Speltips 12/9 inför Mousesports-NiP: Ninjornas återkomst

Speltips 12/9 inför Mousesports-NiP: Ninjornas återkomst

nip faceit major 2018

Äntligen! Efter att ha missat de tre senaste Valve-sponsrade turneringarna är svenska Ninjas in Pyjamas äntligen tillbaka i major-sammanhang. Laget visar just nu prov på en väldigt fin form då man under förra veckan gick igenom ”New Challengers Stage” obesegrade för att ta sig hit. Nu kan majorn börja ”på riktigt”, och först ut för ninjorna väntar det tyska laget Mousesports, det just nu fjärde högst rankade laget i världen.

Två formstarka lag

Mousesports är ett lag som just nu är rankade fyra på HLTV:s världsranking och definitivt får anses ha en god form. Laget har nämligen tagit sig till semifinal i sina två senaste turneringar, ELEAGUE Premier och för lite drygt 1,5 vecka sedan i Dreamhack Masters Stockholm. I ELEAGUE föll man mot världsettorna Astralis och i Dreamhack mot North. Gemensamt för bägge gångerna är att man förlorade mot laget som sedan tog hem hela turneringen.

Ninjas in Pyjamas kommer in i matchen i minst lika bra form även dem. Precis som Mousesports tog man sig till semifinal i Dreamhack Stockholm. Då förlorade man mot Astralis med 2-0 varav första kartan Mirage frustrerande nog slutade 14-16. Efter det har man fortsatt visa prov på riktigt fin form. NiP var ju inte ett av de 8 lag som kom till slutspel i förra majorn (faktum är ju att man till och med missat de tre senaste major-turneringarna helt och hållet) och därmed var man tvungna att ta sig igenom det första skedet av turneringen, ”New Challengers Stage” som spelades förra veckan. Man vann 3 raka matcher och tog sig vidare obesegrade, bland annat genom att ta revansch på Astralis, för att ta sig hit. Det är ett formstarkt Ninjas in Pyjamas som kommer in i majorn.

Speltips: Över 25.5 rundor

Det här är en match mellan två formstarka topp 8-lag i världen. Mousesports är just nu rankade 4:a och NiP 8:a, och fortsätter svenskarna visa upp sin fina form under majorn kan man mycket väl ta sig in bland topp 5. Detta spel går alltså ut på att bägge lagen löser minst 10 rundor, och med tanke på vilket jämnt möte detta är upplagt för tror jag starkt på det här spelet som GG.BET ger oss fina @1.60 för!

  • Mousesports har visat upp fin form genom två raka semifinal-platser i ELEAGUE Premier och Dreamhack Masters Stockholm. Bägge gångerna har man förlorat mot laget som sedan vann hela turneringen.
  • NiP visade upp fin form med en semifinal-plats i Dreamhack Masters Stockholm där man åkte ut mot världsettorna Astralis efter att ha fallit på målsnöret på den första kartan. Efter det har man bara blivit bättre, och man gick igenom ”New Challengers Stage” av majorn obesegrade med 3-0, bland annat efter att ha tagit revansch på just Astralis.
  • Detta är en match mellan två topp 8-lag i världen. Detta är den största turneringen för hela året och bägge lagen har säkert sparat taktiker inför detta och kommer inte hålla tillbaka för fem öre. Det är upplagt för en jämn match, och jag tror bägge lagen löser 10 rundor utan tvekan.
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing