Ninjas in Pyjamas på en tredjeplats i Major All Stars [Dota 2]

Ninjas in Pyjamas på en tredjeplats i Major All Stars [Dota 2]

NiP Dota 2

Flera topplag kommer att mötas upp i Kuala Lumpur, Malaysia för att tävla om en prispott på över $100,000! Svensklaget Ninjas in Pyjamas kommer att delta som det enda laget från Västeuropa. Ninjas in Pyjamas är ett relativt nytt lag som endast existerat i ett par månader och detta blir deras första stora test.

Bland deltagarna hittar vi giganter som Invictus Gaming och Team Empire, två lag som är väldigt högt rankade. Ninjas in Pyjamas har visat hyfsad form och man kan hoppas att den håller i sig. En vinst här och kanske vågar man tro på en inbjudan till The International? I deras väg står dock Invictus Gaming som utan tvekan är favoriterna för denna turnering.

The International hålls i Seattle den 3:e till 8:e Augusti och förväntas bli den största eSports turneringen någonsin. Flera spelbolag kommer garanterat att erbjuda betting på detta massiva event! Inför turneringen kommer vi givetvis att skriva ihop en guide med de bästa tänkbara erbjudanden för de som är sugna på Dota 2 betting.

Uppdatering:

Det räckte inte riktigt hela vägen för svenskarna, men en tredjeplats blev det i alla fall för Dota 2 laget Ninjas in Pyjamas. För deras tredje plats fick de $10,436 (ca. 90 500kr). Inte särskilt illa för ett lag som knappt funnits i 2 månader.

Svenskarna vann sin öppningsmatch mot Rave efter en intensiv match som slutade 2-1. Den sista kartan pågick i hela 78 minuter och var den längsta i hela turneringen. Det blev en något fumlig match för NiP, men man lyckades ta sig vidare till nästa match. Tyvärr så mötte man storfavoriterna Invictus Gaming; NiP blev dessvärre överkörda och åkte ner i lower bracket.

NiP lät inte förlusten beröra deras moral, utan triumferade med en 2-0 vinst mot Invasion e-sports. Det omåttligt populära laget Natus Vincere väntade svenskarna i nästa omgång. Efter en frenetisk BO3 lyckades NiP ta sig ur som vinnarna och ta sig vidare till den sista omgången innan finalen.

Nu stod endast ett lag mellan NiP och Finalen: Team Empire. Ninjas in Pyjamas kämpade in till det sista, men Empire segrade och eliminerade dem från turneringen. Vinnaren av turneringen var det kinesiska laget Invictus Gaming som tog hem en prispott på hela $50,390.55 (ca 441 000 sek).

I slutändan blev det alltså turneringens klara favoriter som slog ut NiP båda gångerna. Med tanke på att NiP endast funnits i 2 månader så får man se detta som ett schysst resultat. Nästa utmaning för NiP blir Joindota MLG Pro League Season 1 där deras färdigheter återigen sätts på prov mot storlag som Evil Geniuses.

Slutplaceringar Major All Stars Dota 2

1. Invictus Gaming (cirka 441 000 kronor)
2. Team Empire (cirka 150 000 kronor)
3. Ninjas in Pyjamas (cirka 90 000 kronor)
4. Natus Vincere (cirka 90 000 kronor)
5-6. Invasion e-Sports (cirka 60 000 kronor)
5-6. Team Redemption (cirka 60 000 kronor)
7-8. Can’t Say Wips (cirka 40 000 kronor)
7-8. Rave (cirka 40 000 kronor)

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing