Entreprenören Tej Kohli investerar stora summor i Team Vitality

Entreprenören Tej Kohli investerar stora summor i Team Vitality

team vitality miljoninvestering

Den Londonbaserade entreprenören Tej Kohli investerar 22.7 miljoner dollar (ca 206 miljoner sek) i Team Vitality. Investeringen är tänkt att hjälpa organisationen att bygga anläggningar för träning så väl som en flaggskeppsbutik och kontor.

Organisationen bakom Team Vitality planerar även att expandera sin verksamhet till Kina och Sydostasien. Team Vitality ska också betala 9 miljoner dollar till Riot Games eftersom man nästa år kommer att vara en del av LEC.

Investeraren Kohli är nuvarande CEO hos Ozone Real Estate Group och medgrundare av Elegant Technology, Inc. Förutom esport har han även investerat i teknologifirmor som arbetar med allt från robotteknik till bioteknik.

”Utmärkt att kunna underlätta för ännu ett europeiskt esportlags globala ambitioner genom att binda samman Team Vitality och Tej Kohlis unika DNA,” berättar Malte Barth, som rådgav Tej Kohli under affärsuppgörelsen.

Idag tävlar Team Vitality i åtta esporter, däribland Counter-Strike: Global Offensive, Rocket League och Rainbow Six Siege. Organisationen får stöd från stora sponsorer som Adidas, European telecom Orange och Volvic mineralvatten. Dessutom har organisationen ett lag i F1 Esports Series med namn ”Renault Sport Team Vitality” i partneskap med motorsportdivisionen av Renault.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing