Speltips 10/6 inför Astralis-FaZe: Givet val av sida

Speltips 10/6 inför Astralis-FaZe: Givet val av sida

astralis ecs säsong 5 semi

Astralis-FaZe har under det senaste året växt ut till att bli ett av de absolut största rivalmötena i CS:GO, då lagen drabbat samman vid flertalet gånger i LAN-sammanhang. Nu är det återigen dags, då man under söndagseftermiddagen möts i semifinalen på LAN-finalerna av den femte säsongen av ECS (Esports Championship Series) i SSE Arena, London.

De givna ettorna just nu

Astralis har den senaste 1,5 månaden utan tvekan varit världens bästa lag. Sedan man i februari tog in Magisk i laget istället för Kjaerbye så har man med tiden bara blivit bättre och bättre. I april tog man sin första titel på över ett år då man vann Dreamhack Masters Marseille och efter det har man kontinuerligt varit ettorna på HLTV.org:s världsranking. 1,5 vecka senare trodde många att laget enkelt skulle vinna IEM Sydney, men danskarna förlorade överraskande mot FaZe i finalen med hela 3-0, ett FaZe som dessutom spelade med Xizt som stand-in istället för olofmeister. Astralis studsade dock tillbaka på vinnarspåret direkt då man 2 veckor efter IEM Sydney tog hem ESL Pro League säsong 7 med en prissumma på $250,000, efter att ha glidit igenom dess LAN-finaler genom att endast förlora 1 av de totalt 11 kartorna man spelade under eventet, vilket var mot Liquid i finalen med 16-14. Man vann dock resterande kartor i finalen tämligen enkelt och tog alltså hem sin andra stora titel inom loppet av en månad. Efter att ha vunnit sina två gruppspelsmatcher mot Cloud9 och Liquid i ECS LAN-finaler talar nu mycket för att danskarna får triumfera ännu en gång.

När FaZe i augusti 2017 värvade in GuardiaN och olofmeister var det många som trodde att detta lag skulle bli näst intill omöjliga att slå. Tillsammans med NiKo, rain och karrigan som redan spelade i laget så hade man nu bildat en superfemma bestående av fyra riktiga toppspelare och en av scenens absolut mest erfarna in-game leaders. Den första turneringen, Dreamhack Masters Malmö, gick inget vidare och laget åkte ut i gruppspelet. Desto bättre gick det några veckor senare då man lekande lätt vann ESL One New York och dess $125,000 utan att förlora en enda karta under hela turneringen och fullständigt krossade Liquid med 3-0 i finalen. En månad senare vann man ELEAGUE CS:GO Premier efter att ha slagit Astralis i finalen, även här utan att tappa en enda karta under hela turneringen. FaZe såg helt enkelt ostoppbara ut. Efter en rad andra- och tredjeplatser fick man dock vänta tills december innan nästa titel som var ECS säsong 4 som man vann efter att ha slagit mousesports i finalen. Efter det hade man dock några ganska tunga månader. Visserligen kom man tvåa i både ELEAGUE Major och IEM Katowice men faktum är att man inte vann en enda turnering mellan december och maj.

Olofmeister har under de senaste månaderna varit frånvarande från laget p.g.a. personliga anledningar och mellan 1 april-25 maj spelade man med Xizt istället. Detta till trots så lyckades laget vinna IEM Sydney efter att ha skrällat och slagit Astralis med hela 3-0 i finalen. Den 25 maj blev dock Xizt värvad av fnatic så för tillfället spelar FaZe med den norske spelaren cromen. Laget inledde ECS med att enkelt slå Luminosity för att sedan förlora mot NRG innan man slog G2 med 2-0 för att ta sig till semifinal där man alltså kommer möta Astralis.

Speltips: Astralis -1,5 handikapp (Astralis vinner med 2-0)

Astralis är utan tvekan världens bästa lag just nu och är såklart favoriter till att ta hem hela turneringen. När dessa lag möttes på ESL Pro League säsong 7-finalerna för ungefär 3 veckor sedan vann danskarna enkelt med siffrorna 16-3, 16-6, och den enda skillnaden sen dess är att FaZe spelar med cromen istället för Xizt. Båda dessa lag är ruskigt starka när det kommer till individuell skicklighet, men då FaZe spelar med en stand-in så har Astralis ett mycket bättre lagspel. Innan jag började skriva reken var oddset på detta spel hela @2.25 hos Bet365 men det hann tyvärr sänkas och bäst odds hittar vi nu istället hos Betway som ger @2.00, vilket ändå får anses dugligt.

  • Astralis är det absolut bästa laget i världen och har de senaste 2 månaderna vunnit turneringar som Dreamhack Masters Marseille och ESL Pro League säsong 7. Nu talar mycket för att man tar hem ännu en stor turnering.
  • Lagen möttes senast för cirka tre veckor sedan under LAN-finalerna av ESL Pro League där Astralis vann 2-0 med siffrorna 16-3, 16-6. Danskarna vann senare hela turneringen.
  • Astralis har inte bara ett oerhört bra lagspel och en skicklig in-game leader i gla1ve. De senaste månaderna har alla i laget dessutom varit på en ruskigt hög nivå individuellt.
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing