Tvåfaldige F1-mästaren Fernando Alonso lanserar esport-lag

Tvåfaldige F1-mästaren Fernando Alonso lanserar esport-lag

FernandoAlonso_eSports_2019

Den tvåfaldige F1-mästaren Fernando Alonson har sedan tidigare haft ett finger med i esport i och med samarbetet med G2 Esports. Nu har mästarföraren alltså tagit det ett steg längre och skapat ett eget esportlag, där bland annat den före detta ’BRDC British Formula 3 Championship race’-vinnaren Jamie Chadwick är med som en av förarna.

Den nya satsningen är ett resultat av samarbete mellan Alonsos existerande trupp i FA Racing och Veloce Esports team samt den tekniska partnern Logitech G.

Veloce har redan gjort sig ett namn som ett av de bästa esportlagen inom simulatorracing och det är också Veloce som kommer att sköta den delen av Alonsos satsning.

F1-mästarens lag kommer att tävla i flera olika bilspel, som inkluderar iRacing, DiRT Rally 2.0, Gran Turismo, rFactor2 och Project Cars 2.

”Jag är väldigt exalterad över att introducera ett lag med dedikerade och talangfulla spelare som representanter för mitt lag i säsongen 2019.” Meddelar Alonso.

”Jag har handplockat fantastiska unga talanger som är redo att bidra till fortsatt framgång för laget.”

alonso f1 esport lag 2019

Just nu består laget av Jamie Chadwick, Alexander Dornieden, Xiang Gao, Ebrahim Almubarak med fler förare som följer inom kort.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing