Lista: Esportklubbarna som tjänade mest under 2018

Lista: Esportklubbarna som tjänade mest under 2018

Lista_ Esportklubbarna som tjänade mest 2018

Under 2018 såg vi en betydande tillväxt i esportindustrin, inklusive prispotter i turneringar och ligor. Totalt delades 130 miljoner dollar (ungefär 1,1 miljard svenska kronor) ut i prispengar i sammanlagt 10 olika esporter. Här listar vi de tio esportklubbarna som tjänade allra mest.

#10 Vici Gaming: 27 miljoner kronor

Vici Gaming nyttjade den massiva prispotten i The International till fullo genom att ställa upp med tre lag: Vici Gaming, VGJ.Storm och VGJ.Thunder. Även om den bästa placeringen av dessa lag ”bara” blev en 7/8-plats så tjänade de tillsammans 13 miljoner kr i den turneringen ensam.

#9 Fnatic: 29,1 miljoner kronor

Fnatics intjänade pengar kommer främst från tre esporter: League of Legends (11 miljoner), bland annat från en andraplats i LoL Worlds 2018, så väl som CS:GO (12 miljoner) och Dota 2 (4,7 mijoner).

#8 Cloud9: 29,2 miljoner kronor

Cloud9 hade ett framgångsrikt år med ett par större turneringsvinster, till exempel London Spitfires succé i Overwatch League som gav de 8,9 miljoner sek i vinstpengar, resten av prissummorna kom från CS:GO, Rocket League och League of Legends.

#7 Astralis: 32,5 miljoner kronor

Astralis är en klubb som endast har ett enda lag just nu, ett extremt framgångsrikt CS:GO-lag. De vann flera betydelsefulla tävlingar förra året och blev det första laget att vinna en Intel Grand Slam och bli 8,9 miljoner kr rikare.

#6 Virtus.pro: 35 miljoner kronor

VP lyckades med bravur i Dota 2 under 2018 och vann hela 4 stycken majors, även en 5-6-plats i The International bidrog till att bygga upp deras årliga vinstsumma.

#5 FaZe Clan: 36,3 miljoner kronor

Fortnite blev den esport som drog in mest pengar åt FaZe, mer än någon annan organisation i det spelet. Resterande intäkter kom via Call of Duty och PUBG.

#4 Evil Geniuses: 37 miljoner kronor

EG har varit ett känt namn i Dota sedan tidernas begynnelse och det var även i detta spel som man tjänade in en majoritet av sina pengar från förra året. Även vinsten i CoD Champs resulterade i mer i plånboken.

#3 Paris Saint-Germain Esports: 47 miljoner kronor

PSG slog till med en andraplats i The International som gav de 36 miljoner kronor i bössan, medan resten av inkomsten kom från övriga Dota 2-turneringar och blandade resultat i Rocket League.

#2 Team Liquid: 64 miljoner kronor

Organisationen Team Liquid hade ett fantastiskt år förra året med grymma resultat i flera esporttitlar, vad sägs om: Dota 2 (28,7 miljoner), Fortnite (11,6 miljoner), CS:GO (9,1 miljoner), PUBG (4,6 miljoner) och League of Legends (3,7 miljoner). Liquid är även den esportklubb som sitter på de bästa spelarna i Quake Champions som tjänade sammantaget 1,7 miljoner.

1# OG: 102 miljoner kronor

Det är oftast så att det laget som kammar hem Dota 2 The International är också det lag som toppar listan över mest intjänade pengar. Endast den vinsten gjorde OG 100 miljoner kronor rikare. Dock så saknar OG framgångar från förra året i övriga esporttitlar.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing