Spikat: IEM Sydney 2019 med $250,000 i potten

Spikat: IEM Sydney 2019 med $250,000 i potten

iem sydney 2019

ESL styr skutan med Intel Extreme Masters mot Sydney ännu en gång där 16 lag kommer att tävla om 250 tusen dollar i prispengar.

IEM Sydney 2019 blir den 75:e tävlingen i ledet för IEM och varar från 30 april till 5 maj och de tre sista dagarna spelas inför publik i Qudos Bank Arena. Det är samma arena där tidigare ESL-turneringar har ägt rum i Australien.

Sammanlagt är det 16 lag som kommer att ta sig till Sydney för att tävla om cirka 2,2 miljoner kronor. Av de deltagande lagen är det åtta som kommer att få en direkt inbjudan, medan resterande åtta platserna reserveras via online-kval. Europa och Nordamerika har tilldelats en kvalplats var, medan Asien och Oceanien har tre platser var.

Turneringens första dagar körs från 30 april till 2 maj med ett dubbeleliminerings-gruppspel. Gruppvinnarna går direkt vidare till semifinal, medan lagen som kommer på en andra och tredjeplats gör upp i kvartsfinaler. Sedan avslutas IEM Sydney 2019 med en bo5-final.

“What we have managed to build in just two years with ESL Australia and the ANZ gaming community is absolutely incredible,” ESL VP of Pro Gaming, berättar Michal Blicharz.

”IEM Sydney is quickly becoming a staple esports event not just in Australia but globally, and it’s something we’re incredibly proud of.”

Biljetter till IEM Sydney 2019 bilr tillgängliga för försäljning nu på fredag, den 16 november på http://www.ticketek.com.au. Biljetterna kommer i olika prisklasser, från $39 AUD till $1,199 AUD (ungefär 256 och 7883 svenska kronor).

FaZe är regerande mästare då man förra året besegrade Astralis med 3-0 med svenska stjärnan Richard ”Xizt” Landström som inhoppare.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing