ENCE vs Astralis

ENCE vs Astralis

allu-profile-katowice-final-2019

[ft_boxes box_style=’info’ ]Match: ENCE vs Astralis (IEM Katowice 2019) | Speltips: ENCE +1.5 | Odds: 2.13 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 2019-03-03 kl. 19.00[/ft_boxes]

Klockan sju ikväll smäller det, då drabbar förhandsfavoriterna Astralis samman med skrällaget ENCE i den stora finalen av IEM Katowice 2019. Jag tror vi kommer att få se ett Astralis som håller i taktpinnen, de är mästarna och de bestämmer tempot. Så vi får se hur väl ENCE kan anpassa sig.

ENCE

Oavsett hur finalen slutar så är ENCE i de flestas ögon redan vinnare, och där är jag beredd att hålla med. Det som de hittills har åstadkommit i IEM Katowice 2019 är helt otroligt som förmodlingen ingen hade kunnat gissa sig till. Sedan den något långsamma starten i gruppspelet har man vässat till sig ordentligt och i slutspelet slog man ut både Team Liquid och Na’Vi, alltså två av turneringens bästa lag. Nu återstår bara Astralis, som för många lag ses som sista bossen.

Egentligen behöver ENCE inte justera sitt spel märkbart inför Astralis. Eftersom man klarade sig utmärkt mot både Liquid och Na’Vi. I mångt och mycket handlar det till stor del om att hålla sig kalla och inte låta nerverna ta över. Den enda spelaren i ENCE som har erfarenhet av att spela i en majorfinal är Allu så han får ta på sig ledarrollen och försöka att hålla övriga lagmedlemmar lugna.

Behåller man samma lugna och metodiska spel som man gjorde i kvarten och semin så kan man mycket väl pressa Astralis och få med sig åtminstone en karta.

Astralis

Många beundrar Astralis dominans i scenen, medan andra försöker hitta på alla möjliga ursäkter till varför de ständigt går hem med turneringstitlar. Allt från smokebugg till utnyttjande av Aug-buffen. Men faktum kvartstår, gång på gång vinner de turneringar, på exakt samma villkor som övriga lagen. Det är självklart beundransvärt. Under IEM Katowice 2019 har de visat prov på vilka mästare de faktiskt är, genom att så här långt inte förlora en enda match. Senast mot MIBR och Ninjas in Pyjamas där båda matcherna slutade 2-0.

Det är svårt att hitta svagheter hos Astralis, pressen är nog deras främsta fiende just nu. Alla förväntar sig att danskarna ska vinna, inklusive de själva givetvis. Däremot anar jag att det kan bli en jämnare match än många tror, då ENCE:s starkaste kartor, Train och Mirage, samtidigt hör till Astralis svagare kartor. Så det är som bäddat för en kamp ut i det sista.

Speltips: ENCE +1.5

Givet att Astralis är enorma favoriter i det här mötet, men i mitt tycke så underskattas ENCE till viss del. Oddset för ett spel på ENCE +1.5 i map handicap är riktigt högt, så det får bli mitt spel i den här finalen.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing