Topgolf Entertainment lanserar The European eTour

Topgolf Entertainment lanserar The European eTour

I samarbete med Dreamhack lanserar Topgolf Entertainment en serie turneringar i mobilspelet World Golf Tour som går under namnet ’the European eTour’.

World Golf Tour (WGT) släpptes redan 2008 och har idag en imponerande spelarbas bestående av uppskattningsvis 20 miljoner spelare globalt. The European eTour inkluderar sex tävlingar som kommer att äga rum runt om i världen. Först ut är Abu Dhabi HSBC Championship i januari 2020.

Via tävlingar online kommer åtta spelare att kvalificera till fem offline-turneringar. Varje turneringsvinnare kommer att sedan mötas i en stor final i DP World Tour Championship i Dubai.

DreamHack kommer att bistå med streamingproduktion samt distribuera diverse innehåll från turneringarna på sociala medier.

Rufus Hack, coo på European Tour berättar:

”Esportindustrin låter The European Tour engagera befintlig publik på ett annorlund sätt samt attrahera nya följare utanför vår traditionella demografi genom våra sändningar och digital kanaler. Öppningsevenemanget i Danmark tidigare det här året gav oss en glimt av esportens popularitet och vi ser fram emot lansera golf’s första esports tour i 2020”   

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing