Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash)

Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att svenskarna nu är tillbaka som ettor i världen med 30 poäng före tvåorna Na’Vi.

Det är inte första gången svenskarna innehar platsen som ettor i världen. Man får spola tillbaka fyra år för att gå till tiden då de senast var det högst rankade laget. Då hade man olofmeister och dennis i truppen istället för Brollan och Golden.

Med tanke på hur världen ser ut för närvarande med förbud på större samlingar har alla matcher senaste två månaderna utspelats på nätet. Huruvida Fnatics resultat hade sett annorlunda ut om situationen varit som vanligt går bara att spekulera i. Nu är det som det är och svenskarna har gjort väl ifrån sig i de viktigaste matcherna.

Flest poäng fick man med sig i och med vinsten av ESL Pro League Säsong 11. Den ligan var fullpackad med tier 1-lag och man får ändå säga att det var lite halvt oväntat att det skulle bli Fnatic som segrade. I finalen som avgjordes i en bo5 slog man mousesports i den femte och avgörande kartan med 16-12. Brollan blev välförtjänt utnämnd till ligans MVP efter en imponerande insats innehållandes många viktiga clutches.

Den svåraste delen återstår och det är att behålla sin plats som etta på listan. Ska svensklaget klara av att hålla sig kvar måste man ta tillvara på alla chanser man får att fortsätta samla rankingpoäng. Först på schemat står DreamHack Masters Spring 2020 med startdatumet 19 maj. Där står fnatic med på deltagarlistan tillsammans med 15 andra proffslag. Den ligan 14 juni som slutdatum så det blir inga lätta poäng.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing