Pinnacle Sports utökar sitt utbud av E-sportspel!

Pinnacle Sports utökar sitt utbud av E-sportspel!

pinnacle esports skärmdump

Som bekant har Pinnacle Sports satsat fullt ut på E-sport, och nu utökar de sin E-sportsektion ytterligare genom att lägga till spelet Fifa. Det är nu möjligt att satsa riktiga pengar på bland annat turneringen ”Fifa Interactive World Cup”. Men deras utbud domineras främst andra titlar, nedan går vi igenom vad som för dig som kund hos Pinnacle.

[bonustable num=1 tag=’fifa’ ]

Uppdaterat 2017-03-24

Nu för tiden är e-sport en självklar del av en sportsbook hos de flesta spelbolag. Pinnacle däremot, får ses lite av en pionjär inom området, då de har erbjudit bets på e-sport ända sedan 2010. Enligt företaget själva började det som ett experiment, men att det växte i popularitet över deras förväntan.

Första e-sportbettet någonsin hos Pinnacle var på Starcraft 2, ett rts-spel som på den tiden var största titeln. Allt eftersom Starcraft 2s popularitet avtog har istället andra spel dykt upp. Idag bettas det framförallt på League of Legends, CSGO och Dota 2. Februari i år nådde Pinnacle 5,000,000 placerade bets på e-sport, en magisk milstolpe som är väldigt positivt för scenen.

pinnacle esports stats

Här är spelen som Starcraft 2 fått lämna över tronen till

 

league of legends liten loggaLeague of Legends är omåttligt populärt, trots att spelet har åtta år på nacken. Att det fortfarande kan stå sig mot konkurrenter beror till stor del på att företaget bakom ständigt utvecklar League of Legends, snarare än att utveckla uppföljare. Det har visat sig vara ett vinnande koncept, idag har det framgångsrika moba-spelet över 100 miljoner aktiva spelare varje månad. De största LoL-turneringarna drar miljoner tittare, 2016 hade världsmästerskapet i League of Legends 43 miljoner unika tittare och en prispott på 52 miljoner kronor.

csgo liten loggaCounter-Strike: Global Offensive är uppföljaren till det legendariska fps-spelet Counter-Strike. Första versionen av CSGO släpptes redan 2012, sedan dess har mycket hunnit hända. Idag har spelet miljontals aktiva användare och tävlingsscenen är väl etablerad. CSGO är nog den e-sport som har flest ligor och turneringar varje år, så det blir mycket resande för proffsen. Varje år spelas 2-3 Majors med prispotter på $1,000,000 som sponsras av Valve. Senaste Majorn slog tittarrekord på Twitch och CSGO är det spel överlag som har flest tittare på streamingtjänsten.

dota 2 liten loggaDota 2 som utvecklades av Valve är en självständig uppföljare till ”Defense of the Ancients” (DotA) som var en community-utvecklad mod till Warcraft III. Spelet släpptes 2013 och blev snabbt hyllat, bland annat för att vara troget sin föregångare. Det är också i Dota 2 som världens största e-sportturnering hålls, som går under namnet ”The International”. Turneringen har slagit rekord i prispengar för varje år den har arrangerats. Förra året hamnade prispotten på mer än 175 miljoner kronor, som är en helt galen summa, oavsett vilken sport man jämför med.

 

Hos Pinnacle hittar du dagligen odds för samtliga nämna spel. Det är ett otroligt tryck på e-sport just nu, som ändå spås bli ännu större. Allt fler traditionella sportorganisationer ger sig in leken och investerar i världens just nu hetaste bransch. Förr blev inte betting särskilt positivt mottaget av e-sportfans. Men saken är den att spel och bets har en positiv inverkan på e-sport, så länge det sköts av seriösa spelbolag som innehar spellicens och 18-årsgräns.

 

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing