IEM Katowice 2018: Betting, Bonus & Speltips

IEM Katowice 2018: Betting, Bonus & Speltips

iem katowice 2018 betting

Om cirka en vecka startar den efterlängtade CSGO-turneringen IEM Katowice 2018 där 16 trupper från hela världens hörn kommer att göra upp om prispotten på $500,000 (ca 4 miljoner kronor). Bland deltagarna ser vi fnatic och Ninjas in Pyjamas som representerar Sverige, om det är en turnering man ska vinna för att åter sätta Sverige på kartan så är det IEM Katowice 2018.

För den som vill maxa spänningen i den här kommande turneringen med betting så har vi tagit fram fyra spelbolag att välja mellan. Dessa spelbolag erbjuder stort utbud av esport odds och är därför också utmärkta alternativ för IEM Katowice 2018 betting.

Topp 4 betting sidor för IEM Katowice 2018

[bonustable num=4 orderby=’_as_rating’ tag=’csgo’ ]

Välj den bettingsida du tror passar just dig bäst, om du har svårt att bestämma dig så kan vi råda dig att läsa våra recensioner där vi tar upp allt man kan behövas veta innan man öppnar ett konto. Kom ihåg, vi tipsar bara om lagliga och säkra spelbolag på Esportbets.se och du måste vara minst 18 år för att spela.

Om IEM Katowice 2018

Turneringarna som IEM anordnar i Katowice uppskattas alltid av både proffsspelarna och tittarna. Den stora arenan Spodek i Polen har varje år hittills fyllts med tiotusentals e-sportentusiaster. Mer om IEM Katowice 2018 här nedanför.

Datum: 27 februari – 4 mars, 2018
Plats: Katowice, Polen
Deltagare: 16 lag
Prispott: $500,000 (ca 4 miljoner sek)
Kartor: Cache, Mirage, Inferno, Nuke, Train, Cobblestone, Overpass
Stream: ESL TV, RuHub

Vill du avnjuta turneringen live på plats i Polen så kan du införskaffa dina biljetter på IEMs webbplats. Priset varierar beroende på hur många förmåner du vill ta del av, allt från gratis entré till lyxhotell med VIP-behandling.

Turneringsschema & format

IEM Katowice är uppdelat i fyra olika stadier: gruppspel (27-28 feb, 1 mars), slutspel 1a omgång (2 mars), slutspel semifinaler (3 mars) och den stora finalen som spelas 4 mars. Det blir alltså flera dagar med många matcher, perfekt för den som vill prova på CSGO betting.

Av de 16 deltagande lagom så är det 8 som går vidare till slutspelet, och så här ser formatet ut för turneringen:

Två grupper bestående av 8 lag.
Lagen som hamnar 2a i grupperna möter 3orna i gruppen i första rundan av slutspelet.
Gruppspelsvinnarna går direkt vidare till semifinalerna.

IEM Katowice 2018: lag & favoriter

Eftersom IEM Katowice är en mycket väl ansedd turnering är det inte så konstigt att det är världens absoluta toppskikt som ställer upp. Det är utan tvekan en av dem viktigaste turneringarna inom Counter-Strike: Global Offensive och i år har prissumman utökats till $500,000, en dubblering jämfört med förra året.

Deltagande lag:

Astralis, AVANGAR, Cloud9, FaZe, fnatic, G2, Gambit, Heroic, Liquid, NiP, North, ORDER, Renegades, SK, TyLoo, Virtus.pro.

Favoriter att vinna IEM Katowice 2018

Flera lag har senaste tiden visat att de har vad som krävs för att kamma hem stora turneringar. Den största överraskningen var det amerikanska laget Cloud9 som ju vann den stora majorn som spelades tidigare i år. Men sedan den vinsten har de inte lyckats prestera lite bra, så det blir upp till bevis i Katowice att visa att det inte var en engångsföreteelse.

Förutom Cloud9 så är övriga namn över favoriter att vinna IEM Katowice väntade, som till exempel FaZe som i skrivande stund har tagit sig vidare till slutspelet av Starseries i-League Säsong 4. Fortsätt läsa för att se vilka fler lag som anses ha störst chans att plocka hem den åtråvärda titeln i Polen.

Bäst bettingvärde på favoritlagen hos:

[bonustable num=3 orderby=’_as_rating’ tag=’csgo’ ]

FaZe

Superlaget FaZe med svenska stjärnan Olofmeister hör så klart till en av favoriterna att vinna IEM Katowice 2018. De förlorade den stora finalen i majormästerskapet mot Cloud9, till mångas, och kanske även sig självas, förvåning. Men i turneringen som äger rum i detta nu, StarSeries i-League Säsong 4 så förnedrade man Cloud9 totalt. Det bådar självklart gott inför den kommande storturneringen i Polen.

Cloud9

De flesta CSGO-fansen såg förmodligen den grymt spännande majorfinalen där Cloud9 gick segrande ur striden mot förhandsfavoriterna FaZe. Det var en fantastisk match som hade allt där båda lagen i princip spelade sitt livs cs. Tyvärr har inte C9 lyckats leva upp till hypen som byggdes upp efter vinsten. De har fått motta en del kritik i och med att man inte alls har lirat på samma nivå som efter majorn, så förmodligen vill stjärnoan i C9 bevisa kritikerna fel.

SK

Brasilianarna är kanske det lag som har högst lägsta nivå och för att slå dem krävs verkligen fokus. Det  blev ”bara” tredjeplatser i majorn och cs_summit 2 för SK Gaming, och i StarSeries i-League Säsong 4 ser det än så länge lovande ut där man är vidare till slutspelet. Har tappat platsen som världens bäst rankade lag till FaZe, så nog är man sugna på att åter toppa hltvs världsrankinglista.

Astralis

De före detta världsettorna i Astralis har halkat ner till en femteplats på värdsrankingen. Spelet har inte fungerat ett tag nu för Astralis och det var inte längesen de bytte ut Markus ”Kjaerbye” Kjaerbye mot Emil ”Magisk” Reif. Vi har inte hunnit se mycket av det ”nya” Astralis än, men de är i alla fall vidare till slutspelet i i-League StarSeries Säsong 4. Det ska bli intressant att se hur väl Magisk passar i startfemman och hur mycket skada de kan göra i IEM Katowice 2018.

G2

G2 har många skickliga spelare men har förr inte lyckats att använda dem på rätt sätt. Den senaste tiden har de börjat att se mycket mer organiserade och strukturerade ut. Som vi bland annat bevittnat i turneringen StarSeries S4. Om deras stjärnor kan fortsätta att imponera så kan de bli riktigt farliga i IEM Katowice 2018. Det är kanske inte ett säkert vinnarbet, men eftersom dom inte tillhör topp 5-favoriter så kan man hitta fina odds.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing