Strid mellan Zimpler och Trustly om spelmarknaden

Strid mellan Zimpler och Trustly om spelmarknaden

Betaltjänsten Zimpler anmäler konkurrenten Trustly till Konkurensverket då de menar att Trustly missbrukar sin position på spelmarknaden.

Bland annat anklagas Trustly för att stoppa Zimpler från att göra affärer med spelbolag genom exklusiva avtal och hot. Zimpler säger sig ha bevis som styrker anklagelserna, som dock är sekressbelagt i anmälan. Trustly ska, enligt uppgifter från Zimpler ha så mycket som 85 procent av spelmarknaden på nätet i Sverige.

Samtidigt som Trustly medger att de har exklusivitetsavtal med sina klienter hävdar de i ett meddelande till Konkurrensverket att Zimplers bild av konkurrenssitautionen inte stämmer. Däremot ska de inte ha exklusivt kontrakt med alla sina kunder, utan endast ett begränsat antal.

Omsättningen skiljer sig väsentligt mellan bolagen. Trustly Group stod för en omsättning på nästan 900 miljoner kronor förra året medan Zimplers siffror uppgick till 39 miljoner.

Ärendet är fortfarande öppet hos Konkurrensverket och det är oklart huruvida de kommer att inleda en utredning mot Trustly eller inte.

Besök våra sidor om Zimpler och Trustly för mer information om betaltjänsterna.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing