DreamHack Open Atlanta 2018

DreamHack Open Atlanta 2018

dh open atlanta 2018

DreamHack kör ännu en CSGO-tävling i USA, den här gången är det Atlanta som får agera värdstad. $100,000 (cirka 910,000 sek) i prispengar ska delas ut bland topplaceringarna av de åtta deltagande lagen. Det här är ingen tier1-turnering, men tre lag som sticker ut är Team Vitality, Luminosity och compLexity och det är något av de lagen som väntas kamma hem alltihop.

Tre dagars CSGO-lir väntar med start 16 november med avslut den 18 november. Bettinginfo med odds och speltips väntar längre ner i den här artikeln!

DreamHack Open Atlanta 2018 vinnarodds

Team Vitality 4.00 odds | Besök Arcanebet
compLexity 5.00 odds | Besök Arcanebet
Luminosity 5.00 odds | Besök Arcanebet
Fragsters 6.50 odds | Besök Arcanebet
Ghost Gaming 8.50 odds | Besök Arcanebet
eUnited 9.00 odds | Besök Arcanebet
Rogue 11.00 odds | Besök Arcanebet
Team Envy 26.00 odds | Besök Arcanebet

Som oddsen avslöjar kan det knappast bli jämnare, inget lag är överlägsna favoriter i Atlanta. Däremot är jag nyfiken på nybildade femman i Vitality som består av flera välkända franska spelare, däribland NBK-, apEX och Happy. Fast man måste komma ihåg att den relativt okända spelaren ZywOo är otestad i större turneringar. Deras främsta motståndare borde vara Luminosity och compLexity, som båda har presterat helt okej i tidigare tävlingar.

Deltagare & grupper

De åtta deltagande lagen i DreamHack Open Atlanta 2018 har delats upp i två olika grupper med fyra lag i varje. Öppninsgmatcherna i gruppspelet kommer att köras som bo1 (bäst av 1 karta) och eliminerings- och decidermatcherna avgörs i bo3. De två lagen som toppar sina grupper går vidare till slutspelet.

Grupp A

compLexity
eUnited
Luminosity
Envy

På pappret är har den här gruppen en given vinnare, förhandsfavoriterna compLexity ska kunna hamna topp 2 och därmed ta sig vidare till slutspelet. Det enda laget som kan bli problematiskt att möta är brasilianska Luminosity som har flera skickliga spelare. Framförallt är HEN1 och LUCAS1 erfarna och fruktade motståndare, om de är på spelhumör kan de ställa till med rejäla besvär för övriga deltagare.

Grupp B

Ghost
Fragsters
Rogue
Vitality

Här har Team Vitality verkligen haft flyt med lottningen. Varken Fragsters, Rogue eller Ghost tillhör favoriterna att vinna DH Open Atlanta 2018. Med tanke på motståndet i Grupp B så vore det katatrofalt dåligt om Vitality inte klarar av att boka en plats till slutspelet. Vitality hör även till den skara lag som väntas nå final och slutligen vinna. Gruppspelet blir, i mitt tycke, således bra uppvärmning för franska Team Vitality.

Gruppspelsmatcher (speltips & odds)

compLexity vs Envy

compLexity går in i det här mötet, eller hela turneringen, för den delen, som favoriter. Det i sig säger en del om nivån i DreamHack Open Atlanta. Sedan har vi Envy, med veteraner som jdm64 och reltuC i truppen som inte har varit aktiva på ett tag nu. Att de är ringrostiga kommer förmodligen att visa sig under deras inledande matcher. Därför tror jag på en vinst till compLexity, men det kan potentiellt bli jämnare än vad man först tror. Det är ju ändå en bo1, som ibland kan leda till skakiga resultat för favorittippade lag.

Complexity vinner – 1.44 odds hos Arcanebet

Ghost vs Vitality

Det är sällan en lätt uppgift att tippa en bo1-match. Men jag måste ändå ge en fördel till Vitality, trots att de inte har hunnit bli sammansvetsade riktigt än. Fransklaget har rutinerade och indivituellt skickliga spelare ibland annat NBK och apEX. För Ghost det annorlunda ut, inga direkt stjärnor i laget, men de har inte presterat uruselt ändå på det senaste. Steel är den mest namnkunniga i den Nordamerikanska laget, men kanske av fel anledning, i och med skandalen om läggmatcher.

Vitality vinner – 1.66 odds hos Arcanebet

eUnited vs Luminosity

Både eUnited och Luminosity deltog nyligen i IEM Chicago 2018. Men det var definitvit brasilianarna i Luminosity som imponerade på mig mest, dessutom slog man just eUnited i en bo3 i två raka kartor. Den här gången är det bo1 som gäller så Luminosity är inte lika självklara favoriter den här gången, men jag tycker ändå att de bör klara av ett lag som eUnited. Det Nordamerikanska laget kommer få svårt att tampas med HEN1 som är ruggig med AWPn när han är i form.

Luminosity vinner – 1.62 hos Arcanebet

Fragsters vs Rogue

Det sista mötet av inledningsmatcherna är också den mest svårtippade. Inget av dessa lag har någon särskild erfarenhet, förutom enstaka spelare i Rogue. Hiko, MSL och Rickeh i Rogue är alla vana vid LAN, men som lag är de oerfarna. Samma sak är det för Fragsters, som man knappt har sett till vid större tävlingar. Det här blir verkligen en lärorik erfarenhet för danska Fragster, och om det är ett lag i DH Open Atlanta 2018 man ska kunna vinna över så är det Rogue. Eftersom jag förväntar mig en tuff kamp mellan de två lagen så kör jag på att tippa antal rundor istället för en matchvinnare.

Totala antal rundor – Över 26.5 – 1.86 hos Arcanebet

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing