ECS Season 8 Finals: Vinnarspel & Analys

ECS Season 8 Finals: Vinnarspel & Analys

På torsdag är det tävlingsdags för svenska lag igen. Den här gången på andra sidan atlanten i staterna där slutspelet i ECS Season 8 ska avgöras. Både Fnatic och NiP har gått vidare och har nu chansen att inbringa första priset på $225,000.

Naturligtvis finns det gott om möjligheter för betting på ECS Season 8 Finals. I den här artikeln tar upp vi var du finner bäst odds samt analyserar favoriterna att vinna.

Vinnarodds ECS Season 8 Finals

Oddsen presenteras av vår samarbetspartner Unibet.

  • Astralis 2.00
  • Evil Geniuses 5.00
  • Team Liquid 5.50
  • Fnatic 8.50
  • MIBR 11.00
  • Ninjas in Pyjamas 11.00
  • Avangar 34.00
  • Sharks Esports 201.0

Av de svenska deltagarna sätter spelsajterna mer hopp till Fnatic med ett odds på 8.50. Medan ett spel på Ninjas in Pyjamas kan ge så mycket som 11 gånger insatsen. Astralis som sedan 18 november åter igen är etta på världsrankingen är favoriter, ingen överraskning där egentligen. Danskarna följs av de två nordamerikanska lagen Evil Geniuses och Team Liquid som fram till nyligen sågs som världens bästa lag.

Grupper & vinnarfavoriter

De åtta tävlande har delats upp i grupp a respektive grupp b. Ninjas in Pyjamas har hamnat i grupp a tillsammans med EG, Liquid och AVANGAR. Fnatic tilldelades en något lättare grupp med Astralis, MIBR samt Sharks.

Astralis

Dansklaget Astralis verkar inte kunna hålla sig borta från förstaplaceringen på världsrankinglistan. Bara under korta perioder har Astralis tappat några fåtal placeringar, men det verkar som att de alltid lyckas komma tillbaka. För bara några veckor sedan vann de IEM Beijing 2019 och de kommer garanterat att bli att räkna med i ECS Finals.

Vinnarodds Unibet: 2.00

Evil Geniuses

Tidigare har det mesta från nordamerika handlat om Team Liquid, detta har dock ändrats i samband med Evil Geniuses (ex NRG) framgångar. EG fick smaka på segern sötma i både Turkiet och på hemmaplan i USA. Värt att notera med dessa vinster är att Astralis inte var med så det är inte så att man gång på gång har visat att man har det som krävs för att slå det danska superlaget. Därför blir det upp till bevis nu i ECS-slutspelet.

Vinnarodds Unibet: 5.00

Team Liquid

Team Liquid har trillat ner ett par steg på rankinglistan, idag ligger de efter Astralis, EG och Fnatic. Med andra ord behövs det en del turneringssegrar för att återta förstaplatsen. ECS blir ett perfekt tillfälle att försöka bevisa att man fortfarande kan slå Astralis och EG. I ESL One New York 2019 hamnade man bakom just de här två lagen så det gäller att slipa på sitt spel och försöka att se vad man kan förbättra inför torsdagens matcher.

Vinnarodds Unibet: 5.50

Fnatic

Svensk CS är på tapeten igen och det är Fnatic som har gjort mest väsen från sig. Idag är Flusha och gänget det tredje bästa laget i världen och den har man förtjänat tack vare vinsten i DH Masters Malmö och finalplatsen i StarSeries Season 8 där man föll mot Evil Geniuses. Om man ser till resultat online är det väldigt blandat, man har besegrat HellRaisers och Vitality, men torskat mot både Astralis och FaZe. Därmed är det osäkert hur väl formen är för svenskarna i ECS.

Vinnarodds Unibet: 8.50

Ninjas in Pyjamas

Det är inte bara Fnatic som har börjat att leverera, även våra ninjor i NiP har börjat att se allt mer lovande ut. Laguppställningen är något helt annat än vad man vanligtvis är van vid, idag syns bara f0rest från originalfemman. I övrigt består truppen av twist, Lekr0, REZ och Plopski. Det NiP som man bevittnade under BLAST Pro Series Copenhagen 2019 var det bästa man har sett på väldigt länge och det resulterade i en finalplats. Fortsätter formen i samma stil kan man förhoppningsvis göra bra ifrån sig även i ECS Finals 8.

Vinnarodds Unibet: 11.00

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing