LoL Worlds 2017 – Bettingsidor, odds & favoriter

LoL Worlds 2017 – Bettingsidor, odds & favoriter

lol världsmästerskap 2017

League of Legends World Championship 2017 närmar sig med stormsteg och allt pekar på att det blir den mest konkurrenskraftiga LoL-turneringen någonsin. Vare sig du är en veteran eller en nybörjare så kommer du hitta mängder av användbar information i vår LoL Worlds 2017 bettingguide! Fortsätt läs för att få information om bäst spelbolag för LoL, spelschema, odds, speltips och mycket mer.

LoL Worlds 2017 bäst bettingsajter & odds

Årets största esporthändelse kommer ses av miljontals och lockar tusentals att betta på LoL. Vi har tagit fram de bettingsajter som erbjuder bäst odds på LoL och som tar betting på esport på allvar. Bet365Betway och Arcanebet ligger i framkant när det kommer till vadslagning på esport – speciellt för League of Legends.

bet365, en av giganterna inom spelindustrin, kommer erbjuda odds och mängder av marknader för LoL Worlds 2017. Bet365 har länge ansetts vara den bästa bettingsajten för esport och League of Legends. Du kommer ofta hitta ett 15-tal olika marknader att spela på och detta tillsammans med utmärkta odds gör Bet365 till ett förträffligt spelbolag.

Betway har uppmärksammats som ett av de mest framstående spelbolagen inom esport på senare tid. Betway insåg potentialen i tävlingsinriktad datorspelande i god tid och har kunnat förfina sin esportavdelning över många år. Spelsajten har ett simpelt och lättförståeligt användargränssnitt som gör det utmärkt för nybörjare att använda. Såklart finner du också prima odds och även mängder av andra sporter som du kan spela på.

[bonustable num=3 orderby=’_as_rating’ tag=’lol’ ]

LoL Worlds 2017 odds

Spelbolagen är ute i god tid och du kan spela på ett flertal olika odds redan nu! I skrivande stund finner vi 3 olika specialodds som går att spela på. Dessa odds försvinner den 23:e September så passa på att spela nu!

[bonustable num=1 orderby=’_as_rating’ tag=’bet365′ ]

Vinnarodds

En välkänd och populär kategori där man försöker pricka in vilket lag som kommer vinna turneringen. Superlaget SKT1 är tippad vinnare, men deras rivaler Longzhu ligger inte långt bakom. De asiatiska lagen dominerar toppen men vi kan hitta både TSM och G2 strax efter dem.

lol worlds 2017 vinnarodds

Vinnarens Region

Den enorma klyftan mellan de olika regionerna visar sig när vi tittar på odds för vilken region som kommer vinna LoL Worlds 2017. Sydkorea är storfavoriter och nästa region, Kina, har bra mycket högre odds. Inte särskilt förvånande då Sydkorea har vunnit de senaste fyra World Championships.

worlds 2017 regionvinnare

Förlorar inte en karta

Här hittar vi odds för SKT1 och Longzhu Gaming, men det är möjligt att Bet365 lägger till flera lag. Här spelar du helt enkelt på om du tror att laget kommer att ta sig igenom turneringen utan att förlora en enda karta, alternativt att de kommer förlora minst en. “Förlorar inte en karta” är en riktig högoddsare då inget lag någonsin har vunnit Worlds utan att tappa en karta.

förlorar inte karta lol worlds 2017

Spelmarknader

Det kommer finnas ett stort antal LoL-odds att spela på och du kan förvänta dig 15+ marknader att spela på för varje match. Flest kills, first blood, första tower, och första baron är alla väldigt populära. Om du känner dig osäker på dessa odds så har vi skrivit några utmärkta speltips för LoL Worlds 2017.

Livebetting

Liveodds är odds som kan spelas på under matchens gång vilket gör det bra mycket säkrare jämfört med vanliga LoL-odds. Du kan alltså vänta med att placera ditt bet tills ett av lagen har ett större övertag. Det kanske låter för bra för att vara sant, men det är det inte. Givetvis ändras oddsen konstant och väntar du för länge blir det väldigt låga odds.

Bet365 erbjuder liveodds för League of Legends och andra esporter och du finner dem under esportsavdelningen. Även Betway har börjat erbjuda livebetting under fliken ‘in-play esports’. Utbudet av odds kan variera beroende på turneringen, men för LoL Worlds kan du förvänta dig både vinnarodds och odds för specifika kartor.

Speltips

Om du inte har följt LoL under en längre tid eller inte har koll på lag utanför västvärlden så är den här informationen utmärkt för dig. Här hittar du info om vem som har störst chans att vinna Worlds, play-in- och gruppspel, samt lite tips för de olika specialoddsen.

Vinnare
SK Telecom T1 är tippade vinnare av nästan varenda expert och laget ser onekligen extremt starka ut. Deras sydkoreanska rivaler Longzhu är minst lika starka och har potentialen att slå ut SKT1. Oddsen för de båda lagen är väldigt jämna, men det är svårt spela spela mot SKT1 när de har 3 Worlds-titlar.

Vinnarens Grupp
Grupp A har SKT1 medan grupp B har Longzhu så egentligen spelar man på vinnaroddsen. Grupp A har dock snäppet bättre lag med både Edward Gaming och SKT1 till skillnad från B-gruppen där det enda topplaget är Longzhu.

Lag att ta flest kills
Den här marknaden är mycket lättare att pricka in en vinnare för än du tror. Vinnaren har nästan alltid fler kills än förloraren och därför spelar man helt enkelt på laget som kommer vinna.

League of Legends Worlds 2017 information

Årets League of Legends World Championship tar plats i Kina och kommer spelas i flera olika arenor. Turneringen blir extra lång detta år och vi kommer ha matcher under september, oktober och november. Nytt för Worlds 2017 är play-in stage som tar plats innan gruppspelet där 12 lag får chansen att kvala till gruppspelet.

Play-in Stage: 23/09/2017 – 26/09/2017
Gruppspel: 05/10/2017 – 15/10/2017
Slutspel: 19/10/2017 – 04/11/2017

Plats: Wuhan Sports Center Gymnasium, Guangzhou Gymnasium, Shanghai Oriental Sports Center, Beijing National Stadium, Kina.

Format

Worlds 2017 är uppdelat i 3 etapper: Play-in Stage, Gruppspel och Slutspel. Play-in Stage spelas först och här finner vi 12 lag som slåss om 4 platser i gruppspelet. Gruppspelet består av 16 lag där 8 kommer kvala sig vidare till slutspelet. Slutspelet följer samma regler som LCS men man skippar tredjeplatsmatchen. Vi kommer uppdatera med grupper när den informationen finns tillgänglig.

Play-in Stage

12 lag delas in i 4 olika grupper och topp 2 från varje grupp går vidare till nästa runda. I runda 2 kommer de 8 kvarstående lagen att spela en bäst av 3 där vinnarna går vidare till gruppspelen.

Grupp A
Team WE
Gambit
Lyon Gaming

Grupp B
Cloud9
Team oNe eSports
LG Dire Wolves

Grupp C
Fnatic
Young generation
Kaos Latin Gamers

Grupp D
HK attitude
1907 Fenerbahce
Rampage

Gruppspel

Gruppspelen följer samma format som tidigare Worlds; vi har 4 grupper med 4 lag i varje grupp. Lagen delas in grupperna baserat på deras seed så lagen med högst seed kommer att få lättare grupper. Alla matcher är bäst av 1 och topp 2 lag från varje grupp går vidare till slutspelet. Det kommer spelas minst 48 matcher under LoL Worlds 2017 group stage, men det kan bli fler om det blir tiebreakers.

Grupp A
EDward Gaming
SK Telecom T1
Ahq e-Sports Club
TBA

Grupp B
Longhzu Gaming
Immortals
Gigabyte Marines
TBA

Grupp C
G2 Esports
Samsung Galaxy
Royal Never Give Up
TBA

Grupp D
Flash Wolves
Misfits
Team SoloMid
TBA

Slutspel

De sista 3 veckorna ockuperas av slutspelet som följer samma klassiska format som tidigare Worlds: Single elimination, Bäst av 5 och ingen tredjeplatsmatch. Om man toppade gruppspelen så kommer man möta en lättare motståndare i kvartsfinalen.

Biljettinfo

Om du känner för att åka ända till Kina för att se ditt favoritlag så har Riot nu släppt biljetter internationellt. I skrivande stund kan du endast köpa biljetter för play-in och gruppspel, men det bör dyka upp biljetter för slutspelet inom några veckor. Glöm inte att du behöver ansöka om visum för att kunna besöka Kina.

Var spelas LoL Worlds 2017?

Play-in och gruppspelen spelas i Wuhan Sports Center Gymnasium i Wuhan, Kina. Slutspelet sprids ut över Guangzhou (Kvartsfinal), Shanghai (Semifinal) och Beijing (Final).

Var kan jag köpa biljetter?

Du kan köpa biljetter genom https://en.damai.cn/event/tickets_130170/. Tänk på att du måste registrera ett gratis konto innan du kan köpa biljetter.

Hur mycket kostar biljetterna?

Priserna listas officiellt i RMB (Renminbi) och kostnaden för en biljett går mellan 132-344 SEK beroende på vilken dag och sittplats du väljer.

Play-In

Weekday floor: 100 RMB/132 SEK

Weekend floor: 150 RMB/184 SEK

Gruppspel vardag

Tier 2: 100 RMB/132 SEK

Tier 1: 120 RMB/147 SEK

Golv: 180 RMB/221 SEK

Gruppspel helg

Tier 2: 120 RMB/147 SEK

Tier 1: 180 RMB/221 SEK

Golv: 280 RMB/344 SEK

Hur många biljetter får jag köpa?

Max 2st per person.

När öppnar arenan?

Tiderna varierar beroende på om det är vardag eller helg samt om det är play-in eller gruppspel. Alla listade tider är CST (Chinese Standard Time) vilket är den lokala tiden för Kina där turneringen sker.

Play-in Stage (September 23-26): 11:00 AM

Play-in Stage (September 28-29): 10:00 AM

Gruppspel (Oktober 5-8): 1:00 PM

Gruppspel (Oktober 12-15): 10:00 AM

Livestreams

Worlds 2017 kommer att sändas på både Twitch och Youtube utan kostnad.

https://www.youtube.com/user/LoLChampSeries

https://www.twitch.tv/riotgames

Schema

Här finner du schema för League of Legends Worlds 2017 play-in stage, gruppspel och slutspel. Vi uppdaterar ständigt schemat med tider för alla matcher.

Play-in Stage schema

Dag 1

Team WE vs Lyon Gaming – 23 September – 07:30
Cloud9 vs Team oNe eSports – 23 September – 08:30
Gambit Esports vs Lyon Gaming – 23 September – 09:30
Dire Wolves vs Cloud9 – 23 September – 10:30
Gambit Esports vs Team WE – 23 September – 11:30
Dire Wolves vs Team oNe eSports – 23 September – 12:30

Dag 2

Team oNe eSports vs Cloud9 – 24 September – 07:00
Lyon Gaming vs Team WE – 24 September – 08:00
Cloud9 vs Dire Wolves – 24 September – 09:00
Lyon Gaming  vs Gambit Esports – 24 September – 10:00
Team oNe eSports vs Dire Wolves – 24 September – 11:00
Team WE vs Gambit Esports – 24 September – 12:00

Dag 3

Young Generation vs Kaos Latin Gamers  – 25 September – 07:00
Rampage vs Hong Kong Attitude – 25 September – 08:00
Fnatic vs Kaos Latin Gamers – 25 September – 09:00
Hong Kong Attitude  vs 1907 Fenerbahce – 25 September – 10:00
Young Generation vs Fnatic – 25 September – 11:00
Rampage vs 1907 Fenerbahce – 25 September – 12:00

Dag 4

Hong Kong Attitude vs Rampage  – 26 September – 07:00
Kaos Latin Gamers vs Young Generation – 26 September – 08:00

1907 Fenerbahce vs Hong Kong Attitude – 26 September – 09:00
Kaos Latin GAmers  vs Fnatic – 26 September – 10:00
1907 Fenerbahce vs Hong Kong Attitude – 26 September – 11:00
Fnatic vs Young Generation – 26 September – 12:00

 

Play-in Stage Knockouts

Dag 1

Cloud9 vs Lyon Gaming– 28 September – 05:00
Fnatic vs Hong Kong Attitude– 28 September – 10:00

Dag 2

Fenerbahce Esport vs Team oNe Esports – 29 September – 05:00
Team WE vs Young Generation – 29 September – 10:00

 

Gruppspel schema

Dag 1

Royal Never Give Up vs 1907 Fenerbahce Esport – 5 Oktober – 09:30
G2 Esports vs Samsung Galaxy – 5 Oktober – 10:30
Longhzu Gaming vs Immortals – 5 Oktober – 11:30
Fnatic vs Gigabyte marines – 5 Oktober – 12:30
SK Telecom T1 vs Cloud9 – 5 Oktober – 13:30
Edward Gaming vs ahq e-sports Club – 5 Oktober – 14:30

Dag 2

Flash Wolves vs Team Solomid – 6 Oktober – 09:00
Team WE vs Misfits Gaming – 6 Oktober – 10:00
Immortals vs Fnatic – 6 Oktober – 11:00
Longzhu Gaming vs Gigabyte marines – 6 Oktober – 12:00
Ahq e-sports Club vs Cloud9 – 6 Oktober – 13:00
Edward Gaming vs SK Telecom T1 – 6 Oktober – 14:00

Dag 3

Team Solomid vs Team WE – 7 Oktober – 09:00
Flash Wolves vs Misfits Gaming – 7 Oktober – 10:00
G2 Esports vs Fenerbahce Esport – 7 Oktober – 11:00
Samsung Galaxy vs Royal Never Give Up – 7 Oktober – 12:00
SK Telecom T1 vs ahq e-sports Club – 7 Oktober – 13:00
Cloud9 vs Edward Gaming – 7 Oktober – 14:00

Dag 4

Team WE vs Flash Wolves – 8 Oktober – 09:00
Misfits Gaming vs Team Solomid – 8 Oktober – 10:00
Gigabyte Marines vs Immortals – 8 Oktober – 11:00
Fnatic vs Longzhu Gaming – 8 Oktober – 12:00
Fenerbahce Esport vs Samsung Galaxy – 8 Oktober – 13:00
Royal Never Give Up vs G2 Esports – 8 Oktober – 14:00

Kvartsfinal

TBD vs TBD – 19 Oktober – 10:00
TBD vs TBD – 20 Oktober – 10:00
TBD vs TBD – 21 Oktober – 10:00
TBD vs TBD – 22 Oktober – 10:00

Semifinal

TBD vs TBD – 28 Oktober – 09:30
TBD vs TBD – 29 Oktober – 08:30

LoL Worlds 2017 Lag

Precis som tidigare Worlds så kommer lagen att delas in i olika ‘seeds’ beroende på hur bra man presterat under året. Fördelen med ett högt seed är att man får lättare motståndare i gruppspelet och man slipper spela i play-in stage.

Europa (EU LCS)

G2 Esports

G2 må dominera på hemmaplan, men internationellt är man man kända för sina tveksamma prestationer. Tidigare i år under MSI 2017 lyckades man dock besegra kinesiska topplag och även ta en karta från SKT1. G2 kommer knappast lyckas besegra lag som SKT1 och Longzhu, men om man har tur med sin grupp så kan den europeiska jätten ta sig till playoffs.

Misfits

Efter flera skrällvinster under sommarens split så har Misfits lyckats kvala sig till gruppspelen för Worlds 2017. Misfits har etablerat sig som ett av Europas nya topplag efter att ha besegrat både UoL och Fnatic. Vi har dock ingen aning hur Misfits kommer prestera internationellt. Sydkoreanska och kinesiska lag är på en helt annan nivå än de europeiska, det kommer dock bli intressant att se hur Misfits spelar mot dessa bestar.

TBA

Nordamerika (NA LCS)

Team Solomid

Förmodligen det mest kända och populäraste laget i hela LoL-världen. TSM är dock inte bara kända för sin hängivna fanbase, utan också för att man historiskt är det bästa NA-laget någonsin. TSM har imponerat både i NA och internationellt på events som Rift Rivals. TSM är förmodligen det starkaste västerländska laget just nu och deras chanser att överleva gruppspelen ser goda ut.

Immortals

Immortals har spelat i NA-playoffs fyra gånger på raken och för första gången tog man sig ända till finalen under LCS Summer. Detta kommer bli Immortals första Worlds och man har redan visat att man har potentialen att vinna över de västerländska lagen. Precis som

många andra lag så har vi tyvärr inte sett nuvarande IMT spela internationellt.

TBA

Kina (LPL)

Royal Never Give Up

Ett av kinas nya topplag som började stiga upp under tidigt 2017 med en 2:a plats i LPL. Sen dess har man vunnit både Demacia Cup och Rift Rivals. Under förra Worlds tog man sig till kvartsfinalen där man olyckligt nog fick möta turneringsvinnaren SKT1.

Edward Gaming

EDG är ett känt namn inom både internationell och kinesisk League of Legends. Förra året dominerade man i Kina, men under 2017 har man saktat ner med flera medelmåttiga resultat. EDG har dock placerat väldigt bra under LPL:s gruppspel och visat att man återigen kan besegra de kinesiska topplagen. Det återstår att se hur den nuvarande EDG-rostern kommer prestera internationellt.

Sydkorea (LCK)

Longzhu Gaming

Longzhu Gaming har tidigare varit ett väldigt mediokert lag i den Koreanska scenen, men den här säsongen har man bättrat på sig ordentligt. Man dominerade både gruppspelet och playoffs där man körde över titanen SKT1 i finalen. Frågan är om Longzhu kan upprepa detta under Worlds 2017 och slå storfavoriterna SKT1 ännu en gång.

SK Telecom T1

SKT1 är utan tvekan det bästa laget i LoL-historia med 3 World Championship titlar bakom sig. Det Koreanska lagets enda riktiga hot är Longzhu Gaming, men SKT1 lär sig snabbt och kommer säkerligen prestera bättre om dem möts igen. Om SKT1 vinner Worlds så blir det deras tredje raka Worlds-vinst.

Taiwan/Hong Kong/Macao (LMS)

Flash Wolves

Det taiwanesiska laget Flash Wolves har återigen kvalat sig till Worlds efter att ha besegrat rivalen Ahq. FW är det absolut bästa laget i Taiwan och är kända för att ha besegrat koreanska stjärnlag som SKT1. Tyvärr är man också kända för sina dåliga prestationer mot västerländska lag. Under 2017 har Flash Wolves har inte plockat hem något större resultat

utanför deras hemmaliga.

Ahq e-Sports Club

Ahq har under de senare åren levt i Flash Wolves skugga, lite som C9 och TSM i NA. Trots detta så har man fortfarande lyckats prestera snäppet bättre än FW internationellt. Förvänta dig ingen topplacering för Ahq, en 9-12:e placering är dock inte osannolikt.

Hong Kong Attitude

Vi vet inte särskilt mycket om detta lag. Vi har sett dem under sommarens LMS där de inte lyckades ta sig ur gruppspelet. Däremot lyckades man vinna LMS Regional Qualifiers och kvala till play-in stage. Ett lag som förmodligen kommer åka ut tidigt om deras tidigare prestationer är något att gå efter.

Sydostasien (GPL)

Gigabyte Marines

Vi såg Gigabyte Marines tidigare i år när de spelade i MSI 2017 som ett av wildcard-lagen. Den här gången har man lyckats kvala direkt till gruppspelet efter att ha tagit sig till finalen för GPL. Som ett vietnamesiskt lag är Gigabyte relativt okända utanför Sydostasien. Laget har dock flera kända spelare som tidigare spelat internationellt i Europa. GM kan skrälla under Worlds om de andra lagen inte läst på sig ordentligt.

Young Generation

Vi har ännu ett vietnamesiskt lag som också lyckades ta sig till GPL:s sommarfinal. Deras största rival är Gigabyte Marines som man förlorat flertalet finaler mot de senaste månaderna. YG missade vårens GPL och har endast poäng för play-in stage.

Sydamerika (LLN/CLS)

Lyon Gaming

Lyon är ett av de bästa lagen i Sydamerika som har haft stora svårigheter att kvala sig till internationella turneringar. Vi såg dem under MSI 2017:s play-in stage där de misslyckades att ta sig förbi den första rundan. Baserat på tidigare resultat internationellt så är det högst osannolikt att Lyon överlever Worlds 2017:s play-in stage.

Kaos Latin Gamers

Kaos kvalade till play-in stage efter att ha vunnit CLS Closing Cup, en turnering där de södra länderna av Sydamerika deltar. Kaos har spelat under en lång tid men har aldrig lyckats ta sig förbi wildcardturneringen. Detta året lyckades man och det blir därför deras första Worlds.

Brasilien (CBLoL)

Team oNe eSports

Spelade tidigare under namnet INTZ Genesis och är ett av de bättre lagen i Brasilien. Vi har inte sett Team oNe spela särskilt mycket under 2017, likväl lyckades man spöa de andra Brasilianska lagen under CBLoL som är en wildcard-turnering för Worlds 2017. Brasilianska lag är kända för sina skrällar under Worlds, men du bör inte räkna med att Team oNe tar sig ur play-in stage.

Japan (LJL)

Rampage

Trots att Rampage varit aktiva i LoL-scenen sen 2012 så är MSI 2017 den första gången man har deltagit i en internationell turnering. Det gick då mindre bra för det japanska laget som inte tog sig förbi play-in stage. Japan är förmodligen den svagaste regionen som deltar i LoL Worlds 2017 och det är nästintill omöjligt för dem att ta sig till gruppspelen.

Turkiet (TCL)

1907 Fenerbahce

1907 Fenerbahce tillhör den turkiska fotbollsklubben Fenerbahce och utgör deras eSportsdivision. Fenenbahce har rekryterat 2 sydkoreaner inför Worlds: Move och Frozen. Detta är två relativt kända spelare som spelat för bland annat UoL och Longhzu. Det kommer bli intressant att se hur man presterar internationellt.

Oceanien (OPL)

LG Dire Wolves

Ett australienskt lag som imponerat stort under 2017 i sin hemmaliga OPL. Dire Wolves dominerade både våren och höstens OPL och vi fick även se dem internationellt där det gick mindre bra. LG har visat att man kan vinna mot de mindre bra lagen och det är dem man kommer att möta under play-in stage.

Ryssland/CIS (LCL)

Gambit

För många år sen var Gambit ett av de absolut bästa lagen i västvärlden och vann även internationella turneringar. Numera spelar man i den inhemska ligan LCL efter att ha blivit relegerad från LCS för några år sedan. Gambit har fortfarande kvar två spelare från deras stortid: Diamondprox och Edward. Med deras omfattande erfarenhet så kanske man kan överleva play-in stage.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing