Lagen som gör upp om över 50 miljoner på The International 5

Lagen som gör upp om över 50 miljoner på The International 5

The International 5 Dota 2 Betting

Nu har Valve gått ut med vilka de tio inbjudna lagen är och Valves val blev ungefär som förväntat. Utöver de inbjudna lagen är det ytterligare sex inkvalade lag som är med och slåss om den enorma prispotten på över 50 miljoner kronor.

The International 5 börjar den 3 augusti och fortsätter till den 8 Augusti. TI5 banar väg för att bli den största eSport-turneringen någonsin. Bland de lag som är med i kvalet hittar vi två svenska lag: NiP Gaming och Alliance. Lag från Amerika, Kina och Sydostasien kommer också få en chans att kvala.

Vi har listat alla deltagare nedanför och kommer att uppdatera listan när kvalet är över.

Spela riktiga pengar på The international 2015

Allt fler spelbolag har börjat erbjuda betting på eSport och man kan lätt bli vilsen när det finns tusentals aktörer på marknaden. På esportbets.se finner du ingående recensioner där vi går igenom spelmarknader, in- och utbetalningar, och mycket mer

Om du vill komma igång direkt så kan vi starkt rekommendera Betway som har en dedikerad avdelning för just eSport. Om du är en ny spelare så kan du ta del av vårt exklusiva bonuserbjudande: 150% bonus upp till 1500kr!

Allt du behöver veta inför kvalet

Matcherna börjar 25 Maj och fortsätter oavbrutet fram till 1 juni. Alla matcher kommer streamas både på Twitch och i Dota 2 klienten. Totalt är det 4 regioner med 10 lag vardera. Alla regioner följer samma format: Lagen delas upp i grupp A och B följt av ett slutspel där vinnaren kvalar till The International 2015.

De lag som får andraplats kvalar vidare till wild card-turneringen och får ytterligare en chans. Wild card spelas 26 juli, endast en dag innan den fullskaliga tävlingen inleds. I wild card-turneringen börjar man med slutspelen direkt som är ett klassiskt double elimination format.

Favoriterna inför The International 2015 Qualifiers är EHOME (Kina), compLexity (USA), MVP HOT6ix (SEA), Natus Vincere (EU). Aldrig tidigare har vi haft ett kval med så mycket talang och är du en Dota 2 entusiast så kommer du absolut inte vilja missa detta.

Här är de slutgiltiga lagen som gör upp i Seattle

Kvalet är nu över och vi har våra 16 deltagare för The International 5. Lagen som kvalat sig vidare är EHOME, compLexity, MVP HOT6ix och Natus Vincere. CDEC Gaming och Team Archon gick segrande ur wild card och har därmed tagit de två sista platserna. Tyvärr så kommer inga svenska lag att delta i huvudeventet. Lyckligtvis finns det gott om svenska spelare bland de internationella lagen.

Det här även hänt en del med prispotten som nu har växt till osannolika 162 000 000 kr! Det är utan tvekan den största prispotten inom eSport någonsin. Vinnaren får 36% av prispotten (ca 52 000 000 kr), detta kan jämföras med LoL Worlds där vinnaren tar hem 8 809 500 kr.

Deltagare

Vici Gaming (Invite)
Team Secret (Invite)
LGD Gaming (Invite)
Team Empire (Invite)
Newbee (Invite)
Evil Geniuses (Invite)
Invictus Gaming (Invite)
EHOME (Kval)
compLexity Gaming (Kval)
MVP HOT6ix (Kval)
Natus Vincere (Kval)
CDEC Gaming (Wild Card)
Team Archon (Wild Card)

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing