Quake Champions Invitational hålls i DreamHack Winter 2017

Quake Champions Invitational hålls i DreamHack Winter 2017

quake champions invitational

DreamHack och Bethesda har gått ut med att turneringen Quake Champions Invitational kommer att ta plats i DreamHack Winter 2017, på spel står den imponerande prispotten på $350,000 (ca 2 800 000kr).

Nu återvänder Quake till esportscenen med Quake Champions som är senaste titeln i den klassiska spelserien. Spelet har varit tillgänglig för en sluten grupp via en stängd betaversion ett tag nu, medan den öppna betan öppnades för allmänheten i maj. Den fullständiga versionen är tänkt att släppas någon gång under 2017, exakt datum är inte satt än. Trots att nya Quake endast är i en betastadie så anordnas turneringar, nu i dagarna spelas till exempel finalen i QuakeCon 2017 med 1 miljon dollar i prispengar.

Och nu kommer alltså spelet även till DreamHack Winter som äger rum i Sverige. Världseliten kommer att göra upp om $350,00 i formaten Duel och Sacrifice. Just nu har arrangörerna inte gått ut med mer information om vilka som deltar, men en gissning är att vi alla fall får se svenska Johan ”Toxjq” Quick som har vunnit det mesta i Quake 4 och ansågs länge vara världens bästa spelare.

Turneringsinformation

Format: Duel, Sacrifice
Datum: –
Plats: DreamHack Winter, Elmia i Jönköping
Prispott: 2 800 000 kr

Öppna kval

Utöver spelare och lag som får en direkt inbjudan till DH Winter 2017 så kommer spelare även ha chans att kvala in till både duell- och Sacrificeturneringen. De som är intresserade av att anmäla sig till kvalet kan anmäla sig på DreamHacks hemsida.

Vill du njuta av högklassig Quake Champions redan idag så kan du kolla in Quake World Championships Finals i QuakeCon, 24-26 Augusti.

http://twitch.tv/quakechampions

Betta på Quake Champions?

Vi på Esportbets.se har tyvärr ännu inte sett några spelbolag erbjuda betting på Quake Champions. Men vi tror definitivt att det kommer att dyka upp inom en snar framtid om organisationer fortsätter att satsa på spelet. Quake har sedan tidigare en skara av fans och om det kan fortsätta att växa och få nya utövare och tittare så kommer spelbolag säkerligen att få upp odds för Quake Champions. Håll utkik på bet365 och Betway som brukar vara snabba med att tillhandahålla det senaste och bästa inom esport.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing