Speltips 12/9 inför Fnatic-compLexity: Allvaret kan börja

Speltips 12/9 inför Fnatic-compLexity: Allvaret kan börja

csgo fnatic faceit major 2018

New Challengers Stage är över och 24 lag i majorn har nu reducerats till 16, vilket betyder att den ”riktiga” turneringen nu kan ta fart. Topplag som Astralis, Liquid och svenska NiP som var tvungna att kämpa redan från början klarade sig utan några större problem, men en sak som var väldigt överraskande var däremot att North åkte ut. Danskarna som för bara en dryg vecka sedan tog hem Dreamhack Masters Stockholm efter att ha besegrat sina landsrivaler, världsettorna Astralis men som nu redan åkt ur majorn efter förluster mot lag som Hellraisers, Spirit och Vega Squadron.

Bevisligen kan allt hända i CS. Nåväl. Nu är det alltså dags för själva ”main-turneringen” av majorn att ta fart och i första omgången har jag valt ut matchen mellan svenska Fnatic och nordamerikanska compLexity, där jag tycker mig funnit ett spel med fint spelvärde.

Inte fått det att lossna efter spelarbyten

Fnatic har ännu inte alls fått det att stämma sedan man tog in Xizt och draken i maj / juni. Man har nu spelat tre turneringar där man som bäst kommit till kvartsfinal i ESL One Cologne. Utöver det har man åkt ut i gruppspelet i ELEAGUE Premier och nu senast, för en dryg vecka sedan, även i Dreamhack Masters Stockholm efter förluster mot OpTic och Heroic. Precis som i Dreamhack Masters Malmö ifjol misslyckades Fnatic alltså med chansen att ta sig till vidare till att få spela på hemmaplan inför fulla läktare. Då i Malmö Arena, nu i Globen. Detta måste såklart vara oerhört frustrerande. Dessutom har egentligen ingen av spelarna kommit upp i någon avsevärt hög nivå individuellt de tre senaste månaderna. KRIMZ och JW har 1.05 i rating men resten av spelarna ligger alla under 1-skaran vilket såklart inte är tillräckligt bra och det kommer krävas att spelarna steppar upp ifall laget vill nå resultat.

Det är lite svårt att veta exakt var man har compLexity då man mest mött lag hemma i Nordamerika   men laget ligger i alla fall just nu 4:a i sin region (efter Liquid, NRG och Cloud9) och totalt 25:a i världen på HLTV:s världsranking som uppdateras en gång i veckan. Till skillnad från Fnatic har compLexity redan befunnit sig i London i en vecka då man, för att ta sig till detta skede av turneringen, var tvungna att först ta sig igenom ”New Challengers Stage”. Noterbart är att man där spelade 4 matcher, varav alla var på Inferno. Man blev först överkörda av världsettorna Astralis med 16-4, men vann sedan tre raka matcher mot Space Soldiers, BIG och Vega Squadron för att att ta sig hit. Med den fina formen i ryggen tror jag man kommer in i denna match med en positiv känsla.

Speltips: compLexity +5.5

Fnatic har inte övertygat alls de senaste månaderna och åkte senast ut i gruppspelet på Dreamhack Masters Stockholm, och missade alltså chansen att få spela inför fullsatta läktare på hemmaplan i Globen. CompLexity är inget dåligt lag och kommer in i denna match med positiv känsla efter 3 raka segrar i ”New Challengers Stage” av turneringen som gjort att man tagit sig hit. Jag tror att man har goda chanser att vinna, men väljer ändå att ”safea” med detta spel som alltså innebär att compLexity ska skrapa ihop minst 10 rundor, vilket jag utan tvekan tror man gör. GG.BET ger oss fina @1.54 vilket jag anser oerhört spelvärt!

  • Fnatic har inte imponerat alls sedan man tog in Xizt och draken i maj / juni och har förutom en kvartsfinalplats i ESL One Cologne åkt ut i gruppspelet i de turneringar man spelat, nu senast i Dreamhack Masters Stockholm för en vecka sedan.
  • Förutom att själva lagspelet gått trögt har Fnatic-spelarna heller inte alls kommit upp i tillräckligt hög nivå individuellt de senaste tre månaderna. KRIMZ och JW har 1.05 i rating men resten ligger under 1-strecket vilket är för dåligt.
  • compLexity är inget dåligt lag och har flera duktiga spelare som stanislaw och ShahZaM och kommer in med en positiv känsla efter tre raka vinster i New Challengers Stage.
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing