IEM Sydney 2019

IEM Sydney 2019

IEM Sydney 2019 odds och betting

IEM Sydney 2019 är ett sex dagar långt evenemang med start 30 april. Här tar vi bland annat upp odds, grupper och favoriter inför turneringen. Världens bästa lag kommer att vara på plats i Australien för att göra upp om prispotten på 250 000 dollar. Följ med i vår bevakning av IEM Sydney 2019 och läs vidare om kampanjer, analyser med mera.

[bonustable num=3 orderby=’_as_rating’ tag=’csgo’ ]

Vinnarodds för IEM Sydney 2019

Vilket lag tar hem turneringen i Down under? Flera av CSGO-scenens främsta proffslag har fått en inbjudan, däribland svenska Fnatic och Ninjas in Pyjamas. Dessutom har diverse kval ägt rum så vi kommer också att få se mer okända lag som BOOT-d[S] och eUnited.

Följande odds presenteras av vår samarbetspartner Unibet, besök deras webbplats för att vara säker på att få aktuella odds.

Team Liquid 4.00
FaZe Clan 5.00
Fnatic 7.00
Renegades 7.00
MIBR 9.00
NRG Esports 10.00
mousesports 15.00
Ninjas in Pyjamas 17.00
BIG 21.00
Heroic 26.00

De hetaste kandidaterna till att ro hem hela turneringen är inte helt oväntat Team Liquid och FaZe Clan. Många kanske blir överraskade av att se FaZe Clan bland favoriterna, en stor anledning till att de syns där är deras vinst BLAST Pro Series Miami där de blev för svåra mot just Liquid.

Kan Fnatic eller Ninjas in Pyjamas överraska?

Med tanke på tävlingens startfält står både Fnatic och Ninjas in Pyjamas inför en riktigt tuff utmaning. De främsta hoten är självklart Team Liquid och FaZe Clan, men även Renegades, NRG och mousesports är motståndare av rang. Tyvärr ser vi inte jättepositivt på svensklagens chanser att kamma hem titeln i Australien. Om man är tvungen att välja mellan de två för att se vilka som klarar sig längst skulle pengarna nog gå på Fnatic. Dennis har precis kommit tillbaka efter en månads uppehåll och vi vet ännu inte i vilken form han är i, eller om det kommer att bli någon förbättring sedan sist.

Spelalternativ & betting

IEM Sydney är i särklass en av de mer uppskattade turneringarna för Counter-Strike, det drar ofta många tittare både på nätet och på plats i Qudos Bank Arena. Dessutom är det alltid klass på de deltagande lagen eftersom endast de bästa blir inbjudna. Charmen med den här turneringen är också att det går att kvala in, så man får en skön mix av erfarna lag och nykomlingar som försöker göra ett namn av sig.

Med tanke på att tävlingen är så populär är det också många spelbolag som laddar med odds och diverse spelalternativ. Då det är lite mer än en vecka kvar till start så är det i första hand vinnarspel som är tillgängligt, men hos vissa aktörer hittar du också andra spelalternativ såsom gruppvinnare och lag att ta sig till final.

Favoriter att kamma hem IEM-titeln i Sydney

Flera tunga namn syns i deltagarlistan för tävlingen, däribland Team Liquid, MIBR, FaZe och Fnatic. Här granskar vi favorittippade lagen och tar en titt på hur hög utdelning det kan ge om man spelar på dessa lag hos Unibet.

Team Liquid

Varje gång Liquid ställer upp i en tävling där Astralis inte står med på deltagarlistan är det en guldchans att sno åt sig en tävlingstitel. Men även om superdanskarna saknas den här gången så är det fortfarande flera andra motståndare värda att ta på allvar, tänker särskilt på FaZe Clan och MIBR. Men med tanke på hur stabila Nordamerikanerna har varit det senaste året är det ändå de som väntas stå som vinnare den 5 maj vid tävlingens slut. Dock så måste man den här gången i så fall göra bättre ifrån sig än man gjorde i finalen av Blast Pro Miami.

Spela på Liquid som vinnare: 4.00

FaZe Clan

Är FaZe tillbaka? Det är frågan många vill ha svar på inför IEM Sydney 2019. Det ser åtminstone väldigt ljust ut i och med den fina uppvisningen i USA förra veckan då man vann Blast Pro Series Miami 2019. Även om det är ett styrkebesked så har de fortfarande mycket att bevisa innan man kan påstå att de är tillbaka på riktigt. Positivt är att man har fått fart på headshot-maskinen Niko för han kommer att behövas om man ska besegra rivalen Liquid igen. Oavsett hur det går ska det bli spännande att följa lagets resa i den här turneringen.

Spela på FaZe Clan som vinnare: 5.00

MIBR

MIBR ser fortfarande inte riktigt ut att vara bekväma med nuvarande startfemma, i deras senaste tävling såg det ordentligt svajigt ut. Man gick från att förlora mot Na’Vi med 8-16 till att krossa Astralis med 16-2. Känslan är att det saknas självförtroende och att man bara måste hitta tillbaka till sin gamla form. Men om det dröjer allt för länge kommer vi mer all säkerhet se förändringar inom laget. Fer skrev på Twitter för inte så längesedan att StarSeries skulle bli sista turnernigen med laget, vi får se hur den saken utvecklas. Vore märkligt om de tog in en annan spelare så här tätt inpå ett viktigt evenemang.

Spela på MIBR som vinnare: 9.00

Fnatic

Svensk CS har sett bättre dagar, det kan man lugnt säga. Vi har haft perioder där svenska lagen Ninjas in Pyjams och Fnatic har dominerat scenen och vunnit i princip allt, det vill säga ungefär där danska Astralis är idag. Det är svårt att sätta fingret på vad som saknas för att Fnatic ska komma tillbaka. Ser man på den här turneringen enskilt så är chanseran att gå långt ändå goda, speciellt eftersom Liquid inte är i superform och världsmästarlaget Astralis inte är med. Man kan nog i alla fall ge Fnatic att de är det bästa svenska laget i nuläget, de slog ju faktiskt ninjorna i Miami häromveckan.

Spela på Fnatic som vinnare: 7.00

Ninjas in Pyjamas

Sista laget som vi har tittat närmare på är Ninjas in Pyjamas, ett lag som är långt ifrån sin prime. Den gångna månaden har man spelat med draken som fick hoppa in istället för dennis som behövde en paus. Nu är dock dennis tillbaka igen och det ska bli intressant att se vad han kan ställa till med, kommer han att panga hs eller blir det samma spelare man sett senaste månaderna? Vi har inte lika höga förhoppningar på ninjorna som vi har på Fnatic, det är för tidigt att säga något helt enkelt.

Spela på NiP som vinnare: 17.00

Läs mer om turneringen:

intelextrememasters.com/season-14/sydney

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing