NiP Missar Ännu En Major-turnering

NiP Missar Ännu En Major-turnering

nip missar major

Fiaskot för Ninjas in Pyjamas är ett faktum, de missar ännu en Major-turnering. Och den här gången gick de inte ens vidare till Minorn.

Ninjorna åkte på stryk i båda sina inledningsmatcher, det slutliga avgörande kom att bli mot turkiska Space Soldiers. Det var vinna eller försvinna som gällde, och det var Space Soldiers som fick en rasande start. Om NiP hade kasst självförtroende innan så hjälpte det ju inte direkt att Space Soldiers snabbt gick upp i en 9-0-ledning som terrorister på Cobblestone. När det var dags för sidbyte låg f0rest och co under med hela sju rundor, med andra ord ett rejält övertag för det turkiska laget.

Svenskarna möttes av ännu en motgång i och med att Space Soldiers vann matchens andra pistolrunda. Men en gnutta hopp väcktes när NiP lyckades att vinna rundan därpå. Många svenskar hoppades nog på att få se lite klassisk ”NiP Magic”. Tyvärr uteblev magi och istället var det Space Soldiers som kunde vinna resterande rundorna och därmed säkra 16-5.

Mardrömsstart

Redan i öppningsmatchen mot finska iGame åkte man på däng. Mardrömsstarten fortsatte när svenska Red Reserve stod för motståndet. Ninjorna var stora favoriter inför matchen men Red Reserve chockade alla och fullkomligt krossade NiP med 16-4. I tredje matchen kom äntligen NiPs första vinst, detta efter en otroligt jämn föreställning mot landsmännen i Epsilon. Totalt i kvalet blev det tre förluster och en vinst för Ninjas in Pyjamas, och det räckte självklart inte för att ta sig vidare till Minorturneringen.

NiPs haveri har pågått ett tag nu och frågan är om nuvarande femma verkligen kommer att lycka ta sig tillbaka? Var utebliven majorplats sista spiken i kistan, eller kommer man för första gången någonsin att göra ändringar bland originalspelarna istället för att byta den femte? Frågorna är många just nu och vi är nog inte ensamma om att vilja få reda på vad som komma skall.

Lagen som kvalade till Minorturneringarna

EnVyUs, iGame.com, PENTA, dignitas, BIG, fnatic Academy, LDLC, Kinguin.

Evenemanget spelas 15-18 juni i Bukarest i Rumänien. Förutom prispotten på $50,000 så tävlar lagen om tre platser till offline-kvalet till PGL Major Krakow.

I Nordamerikanska minorn tävlar följande lag om en plats till LAN-kvalet: Cloud9, Immortals, CLG, NRG, Misfits, Luminosity, compLexity och paiN Gaming.

Och den asiatiska minorn ser ut som följande: Renegades, TyLoo, Flash Gaming, TheMongolz, Signature Gaming, Team Immunity, 7642 och SpotNet.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing