Gfinity Masters, CSGO-turnering med en prissumma på $50 000 [20-22 Mars]

Gfinity Masters, CSGO-turnering med en prissumma på $50 000 [20-22 Mars]

Gfinity Masters 1 2015

Idag går startskottet för Gfinity Masters 1 som håller på ända till söndagen den 22 mars. Turneringen äger rum i London, där åtta lag kommer att slåss om prissumman på $50 000. Tre svenskhopp ställer upp i turneringen: NiP, Property och Orbit. Givetvis vore det otroligt kul om det gick bra för dem.

Grupp A
NiP
EnVyUs
Property
Gamers2

Grupp B
Virtus.Pro
Cloud9
Orbit
Infused

Prisfördelning
1. 217 000 kronor
2. 130 000 kronor
3. 60 700 kronor
4. 26 000 kronor

Bet-at-Home, Pinnacle Sports, Expekt och Egamingbets erbjuder betting på detta event!

[bonustable num=4 orderby=’_as_rating’ tag=’gfinity’ ]

EnVyUs besegrar svenska Ninjas in Pyjamas i finalen

Tyvärr gick det inget vidare för svenska Property och Orbit som alltså inte ens lyckades kämpa sig vidare till slutspelet. Istället fick de nöja sig med att hamna på 5-6-plats. Däremot gick det bättre för våra kära ninjor i NiP som tog sig hela vägen till final.

Väl i finalen tog det dock stopp. Franska världslaget EnVyUs stod för en välspelad match och besegrade till slut svenskarna med 3-1. De kartor som spelades var Inferno, Cache, Dust2 och Cbble.

Först ut i bäst-av-fem-matchen var Inferno där NiP var de som startade starkast. De hann med att plocka dem fem första rundorna innan fransmännen kunde slå tillbaka. Efter det var det mycket fram och tillbaka, då inget av lagen verkade kunna ta kontroll över matchen. Tack vare att friberg fick tre snabba kills kunde nip hålla tillbaka i ett avgörande moment och därmed vinna kartan med 16-14.

Efter första kartan spelad såg det väldigt positivt ut för ninjorna. En bra start är alltid viktig i en bo5, och det var ju precis vad de fick. Men när andra kartan, Cache, stod på tur, vände matchbilden helt och hållet. Nu var det istället EnVyUs som fick en äckligt bra start och plötsligt ledde de med hela 10-0 innan NiP lyckades skrapa ihop några rundor inför andra halvan. Men NBKs fyra kills på pistolrundan slog snabbt hål på NiPs förhoppningar om en eventuell comeback. Och därmed kunde EnVyUs enkelt jämna ut matchen med en 16-5 vinst på Cache.

På resterande kartorna var det fortsatt NBK och c:o som lirade bäst counter-strike. De såg ut att ha läget under kontroll och såg egentligen aldrig ut att vara hotade av NiP på något sätt. På Cbble, som kom att bli sista kartan, inledde NiP faktiskt helt okej som terrorister och tog ledning med 8-7. När det var dags att spela som counter-terrorister hade de däremot inga svar alls på EnVyUs attacker. Slutresultatet på kartan blev 16-9 fördel fransmännen och blev därmed $25,000 rikare.

En bitter förlust för NiP som annars sett så starka ut under turneringen. Men EnVyUs är ett toppenlag och väldigt värdiga vinnare av Gfinity Masters 1. Det är alltid tufft att spela en bo5 så det gäller att som lag ha en stark map pool, dvs man måste bemästra i princip alla tävlingskartor.

Men men, hatten av för fransmännen och bättre lycka nästa gång Ninjas in Pyjamas!

 

 

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing