WESG 2018 World Finals

WESG 2018 World Finals

wesg 2018 world finals betting

Inte långt efter att majorn har avslutats är ännu en stor turnering på tapeten. Den här gången flyttar vi oss från Polen och beger oss till Chongqing i Kina där WESG 2018 World Finals äger rum 11-17 mars.

Vi analyserar startfältet och går igenom vilka bettingsidor som ger oss bäst odds och bettingalternativ!

Bettingsidor för WESG 2018 World Finals

[bonustable num=5 orderby=’_as_rating’ tag=’csgo’ ]

WESG 2018 Vinnarodds

MiBR 2.75
ENCE 4.00
Ninjas in Pyjamas 6.00
Fnatic 7.00
G2 Esports 7.00
Valiance 11.00
Optic Gaming 11.00
Ryssland 13.00

Vänligen observera att oddsen kan komma att ändras.

Oddsen presenteras av Bet365.

WESG kan ses som ett världsmästerskap eller OS för CS:GO då man tävlar nation mot nation, men att man ibland gör det under sin klubbs namn. Fnatic och Ninjas in Pyjamas är två exempel på lag som endast har spelare från Sverige.

Vilka är favoriter i WESG 2018 då? Både MiBR och ENCE gjorde väl ifrån sig i nyligen spelade IEM Katowice 2019, speciellt ENCE som gick ända till finalen. Så att båda dessa lag är lågoddsare till att ta titeln i WESG känns inte som en överraskning.

Om WESG 2018 World Finals

Turnering: World Electronic Sports Games 2018 / 2019
Esport: Counter-Strike: Global Offensive
Plats: Chongqing, Kina
Datum: 2019-03-11 / 2019-03-17
Prispott: 890,000 USD
Deltagare: 32 lag
Kartor: Cache, Dust2, Inferno, Mirage, Nuke, Overpass, Train
Stream: WESG Twitch

Deltagare och grupper

WESG skiljer sig från andra turneringar på flera sätt, bland annat så är det här hela 32 deltagande lag, och man spelar landsmän mot landsmän. Dessutom är prissumman den näst högsta efter majors, imponerande 890,000 dollar står på spel.

De 32 lagen är uppdelade i åtta olika grupper och från svensk sida ställer Ninjas in Pyjamas och Fnatic upp. Senast fick vi se dessa lagen i IEM Katowice 2019 så presterade Ninjas in Pyjamas medan Fnaic tyvärr var lite av en besvikelse.

Topp två i vardera grupp går vidare till slutspelet.

Grupp A

NiP
G2
Revolution
Singularity

I grupp a är svenska hoppet NiP och franmännen i G2 som bör ta sig vidare i tävlingen. Varken Revolution eller Singularity har den erfarenhet eller tillräckligt bra spelare för att kunna hota ninjorna.

Grupp B

Valiance
NASR
OpTic
Denial

Här ska OpTic Gaming kunna toppa gruppen utan några problem. Andraplatsen är däremot lite mer öppen, men Valiance har nog goda chanser att knipa den.

Grupp C

MiBR
AGO
K23

MiBR som vid tillfällen under IEM Katowice 2109 såg riktigt vassa ut ska kunna gå vidare i den här gruppen.

Grupp D

Furious
FrostFire
Absolute

Grupp D är oklar då samtliga lag är otestade i internationella sammanhang. Därför finns det tyvärr inte mycket att gå på. Riskfyllt att betta på lag man inte har koll på, därför skulle jag avråda att satsa pengar på matcher som spelas i grupp d.

Grupp E

Fnatic
ENCE
Windigo
Movistar Riders

Här tror jag att alla är överens om att ENCE och Fnatic kommer att toppa grupp e. Eventuellt kan Windigo göra bra ifrån sig mot fnatic och utmana om andraplatsen.

Grupp F

Panda
Imperial
Russia
WARDELL N FRIENDS

Det enda kända laget i den här gruppen är Ryssland, som representeras av Dosia, hooch, WorldEdit, seized och Boombl4. En gedigen grupp med starka spelare på alla positioner. Övriga lag har inte vanan att spela i stora tävlingar.

Grupp G

5POWER
TNC
Team 1
ENZO

Grupp G är också en svårtippad grupp, den kan gå hur som egentligen. Men jag ser Team 1 och 5POWER som små favoriter ändå, i Team 1 tar bland annat starix plats.

Grupp H

Alpha Red
Chiefs
Viva Algeria
Altima

Okända lag rakt igenom i grupp h. Därför är det svårt att sia om vilka lag som kommer att toppa här.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing