Sammanfattning av de första 5 veckorna av LCS Summer Split 2017

Sammanfattning av de första 5 veckorna av LCS Summer Split 2017

lcs summer 2017 publik

Vi är nu halvvägs igenom League of Legends sommar-split och resultaten är häpnadsväckande jämfört med tidigare säsonger! Vi har sammanställt de viktigaste händelserna så att du kan hålla dig uppdaterad.

Vi har tidigare skrivit om de två nykomlingarna i Europas LCS – Ninjas in Pyjamas och Mysterious Monkeys. Den svenska E-sportorganisationen NiP hypades upp ordentligt inför säsongens start, tyvärr så har man nu efter 5 veckor inte vunnit några matcher. Det har inte gått mycket bättre för Mysterious Monkeys som endast har vunnit en match – mot NiP. Båda lagen ligger nu absolut längst ner i sina respektive grupper och riskerar att bli eliminerade från LCS.

Lyckligtvis har det gått bra för svensken Rekkles och hans Fnatic. Just nu toppar Fnatic EU-ligan och verkar vara tillbaka i gammal form. Fnatic har försökt fylla hålet som Reignover och Huni lämnade efter sig 2015 och äntligen har man lyckats. Dock kan Fnatic kan inte känna sig allt för bekväma då flera lag bara är ett fåtal poäng bakom dem.

Det största hotet mot Fnatic just nu är H2k, Misfits och Unicorns of Love. Dessa lag har stigit till toppen tack vare de regerande mästarna G2 som har haft flera problem under säsongen. G2 placerar sig just nu i mitten med 3 vinster och 3 förluster men mycket pekar på att G2 kommer återhämta sig.

I Nordamerika möts vi av ett mer bekant resultat där bara enstaka poäng innebär en förlorad förstaplats bland topplagen. Tyvärr så har tidigare favoriter Phoenix1 och Echo Fox presterat uruselt. Tråkigt då de under vårens säsong var stora favoriter bland alla som spelar pengar på League of Legends.

Counter Logic Gaming, Team Solomid, Immortals och Cloud9. De här fyra klassiska NA-lagen slåss alla om första plats i tabellen. Just nu är det CLG som vinner, men redan nästa helg kan detta ändras då lagen ligger så nära varandra i poäng. Det är länge sedan vi såg fyra lag vara så här konkurrenskraftiga samtidigt i Nordamerika.

Sen har vi bottentabellen där vi hittar 3 osannolika lag: FlyQuest eSports, Echo Fox och Phoenix1. Dessa 3 lag har tidigare presterat över förväntan och var guldgruvor för spelare tack vare flera skrällar. Men vi har som sagt 5 veckor kvar och mycket kan hända under dessa 5 veckor.

LCS-lagen som ger säkrast och störst utbetalning

Att hitta ett lag som ger en ordentlig utbetalning och samtidigt erbjuder säkra odds är svårt i båda regionerna just nu. För EU LCS rekommenderar vi att du håller dig till favoriterna som Fnatic, Misfits och Unicorns of love. Splyce är ett lag som visat sig kunna ta ner topplagen och har även utmärkta odds.

[bonustable num=3 orderby=’_as_rating’ tag=’lol’ ]

NA LCS visar en liknande bild, men vi har ett lag som sticker ut: Team Dignitas. Dignitas har segrat mot både Echo Fox och TSM där den senare matchen resulterade i en massiv utbetalning. Team Envyus är ett annat lag du bör ha koll på efter en skrällvinst mot Immortals och flera bekväma segrar mot andra lag.

Bland topplagen kan vi rekommendera TSM som just nu sitter på en delad 2:a plats. TSM har åkt på en del förluster men kommer utan tvekan komma ikapp under de sista veckorna. Se till att spela på TSM innan deras odds krymper!

EU rankings för vecka 5

Grupp A
Fnatic 6-1
Misfits 4-2
G2 Esports 3-3
ROCCAT 2-4
Ninjas in Pyjamas 0-7

Grupp B
H2k-Gaming 5-2
Unicorns of Love
Splyce
Vitality
Mysterious Monkeys

NA rankings för vecka 5
Counter Logic Gaming 8-2
Team SoloMid 7-3
Immortals 7-3
Cloud9 6-4
Team Dignitas 5-5
Team EnvyUs 5-5
Echo Fox 4-6
Phoenix1 3-7
FlyQuest eSports 3-7
Team Liquid 2-8

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing