Esportsatsning på Farming Simulator med miljoner i potten

Esportsatsning på Farming Simulator med miljoner i potten

farming simulator esports league 2019

Häromveckan dök den märkligaste nyheten på länge upp inom esport. Det som lämnade stora delar av gamingvärlden frågandes var att lantbrukarspelet Farming Simulator gör en satsning på esport.

I sommar ska alltså virtuella bönder tävla i spelet Farming Simulator och det är miljoner i prispengar det handlar om.

På spelets webbplats skriver Christian Ammann, VD på Giants Software:

”Tävlingsinriktat lantbruk är något som folk har njutit av i åratal nu men det har inte gjorts inom esporten än. Vi har massor av esportentusiaster på företaget som inte kan vänta på att få visa världen att lantbruk kan vara både roligt och tävlingsinriktat. Vi anser att vi har hittat den rätta blandningen av verkligt lantbruk och spelupplevelse för att så många som möjligt ska roas av det”

Dock så introducerades Farming Simulator i tävlingsformad redan förra året. Den gången tävlade spelarna om att på så kort tid som möjligt tillverka 20 balar och sedan stapla dem på ett flak.

Den här gången blir upplägget seriösare med mer pengar står på spel. Ännu är inga detaljer avslöjade, men det vi vet hittills är att matcherna spelas 3 mot 3 i olika lantbrukarelement. En annan sak som är spikat är att det är upplagan Farming Simulator 19 som det kommer att tävlas i.

Totala prissumman för hela säsongen som kommer att spelas ligger på 2,4 miljoner kronor. Inte illa för en titel som Farming Simulator.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing