ECS Season 6 Finals

ECS Season 6 Finals

ECS Season 6 Finals

Året närmar sig sitt slut och det är blott två större CSGO-turneringar som återstår. Först på schemat står ECS Season 6 Finals och det är där fokus kommer att ligga i den här guiden.

Efter en fartfylld online-säsong är det nu dags att ta tävlingen vidare till LAN, närmare bestämt Arlington, USA. Där ska totalt åtta lag, fyra från den Europeiska divisionen och fyra från den Nordamerikanska, göra upp om $660,000 i prispengar.

Tävlingen håller på från den 22:a november till och med den 25:e november, där sista dagarna spelas inför massa åskådare i Esports Stadium.

Med tanke på turneringens storlek så kommer det bjudas på många möjligheter för betting!

ECS Season 6 Finals vinnarodds

Självklart är mästarlaget Astralis tippade att ro hem hela turneringen. Det är även det danska laget som toppade online-ligan, och det med råge dessutom, hela 12 poäng före tvåan North. Så det är inte så konstigt att det är just Astralis som många ser som förhandsfavoriter i Arlington.

Har du koll på lagen inför turneringen? Då kan du lägga dina bets hos Arcanebet, passa också på att läsa vår recension och hämta en exklusiv bonus på 2000 kronor.

Om turneringen

Turnering:Esports Championship Series Season 6 – Finals
E-sport: Counter-Strike: Global Offensive
Datum: 2018-11-22 / 2018-11-25
Plats: Arlington, USA
Arena: Esports Stadium
Deltagare: 8 lag
Kartor: Cache, Dust 2, Inferno, Mirage, Nuke, Overpass, Train
Stream: Faceit stream (Youtube)

Favoritlagen i ECS Season 6 Finals

Astralis (Världsranking – #1)

Världsstjärnorna i Astralis fortsätter i överlägsen stil att vinna tävlingar. Nyligen så lyfte danskarna pokalen efter vinsten av IEM Chicago 2018. Men det var inte direkt en dans på rosor fram till finalen då man var en runda i från att åka ut ur turneringen. Att man var nära att bli utslagna av fnatic i semin stoppade dock inte Astralis från att höja spelnivån i den stora finalen mot Team Liquid. Väl i finalen seglande man hem en 3-0 vinst över det Nordamerikanska laget.

Astralis stiger in i ECS Season 6 Finals med ett otrolig självförtroende i ryggsäcken, så övriga lag måste ta fram sitt allra bästa spel för att ha någon chans.

Astralis vinner – 1.83 odds hos Arcanebet

Team Liquid (Världsranking – #3)

Det känns som att det stjärnspäckade laget från Nordamerika har tagit sig till fler turneringsfinaler än man kan räkna till vid detta laget. Nu senast i samband med IEM Chicago 2018 där världsettorna i Astralis stod i vägen och man torskade med 0-3 i kartor. Det måste vara frustrerande för Team Liquid att ständigt falla på mållinjen. Dessutom ett mardrömsläge att ännu en gång behöva möta Astralis. Eftersom dansklaget förmodligen kommer att ta sig långt i ECS Season 6 Finals så blir det nästan oundvikligt för Liquid att möta de.

Liquid visar gång på gång att man är ett lag som kan ta sig långt i turneringar. Men för att ta sig hela vägen måste man dock hitta ett sätt att vinna viktiga finalmatcher.

Team Liquid vinner – 4.00 odds hos Arcanebet

Mousesports (Världsranking – #5)

Mousesports rankar just nu femma i världen enligt HLTVs lista, en imponerande placering. Numera spelar man ännu en gång med STYKO i startfemman, som under en period var bänkad. I onlinesäsongen som precis avslutades så säkrade man en plats till LAN-turneringen tillsammans med NiP, North och Astralis från den Europeiska divisionen. Man presterade därmed bättre än FaZe och fnatic som annars brukar vara givna i ECS-finaler. Inte heller var det längesen man vann ESL One New York 2018 mot Team Liquid i finalen.

Mousesports kan bli giftiga i ECS Season 6 Finals och det skulle inte förvåna mig om de till slut står som vinnare. Bara Astralis och Team Liquid ses som större favoriter.

Mousesports vinner – 7.00 odds hos Arcanebet

MiBR (Världsranking – #6)

MiBR misslyckades totalt i IEM Chicago 2018 häromveckan och fick lämna tävlingen på en 9-12:e plats. Även i BLAST Pro Series Copenhagen 2018 slutade det illa med en 6:e plats, däremot blev lyckan större i BLAST Pro Serie Istanbul är man kom tvåa efter Astralis. Det är mycket som måste stämma för FalleN och hans lagkamrater i MiBR om man ska rå på topplag som Astralis, Team Liquid och mousesports. Helt omöjligt är det inte dock och spelbolagen sätter ett odds på 20 gånger pengarna om de vinner alltihop.

MiBR vinner – 20.00 odds hos Arcanebet

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing