Enligt uppgift: Astralis går med i LCS EU

Enligt uppgift: Astralis går med i LCS EU

astralis lcs eu

Enligt uppgifter är organisationen Astralis, känd för sitt CS:GO-lag, klara för den högsta ligan i League of Legends. Deras inträde i den Europeiska divisionen av LCS sker först år 2019 om ryktena visar sig stämma.

Allt fler uppgifter om vilka organisationer som blir franchise-partners i EU LCS har börjat dyka upp. Franchising betyder att intäkterna från ligan delas mellan lagen som är med i den. Men det är inte alla som kan bli en del av LCS, det krävs först och främst ett godkännande, sedan måste man även hosta upp 115 miljoner kronor.

Känd dansk LoL-kommentator bakom värvningen

Enligt ESPN, som var först ut med uppgifterna, så är det den danska kommentatorn Martin ”Deficio” Lynge som har ordnat med ansökan.

Det var inte länge sedan som Deficio bestämde sig för att sluta kommentera League of Legends-matcher på heltid, men han har ändå synts till i vissa sändningar sedan dess. Om det är så att han är en av huvudpersonerna i Astralis satsningar på League of Legends innebär det att det inte skulle finnas tid över för uppdrag som kommentator.

– Om uppgifterna att Astralis rekryterat den omåttligt populäre kommentatorn Deficio stämmer visar det att Astralis verkligen har satsat på att bygga upp en bra infrastruktur kring sitt framtida LCS-lag, säger Henning Eklund som tidigare har jobbat tillsammans med Lynge, till Metro Esport.

Martin ”Deficio” Lynge har själv ännu inte valt att lämna någon kommentar angående ryktena kring Astralis inträde i League of Legends.

Franchierade EU LCS startar tidigt 2019

Det franchierade EU LCS lanseras i januari 2019 och kommer att innehålla prestationsbaserad lönsamhet för både ligan och deltagande lagen. Ligan kommer att ha inkomstflöde från källor som sponsorer, sändningsrättigheter och andra streams som ger avkastning. Samtliga intäkter delas sedan mellan ligan, lagen och spelarna.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing