Inför The International 2017 – Dota 2 TI7 Betting & Speltips

Inför The International 2017 – Dota 2 TI7 Betting & Speltips

the international 2017 betting

Den absolut största turneringen för esport – The International 2017 – infaller om bara några veckor. En sinnessjuk prispott på $21,000,000 väntar lagen och den fortsätter bara att växa. Totalt blir det 18 av världens bästa Dota 2 lag som kommer att delta och slåss om den största prispotten någonsin. Du som spelar på Dota 2 och esport vill inte missa detta. I den här artikeln hittar du ingående information om bland annat lag, format, odds och betting.

[bonustable num=3 orderby=’_as_rating’ tag=’ti7′ ]

The International 7 betting & odds

Det kommer spelas hundratals matcher under TI7 vilket erbjuder mängder av unika tillfällen om du spelar för pengar på Dota 2. Flertalet stora spelbolag kommer att erbjuda odds på The International 2017 och redan nu har åtskilliga bettingsajter lagt upp odds. Turneringen drar igång den 2:a augusti så det är först då du kommer kunna spela på individuella matcher. Däremot kan du redan nu spela på vinnarodds.

*Tänk på att oddsen justeras konstant och kan ha ändrats sedan artikeln publicerades.

TI7 Spelbolag

betway hots logoBetway insåg tidigt potentialen i esport och var en av de första aktörerna som började erbjuda odds på just detta. Sen dess har man etablerat sig som en av giganterna inom betting på esport. Hos Betway finner du givetvis odds för The International 7 samt mängder av andra spel. På senare tid har Betway börjat erbjuda livebetting på esport där du kan placera ditt bet under matchens gång.

Betway erbjuder nya kunder en 150% insättningsbonus upp till 1500kr så passa på att nyttja detta exklusiva erbjudande innan det försvinner!

The International 2017 Odds

Både Bet365 och Betway har nu släppt vinnarodds inför turneringen. EG, OG och VP är tippade vinnare, men även Team Liquid och Newbee ligger högt upp!

Bet365 spelutbud

Bet365 har redan publicerat 3 olika kategorier som du kan spela på inför The International 7: vinnare, att nå final, och vinnarens region. Dessa odds stängs när turneringen börjar så ta tillfället i akt och spela nu! När TI7 väl drar igång på riktigt så kan du förvänta dig mängder av nya odds att spela på.

TI7 vinnare

Vinnare är helt enkelt vem du tror kommer vinna turneringen. Ett av de svåraste oddsen att pricka in rätt men både EG och OG är stora favoriter.

Lag att nå final

Vilket lag som kommer nå finalen – alltså den absolut sista matchen som spelas. Om du exempelvis spelar på OG och de når finalen så har du vunnit oavsett hur det går för OG i finalen.

Vinnarens region – TI

En populär kategori där du försöker pricka in vinnarens region. Europe & CIS är Europa samt Ryssland. Amerika har endast ett starkt lag medan Europa och Kina har flera giganter som deltar och kan därför vara ett säkrare kort. Osäker på vilken region ett lag tillhör? Vi har listat varenda lag i artikeln och vilken region de spelar för.

TI7 Turneringsinformation

The International 2017 turneringinfo

TI7 börjar den 2:a augusti och avslutas den 12:e med 2 dagars paus mellan grupp- och slutspelet. Valve har inte släppt spelschemat ännu men om vi tittar på tidigare schema för TI så kommer de flesta dagar börja 18:00 svensk tid. Precis som tidigare TI så kommer turneringen spelas i Seattle som ligger på USA:s västkust.

Gruppspel

  • Datum: 02/08/2017 – 05/08/2018
  • Plats: Seattle, USA
  • Antal lag: 18

De 18 lagen delas upp i två olika grupper med 9 lag i varje grupp. Alla matcher under gruppspelet är bäst-av-2 (Bo2). Det lag som får minst poäng i sin grupp blir eliminerade, så 16 lag kommer kvala vidare till slutspelet. Topp 4 lag från varje grupp går vidare till upper bracket av slutspelet och återstående 8 lag till lower bracket.

Slutspel

  • Datum: 07/08/2017 – 12/08/2017
  • Plats: Keyarena, Seattle, USA
  • Antal lag: 16

De första matcherna i lower bracket är Bo1 medan resterande matcher är Bo3 fram tills finalen som är Bo5. Fördelen med att spela i upper bracket är att lagen har en extra chans om man förlorar. Om du förlorar i lower bracket så är du ute ur turneringen.

Prispott

Att prispotten är så enorm beror på att Valve låter communityn bidra med pengar genom att köpa diverse saker ingame. Prispotten började på $1,600,000 så Valves metod har visat sig vara extremt effektiv med en ökning på över $19,000,000! Vi har fortfarande några veckor kvar och prispotten kommer växa fram tills den sista TI7-matchen har spelats. Om vi tittar på föregående Internationals så kan vi förvänta oss ytterligare ett par miljoner dollar.

ti7 prispott

För att förstå precis hur enorm The International 2017:s prispott är så kan vi jämföra med andra esporter. League of Legends World Championship 2016 – som är det populäraste spelet i världen – hade en prispott på $5,070,000. Och detta var med crowdfunding från skins som fans kunde köpa. TI7:s prispott har även överskuggat riktiga sporters prispotter – det lag som tar hem förstaplats kommer att vinna över $10,000,000 vilket är mer än hela British Opens prispott.

Battle Pass (Stridspass)

stridspass the international 7

Battle pass kallas det item som primärt bidragit till The International 7:s stora prispott. Man köper ett pass och kan sedan levla upp det genom att bland annat köpa levels. För varje level får du en belöning – ofta någon form av utrustning eller animation till en av dina hjältar. 25% av alla köp går direkt till TI7:s prispott och Valve har fortfarande mängder av nya items att släppa för ägare av battle pass.

Nytt för Battle pass 2017 är en co-op kampanj uppdelad i två kapitel; du kan spela igenom dessa med dina vänner eller genom matchmaking med främlingar. Precis som förra året släpper man också chests med olika skins som ändrar dina hjältars utseende. Även player cards har återvänt och du kan använda korten i Fantasy Dota och potentiellt vinna items.

Du kan köpa ett battle pass på http://www.dota2.com/international/battlepass eller i Dota 2 genom deras in-game store.

Biljetter till TI7

Om du vill uppleva världens största eSports-turnering live så behöver du såklart en biljett. Tiotusentals kommer att besöka Keyarena, Seattle under TI7 och biljetterna går åt snabbt så se till att förbereda dig med vår FAQ.

Hur kan jag köpa biljetter till The International 7?

Biljetter kommer att börja säljas Tisdag, 4:e april 19:00 svensk tid på ticketmaster.com. En andra våg av biljetter släpps 07:00 svensk tid. TI7 är en extremt populär turnering så det gäller att vara snabb om du vill ha en biljett.

Vad är skillnaden mellan de olika biljetterna?

Midweek-biljetter kostar $100 (ca 800 sek) och ger dig tillgång till de första 4 dagarna av turneringen, 7:e – 10:e augusti. Finalbiljetter ger tillgång till de sista två dagarna av eventet, 11:e – 12:e augusti och kostar $200 (ca 1600 sek).

Hur många biljetter får jag köpa?

Du får max köpa 5 biljetter per hushåll.

Hur hämtar jag min biljett?

Du kan plocka ut din biljett vid Keyarenas östra sida. Giltig legitimation måste visas upp för att kunna hämta biljetten.

Var kan jag streama TI?

The International 2017 kommer streamas utan kostnad på både Twitch.tv och Youtube.

Engelsk stream: https://www.twitch.tv/dota2ti och https://www.youtube.com/user/dota2

Svensk stream: https://www.twitch.tv/drayswe

Under gruppspelen så kommer det spelas flera matcher samtidigt så Valve kommer ha ett flertal streams live. Du kan lätt hitta alla streams under https://www.twitch.tv/team/dotati där man samlat alla officiella TI-streams.

Tänk på att turneringen spelas i Seattle som ligger 9 timmar bakom Sveriges tidszon. Valve har inte släppt spelschemat ännu, men du kan förvänta dig att streamen börjar omkring 18:00 svensk tid.

The International 2017 – lag & spelare

Precis som fjolårets International har Valve bjudit in 6 lag och hållit ett kval för resterande lag. Nytt för detta året är att hela 18 deltagare kommer delta i turneringen, tidigare har Valve endast haft 16 tävlande. Wildcardturneringen har man tagit bort helt så alla 18 lag kommer få spela i gruppspelen.

Bland de inbjudna lagen finner vi många bekanta ansikten som OG, Team Liquid och Evil Geniuses. Experterna är delade mellan Evil Geniuses och OG som båda är stora favoriter inför TI7. Läs vidare för att få nyttig information om alla 18 deltagare och hur deras chanser att vinna turneringen ser ut.

Inbjudna

inbjudna lag till ti7

Sex lag har blivit direkt inbjudna till The International 7 efter att ha placerat sig högt i både majors och premium-turneringar under säsongen.

OG (EU)

OG är utan tvivel ett av de absolut bästa lagen i Dota 2 någonsin och sen 2015 har man vunnit 4 av 6 majors. Trots detta har man fortfarande inte vunnit en International. Den här säsongen har man vunnit 2 majors och ett flertal stora turneringar. Trots ett par mediokra placeringar den senaste månaden så är OG fortfarande storfavoriter inför The International 2017.

OG har behållit samma spelare under hela säsongen och med de resultaten man visat så är det inte svårt att förstå varför. Bland OG:s stjärnspelare hittar vi svensken s4 som tidigare spelat mid för Alliance. Numera spelar han offlane vilket har visat sig fungera väldigt bra då han mer än en gång räddat OG från katastrof.

Om OG lyckas vinna TI7 så kommer man utan tvekan bli det absolut bästa Dota 2-laget någonsin. Deras nyliga förluster bör du inte ta hänsyn till då det är vanligt bland lag inför stora turneringar. OG är ett säkert kort för dig som vill spela på vinnarodds.

Topp 3 resultat 2016-2017: Boston Major (1), Kiev Major (1), DAC 2017 (2)

Virtus.Pro (EU)

VP är kanske det mest intressanta laget som deltar och har en rätt så kaotisk historia bakom sig. Om vi tittar på tidigare resultat så har man perioder där man plockar seger efter seger, följt av ett totalt haveri där man inte lyckas vinna alls. Lyckligtvis verkar deras nästa “vinnarperiod” infalla precis inför TI7.

Den nuvarande VP-rostern har visat sig vara extremt bra på att adaptera sig. Vi såg detta under The Summit 7 där man inte valda samma hjälte under hela turneringen(!). Det är svårt för VP:s motståndare att bygga upp en strategi mot dem eftersom man inte vet vad VP kommer göra.

VP har inga spelare som direkt sticker ut, istället har vi 5 bra spelare som har en otrolig synergi. VP har visat väldigt bra form under den andra halvan av säsongen, men det är fortfarande osäkert var man kommer placera. Håller man samma form som under The Summit så kommer man säkerligen gå långt.

Topp 3 resultat 2016-2017: The Summit 6 (1), The Summit 7 (1), Kiev Major (2)

Evil Geniuses (NA)

Ett av de äldsta lagen inom Dota 2 som har bytt många olika spelare under sin tid. Trots många ändringar så har man lyckats visa metodiska resultat sen 2014. EG har redan vunnit en TI och har möjligheten att bli det första laget som vinner två Internationals. Sedan september har man vunnit 4 turneringar och miljontals kronor. I säsongens två majors har man placerat 3-4 båda gånger.

EG har alltid varit ett lag som lagt stor fokus på sin kapten som tidigare har varit PPD. Nu har dansken Cr1t tagit upp manteln och visat sig vara en värdig efterträdare. Tillsammans med Zai utgör han EG:s support duo och du kommer ofta se dessa två sätta upp massiva combos för deras lag med hjältar som Warlock och Void.

Arteezy och Sumail är två spelare som har enorm talang och under rätt ledarskap dominerar dem sina motståndare. Deras offlaner Universe är känd för sin förmåga att landa mästerliga skillshots. EG har allt de behöver för att säkra sig sin andra TI-trofé och för Cr1t gäller det att komponera samma perfekta drafts som vi såg tidigare under säsongen.

Topp 3 resultat 2016-2017: Mars Dota 2 League 2016 Autumn (1), China Top 2016 (1), The Manila Masters (1)

Team Liquid (EU)

Efter att ha förlorat sin kapten Jerax och mid spelare Fata så har TL haft en skakig säsong. Trots förlusten av 2 nyckelspelare så har Liquid studsat tillbaka under 2017 och vunnit flera turneringar. Bara för en månad sen vann man Epicenter 2017 och segrade över både EG och VP.

Team Liquid har mycket nytt blod på sitt lag, men Kurokys uppsjö av erfarenhet balanserar ut det. Kuroky är TL:s ryggrad och om hans strategier misslyckas så kollapsar laget helt och hållet. Miracle, Matumbaman, Mind_Control, och GH är alla brillianta spelare, men utan ledarskap har vi sett dem springa runt som huvudlösa kycklingar mer än en gång. Team Liquid är i god form och en topp 6 finish är inte osannolikt.

Topp 3 resultat 2016-2017:  EPICENTER 2017 (1), Dreamleague Season 6 (1), Starladder i-league Starseries Season 3 (1)

Invictus Gaming (Kina)

För bara några månader sen ansågs IG vara det bästa laget i Asien, men befinner sig numera i en svacka. IG är ett mid-level lag just nu, men lyckades bli inbjudna efter att ha presterat bra tidigare i år. Vi har tidigare sett dem dominera OG 3:0 och kört över sina kinesiska motparter.

Precis som många andra kinesiska lag så har IG haft svårt att anpassa sig till nya strategier. Deras stjärnspelare Boboka blir ofta “target banned” så man måste välja hans hjälte under första fasen. IG prioriterar sina hjältar lite skumt ibland och flera gånger spelar deras carry Burning en hjälte han inte förstår, eller som inte passar med lagkompositionen.

Om vi tittar på nyliga turneringar så har IG ändå lyckats placera sig högre än både OG och EG så kanske har man en chans. Klart är att det kommer bli en kämpig turnering för IG om man inte kommer med nya drafts.

Topp 3 resultat 2016-2017: Dota 2 Asian Championships 2017 (1), Kiev Major 2017 (3-4), Dota Pit League Season 5 (4)

Newbee (Kina)

Det var med en hårsmån som Newbee fick en inbjudan och därmed tog den andra och sista inbjudan för Kina. Just nu är Newbee rankade etta i Kina, men de flesta anser nog att både LGD och LGD.Forever Young är snäppet bättre. Newbee har flera talangfulla spelare men lider av stora problem när det kommer till ledarskap. Det är tveksamt om Newbee kommer ta sig särskilt långt under TI7.

Topp 3 resultat 2016-2017: Nanyang Championships Season 2 (1), Dota 2 Professional League Season 3 (1), Zotac Cup masters (1)

Kval

Totalt 12 lag kvalade in sig till The International 2017 och alla kommer delta i gruppspelen då Valve har tagit bort Wildcards.

Team Secret (EU)

team secret ti7Team Secret är inte riktigt i samma form som man var under sitt första år, tyvärr. Tidigare ansågs Secret vara ett av världens bästa lag men har sen dess fallit ordentligt. Man har fått kvala sig in till mer än en turnering under säsongens gång. Secret befinner sig i ett lustigt läge där man är både ett tier 1- och 2 lag samtidigt.

Secret fick en chock i maj när deras support spelare Pieliedie valde att lämna laget till förmån för Team NP. Puppey valde att byta till position 5 och ersätta PLD med YapzOr och dessa två har visat sig vara en utmärkt support duo. YapzOr är känd för sin Rubick som nästan alltid blir bannad under första fasen.

Team Secret försöker ofta outfarma sin motståndare ordentligt under det tidiga skedet av matchen. Ofta väljer man hjältar som man är bekväma med, men kan anpassa sig utan större problem. Kaptenen Puppey har enormt mycket erfarenhet och är väldigt duktig på att justera sina bans och picks. Team Secret har potentialen att gå långt, men baserat på tidigare resultat förväntar vi oss en tidig utgång.

Topp 3 resultat 2016-2017: Summit 7 (2), EPICENTER 2017 (3-4), Mars Dota 2 League 2016 Autumn (4)

Planet Dog (EU)

planet dog ti7Planet Dog är det yngsta laget som deltar i The International 7 och formades precis innan kvalet. Deras spelare må vara okända för många men är faktiskt veteraner som har spelat i flera mindre turneringar. Detta kommer bli deras första stora turnering och vi får helt enkelt se hur de kommer prestera.

Topp 3 resultat 2016-2017: The International 2017 Europe Qualifier (2)

Team Empire (EU)

team empire ti7Det har varit flera år sen Team Empire visade bra resultat och den här säsongen har inte varit annorlunda för dem. Trots en tung säsong lyckades man vinna TI7-kvalet för CIS-regionen. Detta blir deras första stora LAN-turnering på länge och man kommer förmodligen ta sig ur gruppspelen, men inte längre.

Topp 3 resultat 2016-2017: Dota 2 Asia Championships 2017 (5-6), Summit 7 (7-8), Moscow Cup (1)

iG Vitality (Kina)

ig vitalityiG Vitality är ett relativt nytt lag och spelar under samma organisation som deras systerlag Invictus Gaming. iG dominerade kvalet i Kina – ett kval med flera topplag som LGD och LGD.Forever Young. Laget är en mix av nykomlingar och beprövade veteraner, deras kanske mest intresseväckande spelare är Paparazi.

Paparazi kan jämföras med EG:s Sumail – en extremt talangfull spelare som blev upptäckt efter att ha imponerat i solo queue och inhouse-ligor. Dogf1gths och Sakata är också nykomlingar i den professionella scenen. Dessbättre har deras ledare Injuly en uppsjö av erfarenhet att dela med sig. Många experter tror att iG Vitality kan skrälla ordentligt och du bör följa detta lag noga under The International 2017.

Topp 3 resultat 2016-2017: World Cyber Arena 2016 (1), Dota 2 Asia Championships 2017 (4), Dota 2 Professional League Season 2 (2)

LGD.Forever Young (Kina)

lgd forever youngDet här kinesiska laget tog andraplats i TI7-kvalet och har flera erfarna spelare som DDC och Super. Nyligen tog man en andraplats i Mars Dota 2 League 2017 och en fjärde plats i EPICENTER 2017. LGD.Forever Young och deras systerlag LGD Gaming är just nu väldigt jämna om man går efter senaste resultaten. LFY har förbättrats enormt sen man började spela 2016, men är fortfarande ett mediokert lag i jämförelse med sina TI7-motståndare.

Topp 3 resultat 2016-2017: Mars Dota 2 League 2017 (2), EPICENTER 2017 (3-4), Boston Major (5-8)

LGD Gaming (Kina)

lgd gamingLGD var en gång ett av de bästa lagen i både Kina och internationellt med flera topplaceringar. Den här säsongen har man primärt spelat i Kina med blandade resultat. LGD vann dock Mars Dota 2 League och besegrade lag som OG och Newbee. Om LGD håller samma form så kan man gå långt.

Topp 3 resultat 2016-2017: Mars Dota 2 League 2017 (1), Summit 7 (3), Dota 2 Professional League Season 2 (3)

TNC Pro Team (SEA)

tnc pro team dota 2Filippinskt lag som primärt spelat i SEA-regionen och väldigt lite internationellt. Imponerade dock stort under TI6 med en 7-8 placering. Tveksamt om laget kommer ha någon större succé under TI7. Vi har dock sett dem besegra iG.Vitality så kanske kan man ta sig ut ur gruppspelet med lite tur.

Topp 3 resultat 2016-2017: World Electronic Sports Games 2016 (1), Kiev major (9-16), Starladder i-League Invitational #2 (2)

Fnatic (SEA)

fnatic ti17Ett lag från Sydostasien som anses vara ett av de bästa lagen i regionen, men SEA är samtidigt en väldigt svag region jämfört med Kina och EU. I kvalet förlorade man mot TNC och tittare vi på tidigare resultat från året så hittar vi inga märkbara vinster. Just nu ligger man snäppet under TNC vilket inte bådar gott för Fnatic.

Topp 3 resultat 2016-2017: ESL One Genting (7-8), ZOTAC Cup Masters (3-4), MPGL Southeast Asian Championship (4)

Execration (SEA)

execration ti7Ännu ett SEA-lag och är förmodligen ett av de absolut svagaste lagen som deltar i The International 7. Tillsammans med Infamous kommer man antagligen bli ett av lagen som inte tar sig ur gruppspelen. Det ska dock sägas att Execration spelar extremt aggressivt och om motståndare inte har läst på så kan det bli en ordentlig skräll.

Topp 3 resultat 2016-2017: MPGL Southeast Asian Championship (1), ROG Masters 2016 (2), Mineski Pro-Gaming League Season 8 Championship (3-4)

Team NP (NA)

ti7 team npNordamerikansk lag med fem veteraner som har många troféer under sina namn. EternaLEnVy, FATA-. MSS, aui_2000 och Pieliedie har du säkert hört talas om tidigare. Deras kapten Eternalenvy är känd för sin aggressiva spelstil och tveksamma calls som flera gånger har slutat med en teamwipe – för NP. Team NP har dock väldigt mycket kunnighet, men deras nuvarande form är sådär.

Topp 3 resultat 2016-2017: The Manila Masters (3), Summit 7 (4), ZOTAC Cup masters (2)

Digital Chaos (NA)

digital chaos ti17DC trotsade alla odds under TI6 och lyckades ta sig ända till finalen där man tråkigt nog förlorade. Sen dess har man inte åstadkommit något större och rostern består numera av helt andra spelare. Deras senaste resultat pekar på ett snabbt utträde ur TI7 om inte kaptenen Bulba gör stora ändringar i deras spelstil.

Topp 3 resultat 2016-2017: Kiev Major 2017 (9-16), Summit 7 (5-6), ZOTAC Cup masters (5-6)

Infamous (SA)

infamous the international 7Valve har numera ett kval för underrepresenterade regioner och här hittar vi Sydamerika – en region med väldigt klena lag. Infamous kommer från Peru och deras enda vinster är i sydamerikanska kval. Någon större internationell erfarenhet hittar vi inte, bortsett från några matcher mot amerikanska lag. Infamous är det svagaste laget som deltar i TI7, men kan möjligtvis vinna mot de lite sämre lagen som Execration och Fnatic.

Topp 3 resultat 2016-2017: World Electronic Sports Games 2016 (4), WESG 2016 Americas Final (1), Dota 2 BEAT Invitational – Season 8 (3)

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing