Kommande säsongen av ESL Pro League spelas helt offline

Kommande säsongen av ESL Pro League spelas helt offline

esl pro league säsong 9 offline

Turneringsorganisationen ESL har bekräftat uppgifterna gällande nionde säsongen av ESL Pro League som börjar nästa år. ESL, som samarbetar med WESA (World Esports Association) har kommit överens om att flytta matcherna från att ha spelats på nätet till att istället äga rum på LAN.

Till följd av strukturförändringen kommer samtliga matcher för den Amerikanska och Europeiska regionen att spelas i en LAN-studio inför publik. Däremot behåller man online-formatet i regionen Asien och Stillahavsområdet.

Därmed sträcker sig ESL Pro League Säsong 9 över tre regioner: Amerika, Europa och Asien/Stillahavsområdet. Varje region har fyra grupper bestående av fyra lag som har blivit fördelade enligt ESLs världsrangordning. Totalt är det 48 lag, 16 för varje region, som har siktet på det stora slutspelet.

För att säkra en plats i slutspelet måste lagen vinna sin grupp. Misslyckas de med det får de en sista chans i en andra omgång där de lag som hamnade på en andra och tredjeplats gör upp.

Den nionde säsongen av ESL Pro League drar igång den 12 april, 2019 och spelas under fyra veckor för att bestämma vilka lag som tar sig vidare till slutspelet.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing