The Boston Major Bettingtips

The Boston Major Bettingtips

Dota 2 Boston Major Betting

Med The International 6 bara några månader bakom oss så är det återigen dags för en Dota 2 major. Detta blir den första Valve sponsrade turneringen för säsongen och $3 000 000 står på spel. Det här blir dock en något annorlunda major då Valve gjort ändringar i formatet och flera topplag har misslyckats med att kvala sig in. Som namnet antyder så kommer Dota 2 Boston Major ta plats i just Boston, USA, i den kända teatern Wang Theatre. Majorn går av stapeln den 3:e december och pågår till 10:e december.

The Boston Major Bettingtips

Vi på Esportbets.se rekommenderar Betway för dig som vill spela riktiga pengar på eSport. Betway är långt före sina konkurrenter när det kommer till spel på just eSport. Betway kommer givetvis ha Dota 2 boston odds för alla matcher. Som ny spelare får du en välkomstbonus på hela 100 % upp till 1000kr.

[bonustable num=1 tag=’betway’ ]

Klicka här för att skapa ett konto hos Betway och betta på The Boston Major

Unibet är ett välkänt märke inom spelindustrin, speciellt här i Sverige. Unibet erbjuder spel på flera eSports titlar inklusive Dota 2 och Boston Major. Med hundratusentals användare kan du vara säker på att Unibet förstår dig som kund och tar ditt spelande på allvar. Svenska kunder får en bonus på 200 % upp till 1000kr.

[bonustable num=1 tag=’unibet’ ]

Klicka här för att skapa ett konto hos Unibet och betta på The Boston Major

Ett nytt format

Tidigare har alla majors haft ett så kallat dubbel-eliminerings format där slutspelen består av två halvor. Nu har detta ersatts med singel-eliminering vilket innebär att alla lag börjar i samma halva och förlorar man sin match är man ute.

Gruppspelen bestämmer vilket lag man kommer möta beroende på hur många matcher man vunnit. Ett lag som avslutar topp i sin grupp kommer få möta ett lag från botten av en annan grupp. Utöver detta gäller samma format som tidigare majors, bäst av 3 matcher och bäst av 5 för finalen.

Det nya formatet kommer säkerligen gynna en del lag och göra det svårare för andra. Framförallt Evil Geniuses som är ett lag som påverkas mycket då de är kända för sina lower-bracket comebacks.

Formatet har sina nackdelar men det kommer ge oss tittare mer spännande matcher då lagen måste ge allt redan första matchen.

betway-banner-best-odds

Nya utmanare

Lag som inte blev inbjudna fick chansen att kvala sig in tidigare i säsongen och det har blivit en och annan skräll.
Låt oss först lista lagen som blev direkt inbjudna till Boston Major

Inbjudna: Wings Gaming, Digital Chaos, Evil Geniuses, Newbee, EHOME, Execration, OG, MVP Phoenix

Kvalificerade:  Team NP, Complexity Gaming, LGD Forever Young, iG Vitality, Ad Finem, Virtus Pro, Team Faceless, WarriorsGaming.Unity.

Bland lagen som blev inbjudna finns det inga större överraskningar. De presterade alla bra i TI6 (Exklusive Execration) och blev därav direkt inbjudna till majorn. Tittar vi på lagen som kvalade sig in så blir det mer överraskande då flera stora namn saknas.

Inget Team Secret, Team Liquid, LGD, Alliance, Navi. Alliance och Navi är knappast särskilt överraskande då båda lagen har presterat dåligt. Det är första Majorn utan något av dessa lag vilket är värt att nämnas.

Team Liquid och Team Secret är två lag som alla förväntade sig skulle kvala sig in men så blev det inte. Liquid satt ihop en roster med otrolig talang med bland annat stjärnspelaren Miracle, trots detta förlorade man brutalt i slutspelen. Både Liquid och Secret förlorade 0-2 mot Ad Finem, ett Grekiskt lag.

Ad Finem har gått från att vara relativt okända till ett av Europas bäst presterande lag. De har väldigt lite erfarenhet på den internationella scenen med mediokra resultat i The Summit 5 och WePlay Season 3. Det nya formatet kanske kommer att gynna Ad Finem. Om Ad Finem överraskar sina fiender kan man slå ut dem permanent ur turneringen.

Andra intressanta lag som kvalade sig in är Team Faceless och Team NP. Att dessa lag kvalade sig in är inte så häpnadsväckande som Ad Finem men det är två väldigt nya lag. Båda lagen består av veteraner och nytt blod. Team NP har exempelvis Eternalenvy och på Faceless hittar vi både iceiceice och Black.

[bonustable num=3 orderby=’_as_rating’ tag=’frontp’ ]

Favoriterna

TI6-vinnarna Wings Gaming är utan tvekan favoriterna att ta hem denna majorn men det kommer inte bli lätt.

Efter att ha vunnit The International 6 har Wings Gaming varit upptagna med att vinna inte en, utan två stora turneringar. Det Kinesiska laget har imponerat stort och tack vare sina annorlunda picks och strategier har man fått en enorm fanbase. Wings Gaming är klara favoriter, men i deras väg står flera stora lag.

Evil Geniuses gjorde flera ändringar i sin roster efter TI6 och ersatte kaptenen PPD med cr1t från OG, som också var kapten i sitt lag. I den nya rostern får vi också återse favoriterna Zai och Arteezy.

Många blev förvånade när EG gjorde så stora ändringar efter en respektabel tredje plats i TI6 men det har gynnat EG. Nyligen vann EG MarsTV Dota 2 League där de krossade sitt motstånd.

Evil Geniuses största motståndare denna turnering kommer vara varken Wings eller något annat lag. Istället är det formatet som kommer vara det stora problemet för EG. EG är kända för sin förmåga att studsa tillbaka från lower bracket, ofta mot samma lag som slog ned dem. Det kommer bli intressant att se hur EG tänker lösa detta. Mest troligt får de försöka analysera det andra laget mellan matcherna i bäst-av-3 serien.

EHOME som är kanske det mest kända Kinesiska laget har också skyfflat om i sin roster. Sylar, känd för sin carry har gått med tillsammans med tidigare CDEC-spelaren Garder. Vi såg laget spela i Northern Beat Invitational några veckor sedan där de slog ut Evil Geniuses 2-0. I samma turnering förlorade de mot Wings Gaming 1-2 och lite mer överraskande mot Team NP 1-2.

OG är ett annat lag du bör hålla dina ögon på, de avslutade på en tredje plats i MarsTv Dota 2 League 2016. OG har inte spelat så mycket sen dess, men har bland annat förlorat mot Evil Geniuses och Virtus Pro i en bäst-av-5.

[bonustable num=3 orderby=’_as_rating’ tag=’frontp’ ]

Resterande lag

Ett anmärkningsvärt lag vi valt att lämna ute bland favoriterna är Digital Chaos som du kanske minns från TI6. Digital Chaos har endast spelat 3 matcher sen TI6 så det finns tyvärr inte så mycket att gå på. Två av matcherna vann man och en förlorades mot Team NP.

Digital Chaos imponerade något enormt när man lyckades ta sig ända till finalen i TI6. Frågan är om man kan upprepa detta i Boston Majorn. Det känns osannolikt, men inget låter omöjligt för det här laget efter sin TI6 prestation.

Complexity, Virtus.Pro, LGD Young, iG Vitality och Warriors.Gaming Unity är lagen vi ej nämnt särskilt mycket ännu. Med undantag för kanske LGD och VP så är det inte troligt att något av lagen kommer ta sig särskilt långt. Det nya formatet kan måhända gynna dessa lag, men det återstår att se.

Många av lagen vi nämnt i texten kommer att delta i turneringen The Summit 6 16 – 20 november. Ta en titt på resultaten då du kommer få en bra uppfattning om var vissa lag står mot varandra. Två lag du särskilt bör hålla ett öga på är OG och Digital Chaos.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing