BLAST Pro Series Global Final 2019: Odds & analys

BLAST Pro Series Global Final 2019: Odds & analys

BLAST Pro Series Global Final 2019 är en turnering med bara fyra deltagare. De tävlande har under årets gång samlat på sig poäng genom att delta i BLAST Pros 250k dollar-turneringar. Fjärde och sista laget att kvalificera sig var Ninjas in Pyjamas och har därmed chansen att kamma hem 350 tusen dollar som går till vinnaren.

BLAST Pro Final 2019: Betting & odds

I den stora finalen av BLAST Pro Series gör fyra lag upp om 500 tusen dollar som motsvarar cirka 4,7 miljoner svenska kronor. Den som vinner behåller 350 tusen dollar av summan och resterande får övriga dela på.

Vinnarodds

Hos betway ger en turneringsvinst för Ninjas in Pyjamas åtta gånger pengarna. Det svenska laget är det lag som spelbolag överlag verkar ha minst förtroende för. Favoriterna är självfallet världsmästarna Astralis.

Astralis 1,75
Liquid 3,80
FaZe 5,75
NiP 8,00

Besök Betway här

Matchodds

Torsdag 2019-12-12

14:00 – FaZe (1,50) vs Ninjas in Pyjamas (2,40)
18:00 – Liquid (2,75) vs Astralis (1,40)

Besök Betway här

Svensklaget NiP har matchats mot FaZe och en eventuell vinst ger 2,40 i utdelning.

Analys av deltagare

Med tanke på att det inte är en vanlig turnering är det bara fyra lag som är med och tävlar. Här synar vi varje lag från topp till tå inför BLAST Pro Series Global Final 2019.

Astralis

Det mesta lutar mot att Astralis slutar året som började, det vill säga på toppen av världsrankinglistan. I perioder har man trillat ner när lag som Team Liquid och Evil Geniuses har levererar. Men envisa som de är har danskarna alltid lyckats att kämpa sig tillbaka. Slutspelet av ESL Pro League säsong 10 slutade i ett misslyckande, i alla fall med Astralis mått mätt. Där blev det en tredje plats och kan man vinna BLAST Pro Finalen vore det pricken över i på ett redan framgångsrikt år.

Liquid

CS-trupper från Nordamerika har sedan föregående år varit med och slagits om viktiga turneringtitlar. Det är med andra ord inte längre uteslutande europeiska lag som alltid står på prispallar i turneringar. Under sommaren var Liquid etta på HLTV:s kända rankinglista men har sedan dess blivit förbisprugna av både Astralis och Evil Geniuses. Det blir tufft för nordamerikanerna att direkt få möta Astralis, men kan man undvika Overpass samt Nuke ska det inte vara omöjligt att segra över danskarna.

FaZe

FaZe hör tillsammans med NiP de två svagare lagen i det här slutspelet. Visst är FaZe fortfarande ett topplag, men det är inte längre samma wow-faktor över truppen. Ett tag var de ett av de mest fruktade lagen i världen, idag är det inte längre så. Däremot ska FaZe inte underskattas, så sent som förra månaden vann man BLAST Pro Series Copenhagen, där Astralis, Liquid och NiP var med. Så bevisligen har man det som behövs för att vinna även över scenens elitlag.

NiP

Sist ut i vår analys av deltagarna har vi Ninjas in Pyjamas. Våra förhoppningar är att de ska vinna, så klart. Men hur realistiskt det är, det är en annan femma. På pappret är det svenska hoppet betydligt sämre än övriga deltagare, speciellt i relation till jättar som Astralis och Liquid. Men, med det speciella formatet i åtanke, och om ninjorna har en dag då spelet stämmer till 100 %, kan det gå vägen.

Trailer BLAST Global Final 2019

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing