Astralis fortsätter sin dominans: vinner IEM Chicago 2018

Astralis fortsätter sin dominans: vinner IEM Chicago 2018

iem-chicago-csgo-astralis-vinnare

Astralis har ännu en gång visat att man är herre på täppan genom att ta hem IEM Chicago 2018. I en ensidig final slog man Team Liquid i tre raka kartor – Mirage (16-14), Nuke (16-7) och slutligen Inferno som slutade 16-4.

IEM Chicago 2018 skulle komma att avgöras mellan två lag som haft väldigt olika vägar fram till den här tävlingen och finalen. Danska Astralis blev snöpligt utslagna på hemmaplan i BLAST Pro Series Copenhagen och var därför sugna på att visa att det inte råder några som helst tvivel på vilka som är bäst i världen på CS:GO.

Liquid, å andra sidan, har tagit sig till flera stora finaler där de gått lottlösa. Så nu fick de äntligen ännu en chans att äntligen bryta mönstret av förluster. Oturligt nog fick de värsta möjliga motstånd i Astralis.

För att Liquid skulle ha någon som helst chans mot Astralis i en bo5-final så hängde mycket på att man skulle få en fläckfri start. På den första kartan, Mirage, så inledde det Nordamerikanska laget övertygande, men Astralis knappade in och kunde stänga matchen till ett resultat av 16-14.

Efter att Liquid torskade första kartan var det Astralis för hela slanten. På resterande två kartorna blev det Nordamerikanska laget totalt förnedrade. Följande karta Nuke slutade 16-7 och den tredje och sista 16-4, så trots en jämn början blev finalen en barnlek för danskarna.

För vinsten blir Astralis $100,000 rikare och nu gäller det för övriga topplag att steppa upp sitt spel rejält om man ska kunna rubba de danska jättarna. Nästa test blir i samband med ECS Season 6 Finals, där åtta lag från den gångna säsongen gör upp om $660,000. Bland annat kommer vi åter igen att få se Team Liquid försöka att stoppa Astralis framfart.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing