Speltips Inför Dota 2 Kiev Major 2017

Speltips Inför Dota 2 Kiev Major 2017

dota 2 kiev major 2017

Den 27:e april bjuder Valve oss på ännu en Dota 2-major och denna gång i Kiev, Ukraina. Valves Dota 2-turneringar är kända för sina höga prispotter och den här trenden ser ut att fortsätta med över 26 miljoner kronor på spel den här gången. Tyvärr lyckades inga svenska lag kvala in till turneringen; vi har dock svenskarna pieliedie, s4, och zai som spelar för internationella organisationer.

Det är över 4 månader sen den senaste majorn spelades och OG tog hem sin tredje major-vinst. Det har såklart hänt en hel del sen dess, men OG är fortfarande i toppform. Kina har börjat slå tillbaka då Invictus Gaming vann Dota 2 Asian Championship 2017 med en 3–0-vinst mot OG. Trots deras förlust så är OG fortfarande storfavoriter och förväntas vinna turneringen.

Favoriterna inför Kiev-majorn är annars väldigt lika de tidigare där Team Liquid, OG, Invictus Gaming, Evil Geniuses och Newbee förväntas gå långt. Nytt för den här gången är de kinesiska lagen som har börjat prestera allt bättre de senaste månaderna. Med både kinesiska och västerländska scenen i toppform så kommer turneringen bli osannolikt konkurrenskraftig.

Det kommer att spelas mängder av matcher under Kiev Majorn och flera spelbolag kommer givetvis tillhandahålla odds på dessa. Det är inte alltid det lättaste att pricka in rätt matcher, därför har vi skrivit några speltips för att underlätta det hela för dig.

[bonustable num=2 orderby=’_as_rating’ tag=’dota2′ ]

Dota 2 Kiev Major 2017 förhandsfavoriter

Om du inte hängt med i Dota 2-scenen den senaste tiden så blir det svårt att veta vilka lag du bör spela på. Av de 16 lag som deltar är det fem som är snäppet bättre än de andra och har stor chans att gå långt i majorn. Dessa lag bör lätt vinna mot de andra 11 lagen som inte är listade.

OG

og 2017

Med 3 major-troféer bakom sig så är det inte konstigt att OG dyker upp på den här listan och chanserna för en fjärde ser mycket goda ut. Laget leds av svensken S4, känd för sin tid hos Alliance där han bland annat vann The International. Vi har även veteranerna Fly, N0tail och JerAx. Deras midlaner ‘ana’ är relativt ny, men extremt talangfull och rankas som en av de bästa midlaners i Dota 2.

Vi såg OG åka på en brutal förlust för några veckor sedan när de förlorade med 0–3 mot Invictus Gaming i DAC-finalen. Men med en major alldeles intill så får man anta att OG höll tillbaka för att öka sina chanser inför majorn. OG är ett lag som onekligen kommer gå väldigt långt den här turneringen och är ett säkert val att betta på.

Odds: bet365 4.50 | Betway 4.25

Team Liquid

team liquid 2017

Team Liquid missade den senaste majorn efter att ha blivit hemskickade under kvalet av Ad Finem, ett grekiskt lag som tog sig ända till finalen i Boston Major. Tidigare majors har man gjort bra ifrån sig men fallit på mållinjen två gånger och fått nöja sig med andraplats. Efter att ha missat Boston så är TL obestridligen redo för revansch och detta kan mycket väl bli deras sista chans att ta hem en major.

Med spelare som Miracle-, MATUMBAMAN, och KuroKy är Team Liquid ett lag som kan vinna genom både ren skicklighet och med kaptenen KuroKys makalösa strategier. Du kommer knappast bli besviken om du väljer att spela på Team Liquid, men i en eventuell final vore det smartare att spela på motståndaren.

Odds: bet365 6.50 | Betway 6.50

Evil Geniuses

EG Dota 2

Efter att ha mist sin kapten PPD har Evil Geniuses förlorat sin analytiska förmåga som lät dem göra osannolika comebacks från lower bracket. EG har dock fortsatt imponera med flera topplaceringar. På Boston-majorn blev man hemskickade av OG och fick nöja sig med en 3:e plats. Tittar vi på tidigare resultat under säsongen så kan vi fastställa att EG kommer ta sig minst till semifinalen.

EG:s styrka är deras pre-game-strategi där man försöker vinna matchen redan under draftet när man väljer och bannar hjältar. Detta fungerar bra, men om det andra laget kommer med något oväntat så har EG en tendens att krackelera. Vi såg precis detta hända under DAC 2017 när man överraskades av de kinesiska lagens nya drafts. Det är dock 3 veckor mellan DAC och Kiev så EG kommer garanterat ha förberett sig ordentligt för de kinesiska lagens strategier.

Odds: bet365 5.50 | Betway 5.00

Invictus Gaming

Invictus Gaming 2017

För bara en månad sen skulle ingen ha listat IG bland topp 5, men det kinesiska laget demolerade sitt motstånd under DAC 2017. Något enkelt motstånd var det inte heller då nästan vartenda topplag deltog. En del försöker avskriva IG:s prestation eftersom DAC ligger så tätt intill Kiev Major och lagen gömmer strategier och spelar därmed inte 100%. Det är klart möjligt, men oavsett så krävs det enorm talang för att kunna slå lag som OG och Newbee.

IG har visat sig vara väldigt bra på att anpassa sig efter sina motståndare, även om det är mitt i en match. Under DAC såg vi IG:s support BaBoka köra flera okonventionella builds som visade sig fungera väldigt bra. BaBoka är IG:s ryggrad och om han inte presterar så kommer resten av laget kollapsa. För att ta sig förbi ro16 måste IG komma med nya drafts och inte köra samma strategi som man gjorde på DAC.

Odds: bet365 5.50 | Betway 6.00

Newbee

newbee dota 2

Kinas näst bästa lag Newbee gjorde inte särskilt bra ifrån sig den senaste majorn där man åkte ut redan i ro16 (Round of 16). Det var faktiskt bara ett kinesiskt lag som tog sig vidare till semifinalen och det var enbart för man mötte ett annat kinesiskt lag i ro16. Sen Boston har Newbee dock tagit sig i kragen och fått flera topplaceringar.

Newbee kör ofta en ‘4 protect 1’-strategi där man väljer en late game carry, exempelvis Alchemist, Sven eller Jugg och sedan 4 hjältar som ger utrymme till carryn. Detta har visat sig fungera väldigt bra under DAC, men man har svårt att adaptera sig när man blir counter-picked. Det kan bli jobbigt för Newbee om man inte kommer med något nytt under Kiev-majorn. Vi kan dock räkna med att Newbee kommer placera högt under gruppspelet.

Odds: bet365 11.00 | Betway 10.00

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing