ser tafatta och förvirrade ut. Samma mönster upprepar sig på de_cache, NiP är chanslösa efter sidbytet och EnVyUs kan med en 16-9 seger samla på sig ännu en titel för 2015.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing