IEM Sydney 2017 – Speltips & Odds Inför Turneringen

IEM Sydney 2017 – Speltips & Odds Inför Turneringen

 

iem sydney 2017 guide

Med flertalet spännande turneringar bakom oss i år är det dags för Intel Extreme Masters att för första gången ta plats i Sydney, Australien. Lite av oupptäckt mark för csgo-scenen som främst har fått fäste i Europa och Nordamerika. Totalt ser vi åtta lag på startfältet, där sex av dem fick en direkt inbjudan och resten var tvungna att kvala. Och det var två okända lag som lyckades att ta sig vidare till huvudturneringen i Sydney, kanske blir det där vi får se en ny talang göra ett namn för sig själv?

Så hur ser det ut med förhandsfavoriter inför IEM Sydney 2017? Trots att det är ganska få lag som ställer upp så ser vi flera toppnamn som är med och slåss om titeln. Farligast blir Astralis som just nu är världens bästa lag, men de har faktiskt visat sig vara mänskliga. Tidigt i april föll de mot stjärnorna i FaZe i finalen av SL i-League StarSeries Season 3. Och Karrigan och gänget kommer faktiskt att göra Astralis sällskap i Sydney. Förutom Astralis och FaZe är även brasilianska SK ett lag att se upp för. SK som nyligen vann cs_summit 2017 kan definitivt hota både FaZe och Astralis. Övriga namn i deltagarlistan är North, Renegades, OpTic, Chiefs och ViCi.

Intresset för den här turneringen är riktigt stort, många spelbolag är redan ute med ett brett urval av odds. Hos bet365 hittar du följande marknader – Vinnare, Vinner rundan 2-vägs Karta 1, Att nå final, Handikapp Rundor, Vinnarens region och Vinnare (2-vägs). Som ni ser så finns det många möjligheter att dryga ut spelkontot. Som ny spelare får du dessutom en bonus på 1000kr att sätta sprätt på.

Ett annat spelbolag som erbjuder många spelalternativ på IEM Sydney är Betway. Här kan du just nu spela på inledningsmatcherna men även det lag du tror vinner hela turneringen. Fler odds kommer att finnas tillgängliga när turneringen börjar närma sig start. Blir du medlem borde du passa på att hämta vår exklusiva bonus på 150% upp till 1500 kronor.

[bonustable num=2 orderby=’_as_rating’ tag=’csgo’ ]

Förhandsfavoriter

Som vi avslöjade tidigare ser vi Astralis, SK och FaZe som klara favoriter. Dock så är det ytterligare ett lag som sett otroligt starka ut senaste tiden, nämligen danska North. Så egentligen är det hela fyra lag som har reella chanser att kamma hem alltihop. Men eftersom North fortfarande saknar en turneringsvinst så ser vi dem som uppstickare som potentiellt kan bli farliga.

Astralis

astralis iem sydney 2017

Astralis är superstjärnorna som fått den danska e-sportscenen att fullkomligt explodera. Redan i år har de flera bragder att skryta om, bland annat tog de hem förstapriset i ELEAGUE Major 2017 och IEM Katowice 2017, utöver det har det även blivit en tredjeplats i DH Masters Las Vegas och en andraplats i SL i-League StarSeries Season 3. Så det är inte konstigt alls att de anses vara bäst i världen. Men det har visat sig att det går att rubba det här laget, senast att lyckas med det är FaZe. Även i en del onlinematcher har man torskat mot lag som egentligen är betydligt sämre. Det bådar egentligen gott inför den Sydney-baserade turneringen, jämna matcher är betydligt mer spännande än där ett lag totalt förnedrar sina motståndare. Med det sagt är Astralis fortfarande det lag som spås vinna, men troligen blir det inte en enkel uppgift.

Senaste tre turneringsplaceringar: Andraplats i SL i-League StarSeries Season 3, vinst i IEM Katowice 2017, tredjeplats i DH Masters Las Vegas 2017.

Odds: bet365 3.25 | Betway 3.00

SK Gaming

sk gaming iem sydney 2017

SK var ruskigt bra under en lång period förra året. Men efter att ha bytt ut fnx mot felps är man tillbaka och slåss bland de allra bästa igen. Det bevisade man inte minst i och med segern i cs_summit, även om motståndet inte var det bästa är det fortfarande ett styrkebesked. Att man har det lilla extra som krävs för att ta sig högst upp på prispallen. Och coldzera som blev utnämnd till MVP i den turneringen kommer att ha en avgörande roll hur SK presterar i Sydney början av maj. Mycket hänger också på Fallen som sett ut att hitta tillbaka igen, han spelar mycket på självförtroende och det borde vara på topp efter vinsten i Los Angeles. En bo5-final mellan SK Gaming och Astralis vore riktigt grymt, man kan ju alltid hoppas.

Senaste tre turneringsplaceringar: Vinst i cs_summit 2017, andraplats i DH Masters Las Vegas, tredjeplats i ELEAGUE Major.

Odds: bet365 3.50 | Betway 3.50

FaZe

faze 2017

Under tiden som csgo har existerat har det historiskt sett inte varit framgångsrikt alls med lag som består av mixade nationaliteter. Däremot är det vanligt i Dota 2, där bland annat svenska spelare skriver kontrakt med lag i framförallt Nordamerika eller Asien. Men FaZe ser alltså ut att bryta mönstret, de har lyckats hitta rätt trots att man inte har samma modersmål. De har fem individuellt otroligt skickliga spelare, men samtidigt en stabil ledare i karrigan. Det här året har varit riktigt framgångsrik än så länge, och det har nog överraskat många att de lyckats så pass bra. Blir intressant att se om superformen håller i sig, många tuffa matcher väntar nere i Australien.

Tre senaste turneringsplaceringar: Vinst i SL i-League Season 3, andraplats i IEM Katowice 2017, kvartsfinal i ELEAGUE Majorn.

Odds: bet365 3.50 | Betway 3.50

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing